Guvernul isi asuma raspunderea pe coduri

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 19:17
1109 citiri
Guvernul isi asuma raspunderea pe coduri

Guvernul isi va asuma raspunderea pe codurile juridice, respectiv Codul penal si Codul civil, hotarare luata in cadrul sedintei de Guvern de miercuri, a anuntat premierul Emil Boc.

"Am decis, in principiu, ca saptamana viitoare, dupa o prealabila sedinta a coalitiei si dupa ultima consultare cu societatea civila, care va avea loc marti, sa ne angajam raspunderea pe Codul penal si civil", a anuntat, miercuri, seful Executivului la finalul sedintei de Guvern.

Primul ministru a adaugat ca in tot acest interval de timp, ministerele vor mai avea la dispozitie timp sa studieze "modificarile pe care Parlamentul le-a propus proiectului initial, pe care Guvernul l-a inaintat, toate amendamentele discutate si aprobate in cadrul Comisiei parlamentare, astfel incat, miercurea viitoare sa avem documentul final pe masa in vederea angajarii raspunderii, asa cum am spus, dupa ce in prealabil vom avea inca o discutie in cadrul Coalitiei".

Apoi, a cotinuat Boc, va mai avea loc o alta discutie finala, cu societatea civila, pe care presedintii celor doua comisii, Victor Ponta si Daniel Buda, o vor organiza martea viitoare

Victor Ponta si Daniel Buda, coordonatori ai Comisiilor parlamentare speciale privind Codul penal si, respectiv, cel civil, au primit mandat pentru a face, timp de doua saptamani, consultarile si dezbaterile necesare astfel incat, la inceputul lunii iunie, Guvernul sa-si asume raspunderea pe cele doua coduri.

Totodata, exista un calendar si in ceea ce priveste codurile de procedura penala si civila, despre care Executivul si-a exprimat speranta ca vor fi finalizate spre sfarsitul lunii iunie.

Potrivit articolului 114 din Constitutie, Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost votata.

Daca Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, dupa caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se considera adoptat, iar aplicarea programului sau a declaratiei de politica generala devine obligatorie pentru Guvern.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Guvern raspundere coduri, #codu penal, #Cod Civil , #guvern