Emil Boc se cearta cu sindicalistii din fata Guvernului (Video)

Vineri, 12 Martie 2010, ora 11:19
5724 citiri
Emil Boc se cearta cu sindicalistii din fata Guvernului (Video)

Premierul Emil Boc s-a dus vineri sa discute cu sindicalistii care protesteaza in fata Guvernului. In vacarmul general, seful Executivului s-a straduit sa le explice cum sta treaba cu legea pensiilor.

Intr-o mare galagie, sunete de sirene si fluiere, Emil Boc a incercat sa vorbeasca cu protestatarii, care ii adresau intrebari din toate partile si/sau il huiduiau. Ca sa acopere zgomotul, premierul a fost nevoit sa strige la sindicalisti.

"Daca nu taiem acum pensiile de lux, nu vom mai face nimic. Daca nu ne sustineti sa o trecem prin Parlament ei o sa spuna: 'Hai sa ramanem cu pensiile nostre mari'. Pana in 2015 e legea asta in vigoare si va fi modificata in 2030 in functie de nivelul de trai", a precizat premierul.

In replica, un sindicalist i-a spus ca "in 2030 raman in jumatate".

Emil Boc a mai subliniat ca Guvernul trebuie sa inghete salariile, pentru ca altfel nu o sa aiba cu ce plati pensiile.

"Nu ne putem imprumuta la nesfarsit ca sa platim pensiile si salariile. Sa va puneti in locul meu ca sa intelegeti, dar sa stiti ca eu stiu cati bani aveti. Dam dupa cat se munceste, dar sa nu ajungem sa nu mai putem plati salariile si pensiile, sa nu ajungem in situatia Greciei. In tara asta sunt si privati care ne sustin pe noi si este nevoie de o lege corecta pentru toti", a spus Boc pe un ton ridicat.

In timp ce Emil Boc se misca cu greu printre sindicalisti, un grup i-a cerut sa isi dea demisia.

"Demisia, demisia, demisia" sau "jos gaozarii", erau doar cateva dintre lozincile protestatarilor.

Tot plimbandu-se prin multime premierul a murmutat la un moment dat ca nu a reusit sa manance pentru ca nu a avut timp si era preocupat de protest.

Ofiterii SPP, care l-au insotit pe premier in mijlocul sindicalistilor, au dorit la un moment dat sa deschida umbrele pentru a-l feri de bulgari aruncati de unele persoane, potrivit Mediafax.

Aproape 200 de sindicalisti ai Cartel Alfa si ai altor federatii sindicale afiliate la confederatie picheteaza vineri Guvernul, intre orele 10:30 si 12:30, pentru a cere cresterea salariului minim pe economie la 705 lei si cresterea pensiilor in raport cu salariul mediu.

Sindicalistii revendica repozitionarea in grilele de salarizare, la nivel superior, a functionarilor publici si personalului contractual din administratia publica centrala si locala, tinand cont de sistemul incompatibilitatilor, de expunerea la factorii de risc, de importanta sociala a activitatii si de complexitatea muncii, informeaza un comunicat al sindicalistilor remis Ziare.com.

In toamna lui 2009, presedintele Traian Basescu i-a calmat pe agricultorii care, nemultumiti de neplata subventiilor, au protestat la Cotroceni.

Citește și:
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...