Guvernul desfiinteaza, reduce si comaseaza 189 taxe

Joi, 18 Iunie 2009, ora 11:40
1226 citiri
Guvernul desfiinteaza, reduce si comaseaza 189 taxe

Premierul Emil Boc a declarat miercuri ca a fost finalizat procesul de desfiintare, reducere si comasare a taxelor si tarifelor, 189 din totalul de 491, ceea ce reprezinta o reducere cu 38,49% a acestora.

Inaltul oficial guvernamental a mai precizat ca din cele 189 de taxe si tarife, 42 au fost eliminate, celelalte fiind reduse sau comasate.

Potrivit estimarilor facute de premier, prin reducerea celor 189 de taxe "cetateanul economiseste" o suma de 75 milioane de euro pe an, bani care raman in bugetele familiilor.

Declaratiile au fost facute la doar trei zile de la data in care premierul a anuntat decizia ca Executivul a decis anularea, comasarea sau reducerea unui numar mult mai mic de taxe si tarife: 102.

La randul sau, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gratiela Iordache a detaliat tipurile de taxe si tarife modificate. Potrivit lui Iordache, au fost comasate cinci taxe, cumulate intr-una cu tarif unic: taxa vizand eliberarea certificatului privind stagiul de cotizare si a punctajului anual realizat in sistemul public de pensii, tariful de eliberare la cererea asiguratilor sau angajatorilor, a adeverintelor de stagiu de cotizare necesar obtinerii certificatelor, eliberarea la cerere a asiguratilor a adeverintelor care atesta calitatea sau venitul asigurat, dar si eliberarea adeverintelor privind executarile silite.

La capitolul tarifelor eliminate total, Gratiela Iordache a dat exemplul taxei privind cheltuielile de autorizare si reautorizare a personalului de specialitate in constructii, a celi pentru evaluarea documentatiei tehnice pentru dispozitivele medicale, a taxei pentru modificarea certificatului de inregistrare a dispozitivului medical, sau cele pentru avizarea sanitara si modificarea substantelor si produselor noi.

Alte tarife eliminate sunt cel privind analiza documentatiei si modificarea certificatului de autorizatii si licente, cel legat de atestarea pe competente pentru elaborarea studiilor meteorologice sau climatologice, tarifelor referitoare la avizarea amplasamentului unor noi unitati meteorologice si instalatiile aferente, la avizarea studiilor de fundamentare climatologice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Emil Boc, #desfiintare taxe, #reducere taxe, #comasare taxe, #189 taxe , #guvern