Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Emil Boc, despre noul an scolar: Nu ne mai putem fura caciula la nesfarsit

Duminica, 11 Septembrie 2011, ora 18:39
1425 citiri
Emil Boc, despre noul an scolar: Nu ne mai putem fura caciula la nesfarsit
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc le transmite parintilor, profesorilor si elevilor ca in ceea ce priveste scoala, Guvernul are un proiect pe termen lung, care va ajuta la o formare solida, deoarece nu "ne mai putem fura caciula la nesfarsit", deoarece mai "multa carte inseamna totodata garantia resurselor nelimitate pentru o intreaga natiune".

"Generatii intregi au crescut cu vechea vorba romaneasca: Ai carte, ai parte! Corectati-ma daca gresesc, dar personal nu cred ca exista parinte pe lumea asta care sa nu-si indemne copilul spre invatatura. Au facut-o parintii nostri cu noi, o vom face si noi la randul nostru cu copiii nostri, intrucat cartea este cea care ne apropie de valori si ne asigura un viitor. In termeni practici, mai multa carte inseamna o mai buna asezare in viata de zi cu zi.

Mai multa carte inseamna totodata garantia resurselor nelimitate pentru o intreaga natiune. Cam asta ar fi, pana la urma, in cuvinte simple menirea scolii! In cuvintele reformei la care asistati, si care nu e simpla, va asigur, modelul educatiei romanesti vizeaza cu adevarat calitatea, nu cantitatea, performanta, nu simularea ei", este mesajul premierului Emil Boc pentru elevii care incep luni un nou an scolar, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Seful Executivului promite ca scoala romaneasca nu va mai fi pentru copii doar un furnizor de diplome, ci un furnizor de programe de formare in pas cu vremurile, adaptate competitiei internationale, datorita profesorilor bine pregatiti si a sistemului de predare compatibil cu cel al scolilor europene.

"Este pentru prima data cand scoala romaneasca nu mai este abordata ca proiect cu termen de finalizare de pe o zi pe alta! Avem un proiect pe termen lung care va ajuta la formarea solida a copiilor nostri. Iar pentru asta trebuie sa fim onesti in initiativa noastra. Anul scolar precedent a fost anul onestitatii scolii romanesti.

Felicit cadrele didactice care s-au solidarizat intr-un demers guvernamental ce vine sa dea plus valoare scolii romanesti. Le multumesc pe acesta cale tuturor profesorilor care inteleg ca educatia corecta si de calitate este miza Romaniei pe termen lung. Ma bucur, in acelasi timp, ca noul an scolar a adus o importanta schimbare de mentalitate si context. Nu ne putem fura caciula la nesfarsit!", a mai precizat premierul.

Emil Boc se declara bucuros ca mai mult de 90% dintre elevii care incep astazi scoala o fac in unitati de invatamant autorizate din punct de vedere sanitar.

"Astazi, la inceput de an scolar, peste 80% din profesori sunt titulari, poate cel mai mare procent de pana acum. O alta schimbare notabila: daca in anii precedenti existau profesori care nu stiau unde vor merge la clasa la inceput de an scolar, acesta situati-a schimbat radical astfel incat, cazuri ca acestea nu mai exista deloc! Avem, asadar, o mai mare stabilitate si credibilitate, atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice, gratie unei legi care a creat solul fertil in acest sens. Sunt bucuros sa aflu ca mai mult de 90% dintre elevii care incep astazi scoala o fac in unitati de invatamant autorizate din punct de vedere sanitar", a mai spus premierul.

De asemenea, Emil Boc le transmite parintilor ca scoala romaneasca are nevoie si de prezenta lor.

"Dragi parinti scoala romaneasca are nevoie si de prezenta dumneavoastra. Conditiile prin care va puteti implica decisiv in viata scolii au fost indeplinite. Prezenta dumenavoastra in conducerile scolilor este esentiala pentru un proces educational aproape de nevoile copiilor dumenavoastra.

Dragi profesori - E nevoie sa ramaneti la fel de dedicati actului educational. Colaborarea dumneavoastra in reusita scolii romanesti este esentiala.

Dragi elevi - E timpul sa faceti o alegere inteleapta: scoala si studiul trebuie sa aiba prioritate in fata altor tentatii specifice varstei! Tuturor va doresc un an scolar bun, putere de munca si rezultate care sa va bucure!", conchide premierul Emil Boc.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#mesaj Emil Boc, #incepere nou an scolar , #guvern