Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Guvernul a adoptat si bugetul asigurarilor sociale

Joi, 24 Decembrie 2009, ora 09:12
1963 citiri
Guvernul a adoptat si bugetul asigurarilor sociale
Foto: antena 3

Premierul Emil Boc a anuntat miercuri ca au fost adoptate Proiectul de lege privind bugetul de stat si a Proiectul de lege privind bugetul asigurarilor sociale de stat pentru anul 2010.

"Astazi am reusit sa adoptam doua documente extrem de importante pentru ceea ce inseamna viata romanilor in 2010: ma refer la Proiectul de lege privind bugetul de stat si Proiectul de lege privind bugetul asigurarilor sociale de stat pentru anul 2010" a declarat primul-ministru Emil Boc la finalul sedintei Executivului, se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Premierul a prezentat cei mai importanti indicatori macroeconomici care au stat la baza elaborarii proiectelor de lege, precizand ca "ne propunem pentru anul 2010 sa asiguram o relansare a economiei nationale, pentru a pregati consolidarea cresterii economice din anii urmatori. In consecinta, in 2010 vom pune accentul pe sustinerea mediului de afaceri, astfel incat sa putem proteja si crea noi locuri de munca".

Boc a danuntat ca, pentru anul 2010, cota unica de impozitare va fi 16%, TVA va ramane neschimbat (19%), cresterea economica va fi de 1,3%, contributia de asigurari sociale ramane la acelasi nivel din anul 2009, si va fi mentinuta masura neimpozitarii profitului reinvestit.

Pensia sociala minima, corelata cu rata inflatiei

De asemenea, primul-ministru Emil Boc a tinut sa precizeze ca pensia sociala minima de 350 de lei va fi corelata cu rata inflatiei, "pentru a putea proteja atat cat este cu putinta, puterea de cumparare a acelora care traiesc din pensia minima".

Ministrul Finantelor Publice Sebastian Vladescu a declarat ca bugetul de stat pentru anul 2010 "ne va permite sa avem stabilitatea economica necesara pentru a putea finanta Romania in anul 2010".

Sebastian Vladescu s-a aratat increzator ca "Romania va fi in anul 2010 un stat

functional, un stat cu o economie stabila in crestere usoara si un stat care va putea sa isi relanseze economia in anul 2011". Sebastian Vladescu a mai precizat ca bugetul adoptat astazi va transmite un mesaj de incredere atat cetatenilor romani, cat si pietelor internationale.

In ceea ce priveste Proiectul de lege privind bugetul asigurarilor sociale de stat, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale Mihai Seitan a declarat: "contributiile de asigurari sociale nu cresc anul viitor, nu se modifica, nici cele care se refera la pensii, nici cele care se refera la somaj, nici cele care se refera la fondul de garantare a creantelor salariale".

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Emil Boc Guvern premier, #Boc Guvern proiecte lege , #guvern