Ziare.com

Guvernul vrea sa modifice in septembrie Codul Muncii

Miercuri, 11 August 2010, ora 22:41

   

Guvernul vrea sa modifice in septembrie Codul Muncii
Guvernul vrea sa modifice, in septembrie, Codul Muncii, Legea Sindicatelor, Legea Patronatelor si Legea contractelor colective de munca, in scopul "flexibilizarii fortei de munca", a declarat miercuri premierul Emil Boc.

"Vom inainta la Parlament un pachet legislativ care vizeaza modificarea Codului Muncii, Legii Sindicatelor, Legii Patronatelor si a Legii contractelor colective de munca, pentru flexibilizarea fortei de munca in Romania, un pachet social extrem de important ca o parte componenta a reformei statului", a declarat Boc, prezentand prioritatile legislative ale Executivului in perioada urmatoare.

Alte prioritati sunt adoptarea Legii Educatiei, a Legii privind mica reforma in justitie, a celei care elimina posibilitatea suspendarii proceselor atunci cand este invocata exceptia de neconstitutionalitate si adoptarea formei finale a Strategiei privind Justitia.

In domeniul economic, Guvernul vizeaza adoptarea proiectului de Lege privind sprijinirea tinerilor care isi intemeiaza o firma, pregatirea actelor normative pentru eliminarea impozitului minim si modificarea pragurilor de ajutoare de stat de care beneficiaza firmele care creeaza noi locuri de munca.

Un alt obiectiv este achitarea datoriilor restante pe care le are statul catre agentii economici, a spus Boc.

In domeniul social, "obiectivul major" este reprezentat de adoptarea Legii Pensiilor, a noii Legi a salarizarii unice si promovarea in Legislativ a unui proiect de act normativ care vizeaza modificarea procedurii de acordare a venitului minim garantat.

Sursa: rNews

Articol citit de 2429 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

adica

vor sa izoleze totul de constitutie, ca atunci cand vrei sa te aperi de abuz, sa nu mai ai cum. :) nu-i prost. Oare cine il plateste pt asta?

 

Boc vrea să facă ce in septembrie ?

de la 1 septembrie il zboară băse și il așteptăm cu drag să se intoarcă intre noi... ăia care trăim pe pămant și nu printre nori de droguri și prostituate legale.

Guvernul BOFC lucreaza, nu trandaveste.Legile anuntate sunt esentiale pentru restructurarea statului.

Sa vedem guvernul din UMBRA al PNL cum actioneaza sau cel PARALEL al PSD-ulu.
Pana acum cu trei guverne se observa ca lucreaza numai unul,cel condus de Boc.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor