Guvernul decide cum va restructura companiile de stat pana la sfarsitul lui iulie

Sambata, 30 Aprilie 2011, ora 18:43
1238 citiri
Guvernul decide cum va restructura companiile de stat pana la sfarsitul lui iulie
Foto: Antena 3

Planul de restructurare a companiilor de stat si regiilor autonome care fac obiectul analizei Guvernului si misiunii FMI la Bucuresti va fi cunoscut, cel mai probabil, pana la sfarsitul lunii iulie, a declarat, sambata, la Bacau, premierul Emil Boc.

"In scurt timp, pentru fiecare companie si regie autonoma a statului se va decide modalitatea de continuare a activitatii: restructurare, imbunatatirea managementului, privatizare", aceasta urmand sa se realizeze "pe baza unui plan de restructurare pana la finele lunii iulie", a spus seful Guvernului. Premierul a aratat ca este urgent ca aceste companii de stat sa intre pe profit.

"Fiecare companie de stat si fiecare regie autonoma va intra, in luna mai, intr-un amplu proces de evaluare si de analiza", deoarece "din nefericire, o parte dintre acestea sunt ineficiente, nu au fondurile si managementul sa se intretina, consuma bani publici, chiar si 50 la suta din ceea ce cheltuiesc primesc de la bugetul de stat, adica bani care ar trebui, in mod normal, sa fie destinati pentru investitii, salarii ori pensii", a explicat premierul.

Referindu-se la posibilitatea unor disponibilizari in acest proces de restructurare, prim-ministrul a spus ca "nu s-a pornit de la un numar de oameni care trebuie sa fie disponibilizati", deoarece "nu acesta este obiectivul reformei, ci se fac analize de cost si beneficiu pentru a se stabili exact numarul de salariati pe care trebuie sa-l aiba companiile de stat si regiile autonome pentru a fi eficiente".

Premierul a reafirmat ca restructurarea acestor companii are in vedere o dirijare a banilor publici catre investitii, salarii, pensii si celelalte obligatii ale statului.

Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanta de urgenta pentru intarirea disciplinei in regiile autonome si companiile de stat. Programul de restructurare a companiilor de stat si regiilor autonome se afla pe agenda dialogului purtat in cadrul actualei misiuni a FMI la Bucuresti.

Emil Boc s-a aflat, sambata, la Bacau, unde, dupa ce a participat la inaugurarea unui centru social de tip "scoala dupa scoala", in comuna Tamasi, si la plantarea, in zona, a unor paltini, a prezentat membrilor oganizatiei judetene a PD-L motiunea pe care o sustine in perspectiva alegerilor pentru sefia partidului.

In cursul vizitei, Emil Boc a fost insotit de ministrii Anca Boagiu, Tarian Igas, Valeriu Tabara, Daniel Funeriu, precum si de Gheorghe Flutur si Gheorghe Stefan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#restructurare companii stat, #Emil Boc companii stat , #guvern