Emil Boc a prezentat noul program anticriza al Guvernului

Marti, 16 Martie 2010, ora 17:25
2875 citiri
Emil Boc a prezentat noul program anticriza al Guvernului

Premierul Emil Boc le-a transmis marti deputatilor ca Guvernul a luat masuri anticriza, desi i se aduc reprosuri ca nu a facut nimic in acest sens, iar printre ele se numara programul Prima Casa, Primul Siloz, casele din mediul rural pentru persoane specializate, dar a pus la socoteala si investitiile facute in infrastrucutra.

"Pastrarea locurilor de munca si sprijinirea mediului de afaceri sunt unele dintre prioritatile majore ale Guvernului Romaniei. De aceea orice loc de munca nou creat este un avantaj pentru fiecare dintre noi chiar daca trebuie insa sa recunoastem ca ne aflam intr-o situatie dificila. Ne aflam intr-o situatie in care trebuie sa fim cumpatati si sa nu cerem mai mult decat putem da. Din nefericire noi nu am fost cumpatati in anii de crestere economica si am folosit resursele economice pentru sustinerea unui fals consum, iar acum suferim", a declarat seful Executivului de la pupitrul Camerei Deputatilor.

Emil Boc a prezentat peste 17 masuri anticriza pe care le-a luat pana in prezent Guvernul pe care il conduce pentru ca Romania sa iasa cat de cat cu fruntea sus din aceasta criza economica mondiala.

"Am putea sa majoram pensiile si salariile cu 200% si am trai bine doua luni, dar ar fi asta un gest responsabil? Mai mult chiar, dupa aia nota de plata ar fi infricosatoare. Credeti ca nu ar exita un premier care sa nu vrea sa ia aceste masuri ca sa ii aduca popularitate? Vom face ceea ce trebuie si mai putin ce ne-ar placea. Scopul nostru este iesirea din recesiunea economica, asigurarea stabilitatii economice, o crestere economica sanatoasa si nu una bazata pe imprumut si consum. Nu detinem monopolul adevarului si asteptam propunerile Parlamentului", a mai spus premierul.

Emil Boc a reiterat ideea ca nu putem sa sacrificam sansa ca Romania sa iasa din recesiune cedand unor interese personale de moment.

"Trebuie sa consolidam ce am obtinut, sa lasam deoparte demogogia si populismul si sa incurajam crearea locurilor de munca. Semnele incep sa apara: productia industriala si exporturile au inceput sa creasca, succesul emisiunii de eurobonduri de la sfarsitul saptamanii trecute sunt cateva dintre semnalele chiar daca impactul lor va aparea mai tarziu, dar directia este una corecta. Este un cliseu ca Guvernul nu a facut nimic, nu a luat nicio masura anticriza. Le raspund de pe acum ca daca Guvernul nu a facut nimic atunci de ce cursul euro leu a ramas stabil, de ce somajul in Romania este cu aproape 2 procente sub media din UE, de ce dobanzile au inceput sa scada, de ce inflatia nu este o amenintare in Romania, de ce daca nu a facut nimic Guvernul, Romania are una dintre cele mai scazute cote de impozitare unica din tarile UE?", au fost intrebarile retorice adresate de seful Executivului.

Emil Boc a subliniat faptul ca pana in prezent a reusit sa termine 42 de km de autostrada si a reusit sa limiteze efectele negative ale crizei economice.

"Am facut investitii publice substantiale in 2009 si in 2010, iar Guvernul a alocat cel mai mare procent din PIB pentru investitii. Programul Prima Casa a salvat 500 de firme si 9.500 de locuri de munca", a mai spus premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Emil Boc Camera Deputatilor, #prezenta masuri anticriza Guvern , #guvern