Guvernul vrea sa modifice in septembrie Codul Muncii

Miercuri, 11 August 2010, ora 22:41
2735 citiri
Guvernul vrea sa modifice in septembrie Codul Muncii

Guvernul vrea sa modifice, in septembrie, Codul Muncii, Legea Sindicatelor, Legea Patronatelor si Legea contractelor colective de munca, in scopul "flexibilizarii fortei de munca", a declarat miercuri premierul Emil Boc.

"Vom inainta la Parlament un pachet legislativ care vizeaza modificarea Codului Muncii, Legii Sindicatelor, Legii Patronatelor si a Legii contractelor colective de munca, pentru flexibilizarea fortei de munca in Romania, un pachet social extrem de important ca o parte componenta a reformei statului", a declarat Boc, prezentand prioritatile legislative ale Executivului in perioada urmatoare.

Alte prioritati sunt adoptarea Legii Educatiei, a Legii privind mica reforma in justitie, a celei care elimina posibilitatea suspendarii proceselor atunci cand este invocata exceptia de neconstitutionalitate si adoptarea formei finale a Strategiei privind Justitia.

In domeniul economic, Guvernul vizeaza adoptarea proiectului de Lege privind sprijinirea tinerilor care isi intemeiaza o firma, pregatirea actelor normative pentru eliminarea impozitului minim si modificarea pragurilor de ajutoare de stat de care beneficiaza firmele care creeaza noi locuri de munca.

Un alt obiectiv este achitarea datoriilor restante pe care le are statul catre agentii economici, a spus Boc.

In domeniul social, "obiectivul major" este reprezentat de adoptarea Legii Pensiilor, a noii Legi a salarizarii unice si promovarea in Legislativ a unui proiect de act normativ care vizeaza modificarea procedurii de acordare a venitului minim garantat.

#modificare codul muncii, #modificare legea contractelor de munca , #guvern