Emil Boc: Ponta isi reconfirma statutul de "baron al pensiilor de lux"

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 15:37
2083 citiri
Emil Boc: Ponta isi reconfirma statutul de "baron al pensiilor de lux"

"Constat ca Victor Ponta isi reconfirma statutul de baron al pensiilor de lux, prin intentia PSD de a contesta la Curtea Constitutionala legea care prevede eliminarea pensiilor de lux si recalcularea pensiilor speciale, asupra careia Guvernul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului", a declarat vineri premierul Emil Boc.

Premierul sustine ca, "prin atacarea legii la Curtea Constitutionala a Romaniei, Victor Ponta doreste sa blocheze intrarea in vigoare a acestui proiect de lege si, prin urmare, sa fie mentinute pensiile de lux, inclusiv cele ale parlamentarilor".

"Actiunea PSD demonstreaza populismul si duplicitatea lui Victor Ponta care

in fata camerelor de luat vederi deplange soarta pensionarilor obisnuiti, dar in schimb tine sub aripa ocrotitoare pensiile de lux, prin amanarea publicarii si intrarii in vigoare a legii care vizeaza recalcularea pensiilor speciale. In desele emisiuni televizate, care l-au transformat, dupa cum insusi spune intr-un sclav al aparitiilor media, Victor Ponta atinge apogeul retoricii populiste, incriminand reducerea pensiilor oamenilor obisnuiti, in timp ce nu sufla o vorba despre faptul ca pledeaza cauza pensiilor de lux", a mai spus acesta.

Emil Boc mai afirma ca "aventurile baronului pensiilor de lux la Curtea Constitutionala nu vor face decat sa amane aplicarea unei legi drepte".

"Ii reamintesc domnului Ponta ca numai din recalcularea a 8.236 de pensii de lux se pot plati, intr-o luna, 60.000 de pensii medii in Romania!! Va cer responsabilitate, domnule Ponta, in acest moment in care se poate face dreptate fata de cei care au pensii doar pe baza contributiei la bugetul de pensii!"", adauga premierul.

Emil Boc mai spune ca legea privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor nu are niciun fel de prevederi referitoare la diminuarea salariilor bugetarilor cu 25% si a pensiilor cu 15%, ci vizeaza eliminarea pensiilor de lux si recalcularea pensiilor speciale, precum si reanalizarea pensiilor de invaliditate, in termen de un an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Emil Boc atac Ponta, #baron pensii lux, #PSD ataca lege CCR , #guvern
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Premierul Boc: "Ii reamintesc domnului Ponta ca numai din recalcularea a 8.236 de pensii de lux se pot plati, intr-o luna, 60.000 de pensii medii in Romania!!"
Poza Gonzagues
Gonzagues
rank 5