Guvernul da mai multi bani la Sanatate

Sambata, 03 Octombrie 2009, ora 16:42
2097 citiri
Guvernul da mai multi bani la Sanatate
Foto: Antena3

Premierul Emil Boc a anuntat la finalul sedintei de guvern de sambata ca au fost alocate sume suplimentare pentru rezolvarea problemelor din domeniul Sanatatii si ca s-a decis extinderea programului de sustinere a dezvoltarii si modernizarii IMM-urilor pentru unitatile din cooperatie.

Emil Boc a prezentant modalitatea de repartizare a celor 2,8 miliarde de lei din credite de angajament pentru sustinerea activitatii din sanatate, pentru plata serviciilor medicale si a medicamentelor.

"2 miliarde de lei vor merge pentru asigurarea continuitatii in eliberarea de medicamente, la farmacii si in cadrul programelor de sanatate, 625 milioane vor viza banii pentru medicamente si materiale din spitale si decontarea sumelor aferente, 30 de milioane de lei pentru decontarea serviciilor medicale de ambulanta, 55 milioane de lei pentru decontarea serviciilor medicale efectuate de medicii de familie, 60 de milioane de lei pentru servicii medicale de hemodializa si dializa peritoneala, 30 de milioane de lei pentru servicii medicale pentru specialitati paraclinice ", a precizat premierul Emil Boc.

De asemenea, din cei 3,2 miliarde lei disponibili pentru sanatate in trimestrul al IV-lea al anului 2009, pe langa cei 2,8 miliarde din credite de angajament, vor fi achitate drepturile salariale pentru unitatile cu paturi din sanatate si la serviciile de ambulanta, precum si toate celelalte cheltuieli cu medicamentele de la farmacii sau din cadrul programelor de sanatate.

"Consideram ca prin utilizarea creditelor de angajament am rezolvat problema crizei din sanatate cu privire la plata serviciilor medicale, a medicamentelor de la farmacii, a programelor de sanatate, si a serviciilor de ambulanta care erau in criza in momentul de fata", a mai afirmat Seful Executivului.

"Incepand de marti sumele de bani vor fi operationale", a mai precizat acesta.

Extinderea programului pentru IMM-uri

De aemenea, Executivul a adoptat in sedinta de sambata o Hotarare de Guvern privind modificarea si completarea HG nr 1164/2007 privind acordarea de ajutoare de minimis pentru dezvoltarea sau modernizarea intreprinderilor.

"Am extins programul de sprijin pentru intreprinderile mici si mijlocii, in cadrul ajutoarelor de minimis pentru dezvoltarea si modernizarea intreprinderilor, prin includerea in cadrul intreprinderilor care beneficiaza de aceste ajutoare si pe cele din domeniul cooperatiei", a anuntat primul-ministru Emil Boc.

"Alaturi de masura care vizeaza profitul reinvestit, venim cu o masura clara pentru a sprijini mediul de afaceri", a mai declarat premierul.

Seful Executivului a reamintit ca in perioada 2009-2011 se acorda ajutoare de minimis in valoare de 100 milioane de euro, astfel: in anul 2009 - 20 milioane de euro, in 2010 - 40 milioane de euro si in 2011 - 40 milioane de euro. Premierul a mai mentionat ca in anul 2009 pot fi angajate toate cele 100 milioane de euro disponibile, urmand ca platile sa respecte esalonarea precizata.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#criza medicamente, #credite angajament sanatate, #fonduri suplimentare sanatate, #IMM cooperatie , #guvern