Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Inca un pas pentru "Prima Casa"

Miercuri, 27 Mai 2009, ora 20:40
1234 citiri
Inca un pas pentru "Prima Casa"

Guvernul a pregatit cadrul normativ pentru a se putea pune in derulare programul "Prima Casa" printr-o Ordonanta de Urgenta ce permite Fondului National de Garantare a Creditelor sa poata fi implicat in program, a anuntat premierul Emil Boc la finalul sedintei de Guvern de miercuri.

"Am adoptat o Ordonanta de Urgenta prin care am facut posibil ca fondul de garantare a creditelor sa poata fi implicat in programul 'Prima Casa'", a declarat Boc.

"Astfel, prin aceasta OUG am extins obiectul de activitate al Fondului National de Garantare a Creditelor, dand posibilitatea acestuia sa garanteze si creditele care vor fi acordate prin programul 'Prima Casa'", a explicat premierul.

Seful Executivului a mai anuntat ca statul va lucra doar cu bancile care vor raspunde anumitor conditii impuse de Guvern, printre care reprezentare nationala, sa nu solicite un avans mai mare de 5% la contractarea creditului pentru achizitionarea unei locuinte si sa perceapa dobanzi sub cele practicate in acest moment pe piata.

"In discutia de joi, pe care ministrul Finantelor o va avea cu reprezentantii bancilor, vom porni de la doua conditii minimale: avans de 5% din credit si o dobanda mica. Dupa intalnirea de joi vom putea da graficul exact al derularii acestui program", a completat Emil Boc.

Prin alocarea celor 100 de milioane de euro pentru acest program, prin Fondul de Garantare, ar putea fi achizitionate in 2009 locuinte in valoare totala de un miliard de euro.

Statul garanteaza un imprumut de cel mult 60.000 de euro pentru ca pretul mediu de achizitionare a unui apartament este, la nivel national, de circa 60.000 de euro.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Prima Casa OUG, #Guvern Prima Casa , #guvern