Emil Boc: Un guvern cu PNL este prima optiune, nu si ultima

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 23:04
2689 citiri
Emil Boc: Un guvern cu PNL este prima optiune, nu si ultima

Premierul interimar Emil Boc sustine ca PD-L doreste in continuare sa formeze un guvern alaturi de PNL si ca, desi liberalii sustin ca nu vor sa negocieze, Crin Antonescu a "lasat o portita de iesire" in acest sens.

"Am avut o discutie telefonica cu Crin Antonescu. I-am trimis si o invitatie scrisa de a discuta in vederea formarii unei majoritati parlamentare, pentru sustinerea unui Guvern in Parlament.

L-am invitat la o discutie incepand cu ziua de astazi (n.red-miercuri) sau cu ziua de maine(n.red-joi) la o locatie si la o data pe care sa le convenim reciproc. Am discutat institutional cu seful partidului. Au lasat o portita de iesire", a declarat Emil Boc, miercuri seara, la B1 Tv.

Premierul este de parere ca si in 2008 a incercat formarea unui guven cu PNL, iar acelasi lucru il face si acum pentru ca vrea un guvern de dreapta.

"Solutiile sunt cele pe care le avem in Parlament in momentul de fata. Prima optiune, dar nu si ultima, este legata de parteneriatul cu PNL pentru constituirea unei majoritati.

Dupa aceea se pot avea in vedere si alte solutii. Cu UDMR sau cu un Guvern minoritar sustinut din Parlament. Sunt mai multe alternative, dar eu cred ca trebuie sa pornim de la premisa de a constitui o majoritate solida in Parlament", a mai zis Boc.

Din punctul sau de vedere, noul guvern trebuie sa continue proiectele deja incepute, deoarece varful crizei a trecut si economia va trece pe plus.

"Noul guvern trebuie sa se ocupe de proiectul Nabucco si acordul de mic trafic de fontiera cu Republica Moldova", sustine premierul demis.

"In 2009 am facut un lucru sanatos: nu am sacrificat interesul tarii pentru unul politic. Nu am aruncat bani in stanga si in dreapta", a completat Boc.

Citeste si:
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea a anunțat luni, 18 octombrie, că proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze va ajunge astăzi în Senat. Astfel, potrivit proiectului social democraților,...
Sursa: Ziare.com