Emil Boc se cearta cu sindicalistii din fata Guvernului (Video)

Vineri, 12 Martie 2010, ora 11:19
5736 citiri
Emil Boc se cearta cu sindicalistii din fata Guvernului (Video)

Premierul Emil Boc s-a dus vineri sa discute cu sindicalistii care protesteaza in fata Guvernului. In vacarmul general, seful Executivului s-a straduit sa le explice cum sta treaba cu legea pensiilor.

Intr-o mare galagie, sunete de sirene si fluiere, Emil Boc a incercat sa vorbeasca cu protestatarii, care ii adresau intrebari din toate partile si/sau il huiduiau. Ca sa acopere zgomotul, premierul a fost nevoit sa strige la sindicalisti.

"Daca nu taiem acum pensiile de lux, nu vom mai face nimic. Daca nu ne sustineti sa o trecem prin Parlament ei o sa spuna: 'Hai sa ramanem cu pensiile nostre mari'. Pana in 2015 e legea asta in vigoare si va fi modificata in 2030 in functie de nivelul de trai", a precizat premierul.

In replica, un sindicalist i-a spus ca "in 2030 raman in jumatate".

Emil Boc a mai subliniat ca Guvernul trebuie sa inghete salariile, pentru ca altfel nu o sa aiba cu ce plati pensiile.

"Nu ne putem imprumuta la nesfarsit ca sa platim pensiile si salariile. Sa va puneti in locul meu ca sa intelegeti, dar sa stiti ca eu stiu cati bani aveti. Dam dupa cat se munceste, dar sa nu ajungem sa nu mai putem plati salariile si pensiile, sa nu ajungem in situatia Greciei. In tara asta sunt si privati care ne sustin pe noi si este nevoie de o lege corecta pentru toti", a spus Boc pe un ton ridicat.

In timp ce Emil Boc se misca cu greu printre sindicalisti, un grup i-a cerut sa isi dea demisia.

"Demisia, demisia, demisia" sau "jos gaozarii", erau doar cateva dintre lozincile protestatarilor.

Tot plimbandu-se prin multime premierul a murmutat la un moment dat ca nu a reusit sa manance pentru ca nu a avut timp si era preocupat de protest.

Ofiterii SPP, care l-au insotit pe premier in mijlocul sindicalistilor, au dorit la un moment dat sa deschida umbrele pentru a-l feri de bulgari aruncati de unele persoane, potrivit Mediafax.

Aproape 200 de sindicalisti ai Cartel Alfa si ai altor federatii sindicale afiliate la confederatie picheteaza vineri Guvernul, intre orele 10:30 si 12:30, pentru a cere cresterea salariului minim pe economie la 705 lei si cresterea pensiilor in raport cu salariul mediu.

Sindicalistii revendica repozitionarea in grilele de salarizare, la nivel superior, a functionarilor publici si personalului contractual din administratia publica centrala si locala, tinand cont de sistemul incompatibilitatilor, de expunerea la factorii de risc, de importanta sociala a activitatii si de complexitatea muncii, informeaza un comunicat al sindicalistilor remis Ziare.com.

In toamna lui 2009, presedintele Traian Basescu i-a calmat pe agricultorii care, nemultumiti de neplata subventiilor, au protestat la Cotroceni.

Citește și:
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că Bucureştiul este „un oraş blocat în momentul de faţă, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu un management cu probleme şi cu o...
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că România merită să fie în Schengen, iar misiunea PNL este să continue demersurile în atingerea acestui obiectiv. „Mai întâi despre problema cea...