Emil Boc: PNL a demonstrat ca e de sorginte comunista

Autor: Ana Ilie
Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 22:27
3979 citiri
Emil Boc: PNL a demonstrat ca e de sorginte comunista
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc considera ca PNL "si-a dat jos masca", demonstrand ca este un partid "de sorginte comunista", dupa alianta cu PC si tentativa de a se alia si cu PSD, in cadrul Aliantei de Centru-Dreapta.

"Se separa in sfarsit apele in politica romaneasca. Cei de stanga raman de stanga, PSD-PNL-PC, cei de dreapta, PDL si UDMR, raman de dreapta. Astazi PNL si-a dat jos masca, a tradat definitiv electoratul de dreapta, a trecut in tabara lui Iliescu, Voiculescu si Ponta, practic tradand tot ce inseamna dreapta romaneasca", a spus premierul, luni seara, la TVR.

"E bine ca are loc aceasta clarificare, cei care sunt de stanga, pentru ca prin tot ce au facut din 2008 incoace au demonstrat ca sunt partide de stanga, de sorginte comunista, intr-un fel, care promoveaza politici care n-au nimic de a face cu modernizarea statului, si cei de dreapta, care si-au asumat restructurarea statului", a mai spus Boc.

"Analizam pretul combustibililor si putem sa-i pedepsim pe speculatori"

Premierul Emil Boc a anuntat ca este interesat de cresterea pretului la combustibil, care a dus la mai multe manifestari de protest, si, in functie de rezultatele analizelor, Guvernul are la dispozitie parghii pentru a-i pedepsi pe speculatori.

"In ceea ce priveste preturile combustibilului, am declansat doua analize: la Consiliul Concurentei si la ANAF. Statul roman poate avea cateva contramasuri, specifice, pe care nu le mentionez deocamdata, astept informatii... guvernul poate pe cai indirecte sa-i traga la raspundere pe cei ce maresc nejustificat preturile", a spus premierul.

Boc a conchis ca situatia iscata de cresterea preturilor este "pretul politicii iresponsabile a Guvernului Nastase de a privatiza Petrom... n-a tinut cont de interesul national. A primit 600 de milioane de euro la momentul acela, si daca vedeti ce obligatii si-a luat statul roman prin contractul de privatizare, iti dai seama ca n-are a face cu interesul national".

"Le multumesc romanilor pentru ca au inteles greutatile anului 2010"

"In 2010 am reusit sa adoptam cateva legi extrem de importante care au readus Romania pe drumul corect, care ne da optimism. Legea pensiilor, salarizarii, educatiei, bugetul de stat, 4 coduri juridice si o lege care accelereaza procesele. Toate acestea ne feresc de pericolele viitoare", a rezumat premierul activitatea Guvernului in anul care a trecut.

"Daca nu faceam aceste lucruri, practic puneam pe fiecare roman fie in situatia de a nu primi salariul, pensia, sau sa-si piarda locul de munca. Sansa pe care o are Romania ca in urma acestor reforme sa avem mai multe resurse pentru dezvoltare", a continuat Boc.

"Aprecierile externe au aparut deja: un sondaj cu 85 experti financiari din Europa au spus ca Romania devine tara cu cele mai bune perspective in urmatoarele sase luni... Expertii internationali analizeaza la rece seriozitatea masurilor adoptate de Romania. In plan intern, oamenii inca au nemultumiri si ii inteleg", a spus Boc.

Seful Executivului a tinut insa sa multumeasca romanilor pentru "ca au inteles greutatile anului 2010" si le promite ca "incepe 2011 sa aduca un pic de prosperitate... Am trecut de partea grea si acum mergem pe consolidare".

Boc a tinut sa precizeze ca pe 2011 vor exista trei surse majore pentru investiti si dezvoltare: "Creste suma de investitii. In al doilea rand, programul national de dezvoltare a infrastructurii, modernizarea satului romanesc. In al treilea rand, fondurile europene - 10 miliarde de euro avem contracte semnate in toata tara si proiecte aflate in implementare. Aceste programe vor incepe anul acesta, ele vor aduce si locuri de munca si modernizare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#boc preturi combustibil, #boc 2010, #Boc salarii pensii , #guvern
Comentarii
Poza Leca Cantacuzino
Leca Cantacuzino
rank 5
Pai normal ca pnl si crin-voiculescu-psd-iliescu-etc sunt de sorginta comunista
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
.... ma inspir de la Presedinte Basescu : FOARTE BINE ! si sa le fie asa cum isi astern .