Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Boc, despre profesorii care n-au fost lasati in plen: Nu sunt membru al Parlamentului

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 21:10
1512 citiri
Boc, despre profesorii care n-au fost lasati in plen: Nu sunt membru al Parlamentului
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc a declarat, luni dupa-amiaza, ca lamurirea situatiei create in jurul celor cativa profesori care nu au fost lasati sa participe la sedinta plenului reunit, in care Guvernul si-a asumat raspunderea pe Codul de dialog social si pe legea privind salariilor profesorilor in 2011, nu cade in sarcina sa, intrucat nu este membru al Parlamentului.

Intrebat ce le raspunde profesorilor care nu au avut acces la sedinta de plen reunit, premierul Emil Boc a spus ca nu face parte din Corpul Parlamentului, drept urmare nu poate oferi un raspuns.

"Nu fac parte din structura Parlamentului ca sa va pot raspunde la asemenea intrebari. Nu fac parte din Corpul Parlamentului. Nu sunt membru al Parlamentului", a afirmat Emil Boc, la iesirea din sala de plen a Camerei Deputatilor.

Mai multi profesori au fost impiedicati, luni, sa asiste la sedinta plenurilor reunite ale Parlamentului in cadrul careia premierul Emil Boc isi angaja raspunderea pe legea salarizarii profesorilor si Codul de dialog social, deoarece nu aveau legitimatii care sa le permita accesul in sala.

Profesorii participasera la o intalnire cu reprezentantii USL, iar la finalul acesteia, potrivit spuselor lor, au fost invitati de catre deputatul PSD Mircea Dusa sa asiste la discursul premierului Boc de angajare a raspunderii.

Cei aproximativ 20 de profesori au fost insa impiedicati de personalul de ordine al Parlamentului sa intre in sala, sub motivul ca nu ar avea legitimatiile potrivite.

Dupa o serie de schimburi de replici intre profesori si oamenii de ordine, Mircea Dusa a intervenit incercand sa ii ajute pe profesori sa intre in sala. La refuzul personalului de paza de a permite acest lucru, Dusa i-a indrumat pe profesori sa mearga sa-si faca legitimatii pentru accesul in sala de plen.

Ulterior, profesorii s-au plans ca, dupa ce au primit legitimatiile si s-au intors sa asiste la sedinta de plen, aceasta se terminase, iar "usile erau inchise si legate cu sfoara".

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Emil Boc asumare Parlament, #profesori scandal plen Parlament , #guvern