Emil Boc: Fara sa apas pedala de acceleratie nu se intampla nimic

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 21:33
2747 citiri
Emil Boc: Fara sa apas pedala de acceleratie nu se intampla nimic

Un an de mandat fara nicio realizare - acesta este motivul pentru care premierul Emil Boc spune ca a decis sa apese pedala de acceleratie, iar Guvernul sa isi asume raspunderea pe cele trei mari pachete de legi - educatie, salarizare unica si reducerea cheltuielilor.

"De ce credeti ca am luat aceasta decizie de a asuma raspunderea Guvernului pe trei mari proiecte de lege? Pentru ca am observat ca fara sa apas pe aceasta pedala a acceleratiei nu se intampla nimic.

Adica risc sa am un an de mandat si sa ma aflu, din perspectiva legilor de reformare a statului, in aceeasi situatie ca anul trecut", a declarat luni seara premierul Emil Boc, invitat la emisiunea "Nasul", moderata de Radu Moraru.

Pentru a explica de ce s-a ajuns in punctul in care Guvernul trebuie sa isi asume raspunderea, premierul a dat exemplul primei masuri pe care a propus-o Executivul, aceea de a interzice la stat cumulul intre pensie si salariu.

"Am incercat in ianuarie, prin Ordonanta de Urgenta. [...] Am facut lege. Suntem in luna septembrie si nici macar nu a trecut de o camera a Parlamentului, nici macar nu a trecut de comisia de specialitate din cadrul Parlamentului", a afirmat Emil Boc, adaugand ca din luna iunie nu s-a mai auzit nimic nici despre Codul penal si Codul civil.

Noua luni de mandat la 22 septembrie

Dupa noua luni de mandat, seful Executivului spune ca munca sa este intr-adevar stresanta, dar mai provocatoare ca oricare alta.

"Am stiut ca va fi mai dificil decat la Primarie si vreau sa imi respect angajamentele in fata Parlamentului si in fata romanilor", a explicat Emil Boc, invocand punerea in practica a masurilor anticriza si implementarea reformelor "pe care nimeni nu a avut curajul sa le faca in ultimii 20 de ani".

"In 20 de ani, in loc sa reformam statul, am adancit criza. [...] Acum la noi e dubla durere, ca sa ma exprim plastic. E criza, si in decursul timpului, nu s-au luat acele masuri pentru a se stopa risipa", a afirmat Emil Boc.

Premierul a vorbit si despre obiectivele cu care Coalitia de guvernare a pornit la drum: gestionarea crizei si reformarea statului.

"Aceasta guvernare, atunci cand a plecat la drum in decembrie 2008, a plecat in baza Parteneriatului pentru Romania, si si-a propus doua obiective: gestionarea crizei, care se poate obtine - suntem tara cu cea mai mica rata a somajului, cursul euro leu l-am pastrat sub control [...].

Al doilea obiectiv al acestei mari Coalitii este sa reformeze statul. Daca nici o asemenea Coalitie nu-si asuma sarcina sa zguduie statului, atunci cine? Guverne cu 20% cum a fost cel anterior?", a mai spus Emil Boc.

George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#Emil Boc asumare raspundere, #asumare raspundere Guvern, #Boc pedala acceleratie , #guvern