Emil Boc a cheltuit 470.000 de dolari pentru a participa la Adunarea Generala a ONU?

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 23:04
4649 citiri
Emil Boc a cheltuit 470.000 de dolari pentru a participa la Adunarea Generala a ONU?
Foto: Arhiva

Pentru a participa la Adunarea Generala a ONU, desfasurata in perioada 21-24 septembrie 2010, premierul Emil Boc a cheltuit 470.000 de dolari.

Din delegatia premierului au facut parte nu mai putin de 35 de persoane, intre care consilieri, cameraman, fotograf, medicul personal al premierului.

Potrivit informatiilor obtinute de Antena 3, printre cei care si-au petrecut patru zile la New York, s-au aflat: Teodor Baconschi, ministrul de Externe, Laszlo Borbely, ministrul Mediului, Cosmin Boiangiu, director MAE, Roxana Talvan Sima, consilier personal MAE, Luminita Ghita, consilier personal al premierului. Delegatia oficiala s-a deplasat cu un avion inchiriat de la Romavia.

Nota de plata a deplasarii delegatiei Romaniei la reuniunea ONU de la New York, unde premierul a fost insotit de o delegatie formata din 35 de persoane, s-a ridicat la 470.000 de dolari, dupa cum urmeaza: cazarea, in hoteluri de 4 si de 5 stele, in centrul metropolei americane, a insumat 63.000 de dolari; la aceasta se adauga transportul cu un avion inchiriat de la Romavia, care costa in jur de 400.000 de dolari. Cat despre diurna, aceasta s-ar fi ridicat la 6.300 de dolari.

Emil Boc a plecat la New York (Video)

La solicitarea Antenei 3, Guvernul a remis un comunicat potrivit caruia delegatia cu care a plecat Emil Boc la New York a avut trei componente: cea oficiala, cea insotitoare, o delegatie a SPP si un grup de jurnalisti.

"Cheltuielile ministrilor Baconschi si Borbely au fost suportate de MAE si MMP. Tot din delegatia oficiala au mai facut parte trei demnitari (secretarul general al Guvernului, doi secretari de stat), consilierul coordonator pentru Protocol si consilierul de politica externa", se afirma in raspunsul Guvernului.

Legat de suma platita Romavia pentru inchirierea avionului oficial, Guvernul nu a oferit o explicatie. "Contractele incheiate pentru zboruri speciale sunt exceptate de la comunicare, fiind clasificate conform legii", se afirma in documentul remis Antenei 3.

Boc a avut nevoie de podium pentru a vorbi la microfon, la ONU (Video)

Premierul Emil Boc a participat la dezbaterile generale ale celei de-a 65-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite si a avut o serie de intalniri bilaterale oficiale.

Astfel, seful Guvernului roman s-a intalnit cu presedintele Adunarii generale a ONU, Joseph Deiss, cu secretarul de stat american pentru problematica energetica europeana, Richard Morningstar, si cu primul ministru al Autoritatii Nationale Palestiniene, Salam Fayyad. Premierul a mai participat la reuniunea la nivel inalt pe tema Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (ODM).

Citește și:
Circ în Parlament: aleșii, la un pas să se ia la bătaie când discutau despre majorarea salariilor. George Simion a stins lumina în sală
Circ în Parlament: aleșii, la un pas să se ia la bătaie când discutau despre majorarea salariilor. George Simion a stins lumina în sală
Parlamentarii din Comisia de Muncă s-au certat marți, 27 septembrie, și mai aveau puțin și se luau la bătaie în timp ce se discuta despre mărirea salariilor primarilor, viceprimarilor și...
USR și Forța Dreptei depun moțiune împotriva ministrului Educației după acuzațiile de plagiat: ”Face școala de rușine”
USR și Forța Dreptei depun moțiune împotriva ministrului Educației după acuzațiile de plagiat: ”Face școala de rușine”
Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu a anunţat, marţi, în plen, că USR şi Forţa Dreptei depun moţiune simplă împotriva ministrului Cîmpeanu, se numeşte ”România...