Guvernul Boc a aprobat bugetul pe 2010

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 21:56
2527 citiri
Guvernul Boc a aprobat bugetul pe 2010
Foto: Financiarul

Premierul Emil Boc a anuntat miercuri seara, la aproape patru ore dupa ce el si ministrii Cabinetului pe care il conduce au depus juramintele de credinta si si-au preluat mandatele, ca Guvernul a aprobat, in prima sa sedinta, bugetul pe 2010.

"Ne propunem pentru anul 2010 sa asiguram o relansare a economiei nationale, pentru a pregati consolidarea cresterii economice din anii urmatori. Accentul in 2010 il vom pune pe sustinerea mediului de afaceri, astfel incat sa putem crea si proteja noi locuri de munca", a spus Boc, nu insa fara a pereciza cateva dintre cele mai importante principii si cifre prevazute in buget.

Astfel, Boc a precizat ca se pastreaza "cota unica de 16%, un instrument pe care l-am considerat si-l vom considera extrem de eficient, TVA de 19%, neschimbat, pentru a proteja puterea de cumparare a populatiei, in vremuri dificile nu marim taxele si impozitele, o inflatie de 3,7% si o crestere economica 1,3%".

Premierul a precizat ca "vestea buna pentru 2010 consta in aceea ca nu vom avea scadere economica", ci "un inceput de crestere economica", lucru ce, potrivit lui Boc, demonstreaza ca "ceea ce am facut in 2009 a fost corect pentru Romania, pentru tara, chiar daca nu au fost populare si arata ca ceea ce propunem pe 2010, chiar daca nu vor fi cele mai populare, vor fi bune".

Totodata, Boc a precizat ca vor avea grija si de cei care o duc mai greu, pensionarii cu pensii minime, precizand ca pensia sociala minima nu doar ca ramane la 350 de lei, dar ar putea chiar sa si creasca.

Boc a mai prercizat ca dupa ce toate datele vor fi introduse de catre ministri, spera ca pana joi la ora 14:00 sa ajunga pe masa Parlamentului.

Referitor la ce a spus premierul "inainte sa ne fie mai bine, o sa ne fie un pic mai greu", ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a spus ca simte nevoie sa faca o mica variatiune: "Ne-a fost un pic prea bine pentru cat ne permiteam si acum o sa ne fie un pic mai rau".

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Guvern Boc aprobare buget 2010, #buget adoptat Guvern Boc , #guvern