Guvernul Boc depinde de 24 de voturi

Joi, 20 Mai 2010, ora 08:31
2339 citiri
Guvernul Boc depinde de 24 de voturi

Dupa ce social-democratii au anuntat ca vor depune o motiune de cenzura, iar liberalii s-au aratat de acord sa o sustina, o matematica simpla demonstreaza ca, in cazul in care toti liberalii si social-democratii vor vota documentul, soarta Guvernului Boc atarna de 24 de voturi.

Pentru ca motiunea sa treaca este nevoie de 236 de voturi. PNL si PSD au 212 voturi, ceea ce inseamna ca Opozitia va mai avea nevoie de 24 de voturi pentru a debarca Executivul.

Ponta: Sper ca motiunea de cenzura a PSD sa fie votata si de cei de la putere

Pe de alta parte, presat de termenele stranse pe care le-a promis in acordul cu FMI, Guvernul isi angajeaza raspunderea pe masurile de austeritate. Executivul s-ar putea prezenta in fata Parlamentului la inceputul saptamanii viitoare cu un proiect legislativ. Premierul Emil Boc iese insa din termenul de 1 iunie, scrie Adevarul.

Potrivit Constitutiei, Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis daca motiunea, depusa in termen de 3 zile de la prezentarea proiectului, a fost votata de majoritatea deputatilor si senatorilor.

PNL depune motiune de cenzura daca Guvernul isi asuma raspunderea

Chiar daca Guvernul se va duce cu proiectul in Parlament la inceputul saptamanii viitoare, legea are mari sanse sa nu fie aprobata pana la 1 iunie. Dupa asumarea raspunderii, Opozitia are termen trei zile pentru a depune motiune de cenzura si alte trei zile pentru dezbaterea motiunii.

#motiune guvern Boc, #motiune PSD, #asumare raspundere Guvern Boc , #guvern