Emil Boc: Suntem in grafic, avem Guvern pana vineri (Video)

Marti, 16 Decembrie 2008, ora 14:08
2904 citiri
Emil Boc: Suntem in grafic, avem Guvern pana vineri (Video)

Premierul desemnat Emil Boc a anuntat, la sfarsitul sedintei Colegiului Director al PD-L de marti, calendarul urmatoarelor zile cu privire la formarea noului Guvern.

Intr-o scurta declaratie de presa, acesta a spus ca PD-L a finalizat propunerea cu privire la structura guvernului cu care partidul se va prezenta marti, la discutiile consultative cu partenerii de la PSD, urmand ca ulterior sa se stabileasca cum vor fi impartite ministerele intre cele doua partide.

"Nu pot sa va dau numarul si numele ocupantilor. Le vom discuta cu partenerii", a explicat Emil Boc, precizand ca pasii firesti sunt stabilirea structurii guvernului pe ministere, repartizarea acestora intre cele doua partide, "urmand ca, prin proceduri interne, sa isi desemneze oamenii pe portofoliile respective", in functie de "criterii de profesionalism si integritate"

In privinta variantelor noului program de guvernare aparute deja in presa, Emil Boc a spus ca acestea sunt doar intermediare, urmand ca varianta finala sa fie prezentata vineri in Parlament.

"Suntem in grafic", s-a aratat increzator premierul desemnat, care a anuntat ca potrivit calendarului stabilit, vineri, dupa definitivarea structurilor de conducere in cele doua camere ale Parlamentului, urmeaza ca noul Executiv sa depuna in forul legislativ programul in forma sa finala.

"Sambata si duminica vor fi audiati candidatii de ministri in comisiile din Parlament, urmand ca luni, 22 decembrie sa aiba loc votul in Parlament, depunerea juramantului si intrarea in activitate a noului Guvern", a anuntat Emil Boc.

Chestionat de jurnalisti cu privire la variantele programului de guvernare aparute in presa, premierul desemnat a declarat ca cele doua partide au incercat sa "puna impreuna cele mai bune solutii concrete pe care le au", pornind de la realitatea economica existenta.

"Avem un deficit intre 3,5 si 4 % pe 2008, suntem in afara prevederilor Tratatului de la Maastricht care punea limita de 3 %", a avertizat Emil Boc, subliniind ca, in conditiile de criza care se anunta pentru anul viitor, va trebui ca programul sa fie realist iar romanilor sa li se explice "ce anume se poate face si ce nu".

Pe de alta parte, la insistentele jurnalistilor, Boc a facut o scurta referire si la situatia delicata a lui Theodor Stolojan, anuntand ca acesta a participat la sedinta de marti a conducerii PD-L.

"In rest, va rog ca toate intrebarile care il vizeaza pe domnul Stolojan sa i le adresati. Ceea ce a avut de declarat, a declarat", a spus noul premier desemnat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Emil Boc, #program guvernare, #calendar investire Guvern , #guvern