Emil Boc: In 2012, alianta socialista se va desumfla ca o gogoasa electorala

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 19:19
1959 citiri
Emil Boc: In 2012, alianta socialista se va desumfla ca o gogoasa electorala

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, in cadrul dezbaterii din Parlament pe motiunea de cenzura impotriva Codului Muncii, ca masurile benefice luate de Coalitia de guvernare au inceput sa isi faca efectul, motiv pentru care "in 2012, alianta socialista se va desumfla ca o gogoasa".

Premierul a facut un bilant al guvernarii PD-L de pana acum si a aratat ca Romania are toate sansele sa intre in al doilea trimestru consecutiv de crestere economica, are o rata a somajului cu 2% mai mica decat media din Uniunea Eruopeana, iar ponderea veniturilor la buget este din ce in ce mai mare.

In ceea ce priveste Codul Muncii, constestat de Opozitie si de sindicate, Emil Boc a reiterat ca acesta ii protejeaza pe angajatorii care incheie contracte si nu permit munca la negru, va stimula performata si competitivitatea si "pune accent pe munca, si nu pe pomeni electorale".

Boc, intrebat daca e ultima sa motiune: Never say never!

"Orice zi care trece de azi inainte este o zi care aduce castig pentru alianta care este la guvernare, orice zi de acum inainte este o zi care scade sansele aliantei socialite de a castiga urmatoarele alegeri si de a avea un avantaj in sondaje. In economie lucrurile incep sa se miste in directia buna, iar acest lucru ii deranjeaza pe cei din alianta socialista. (...) In 2012 se vor dezumfla ca o gogoasa electorala", i-a asigurat Emil Boc pe parlamentarii prezenti la dezbaterea motiunii de cenzura.

Boc promite masuri de stimulare inainte de votul pe motiune

Prim-ministrul Emil Boc a promis ca Guvernul va lua masuri de stimulare a economiei, in cea de-a doua jumatate a anului si a precizat ca puterea are datoria "sa nu compromita eforturile facute in ultimii doi ani de a stabiliza economia".

"In partea a doua anului vom putea veni cu masuri complementare pentru stimularea economiei. Pregatim reducerea contributiilor la asigurarile sociale, va fi o masura complementara care va stimula angajatorii sa ofere locuri de munca cetatenilor.

Botis, despre Codul Muncii: O trecere de la pontaj la performanta

Lucrurile merg in directia buna, programul 'Rabla' a plecat la drum, programul 'Prima Casa' urmeaza sa fie imbunatatit. Avem in pregatire un act normativ prin care firmele care se afla in dificultate, dar au perspectiva economica, au comenzi in aceasta etapa, daca isi platesc datoriile curente au garantii asigurate, pot beneficia de reesalonari la plata datoriilor", a declarat premierul.

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...