Emil Boc: Un guvern simpatizat ar duce Romania la dezastru

Joi, 20 Mai 2010, ora 17:35
2841 citiri
Emil Boc: Un guvern simpatizat ar duce Romania la dezastru

Emil Boc, premierul Romaniei, a spus joi ca stie ca Guvernul pe care il conduce nu este unul simpatizat, insa daca ar fi si deci nu s-ar lua masurile de reducere a cheltuielilor bugetare, prin scaderea salariilor si a pensiilor, tara ar ajunge la dezastru.

"Stiu ca guvernul pe care il conduc nu este un guvern simpatizat, pentru ca daca ar fi ar putea conduce Romania la dezastru si ar putea pune in pericol viitorul acestei tari. Masurile sunt conduse de derapajele din 2007-2008 si din criza din 2009-2010, care capata accente dramatice si in alte tari trebuie sa nu asteptam ca acel derapaj sa ne afecteze foarte grav", a spus Emil Boc.

Premierul a spus ca de vina este fostul ministru de Finante, Varujan Vosganian, care a girat o politica financiara iresponsabila in 2007 si 2008 si care a dus Romania in situatia in care se afla azi.

"Vosganian a fost acela care a girat iresponsabil o politica financiara a statului fara acoperire si care acum ne costa pe toti. In 2009 am reusit sa tinem sub control cheltuielile cu fondul de salarii", a declarat Emil Boc.

Prim-ministrul s-a intalnit joi cu reprezentantii sindicali si a precizat, la sfarsitul intalnirii, ca Guvernul nu este de acord cu propunerea sindicatelor de a creste taxele si impozitele pentru a nu reduce salariile si pensiile.

Scrisoarea FMI, gata miercuri - Boc: ori taiem salariile, ori nu le mai dam in decembrie deloc

Emil Boc a precizat ca, pana miercuri, cand scrisoarea de intentie catre FMI va fi adoptata in sedinta de Guvern, ministrul Finantelor Sebastian Vladescu si cel al Muncii, Mihai Seitan, vor evalua propunerile sindicatelor. In cazul in care acestea pot fi puse in aplicare si sunt sustinute de date concrete, vor fi introduse in document, sustine premierul.

Boc propune asumarea raspunderii Guvernului pe masurile anticriza

Liderii sindicali nu renunta insa la greva generala de pe 31 mai, sustinand ca nu sunt de acord cu masurile de reducere a salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.

Citește și:
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Știți care-i diferența dintre deputatul PSD Dan Tudorache „Diamante” și Aurel Bălășoiu? Că ultimul nu mai e membru PSD. Partidul l-a exclus cu celeritate, la numai câteva zile după ce...
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii, liberalul...
Comentarii
Poza vlad al lui tepes
vlad al lui tepes
rank 5
Poate e cinic sa spunem asta, dar daca nu vor suferi bugetarii, vom suferi toti. Adica tara va intra in incapacitate de plata
Poza Cicero
Cicero
rank 5
Boc trebuie sa-si continuie treaba, n-avem alta sansa decat sa ia masurile anticriza agreate de FMI