Ziare.com

Lista ministrilor Guvernului Boc - varianta finala (Video)

Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 17:24

   

Lista ministrilor Guvernului Boc - varianta finala (Video)
Emil Boc a anuntat, duminica, lista finala a ministrilor care vor face parte din cabinetul Boc. Din guvern vor face parte nume grele din PD-L precum Vasile Blaga, Radu Berceanu si Adriean Videanu si nu va lipsi nici Elena Udrea.

"In comparatie cu guvernul anterior, avem mai putin cu patru ministere", a anuntat Emil Boc. La cele doua pozitii de prim ministru - Emil Boc (PD-L) si vicepremier - Marko Bela (UDMR), se adauga 15 portofolii ministeriale:

1. Ministerul de Interne - Vasile Blaga (PD-L);
2. Ministerul Transporturilor - Radu Berceanu (PD-L);
3. Ministerul Sanatatii - Cseke Attila (UDMR);
4. Ministerul de Externe - Teodor Baconschi (independent);
5. Ministerul Apararii - Gabriel Oprea (independent);
6. Ministerul Educatiei, Tineretului si Sportului - Daniel Funeriu (PD-L);
7. Ministerul Mediului - Laszlo Borbely (UDMR);
8. Ministerul Agriculturii - Mihail Dumitru (independent);
9.Ministerul Comertului - Adriean Videanu (PD-L);
10.Ministerul Comunicatiilor - Gabriel Sandu (independent);
11.Ministerul Culturii - Kelemen Hunor (UDMR);
12.Ministerul Justitiei - Catalin Predoiu (independent);
13.Ministerul Muncii - Mihai Seitan (PD-L);
14.Ministerul Finantelor - Sebastian Vladescu (independent);
15.Ministrul Dezvoltarii si Turismului- Elena Udrea (PD-L).

In ceea ce priveste retragerea lui Catalin Croitoru, care fusese propus pentru ministerul Educatiei, Emil Boc a raspuns: "Domnul Croitoru mi-a invocat o problema personala". Surse sindicale au anuntat, inainte de publicarea listei finale de ministri, ca propunerea lui Boc pentru ministerul Educatiei, Catalin Croitoru, a refuzat functia pentru ca bugetul Educatiei ar urma sa fie mult mai mic decat anul trecut.

Premierul s-a aratat increzator in sansele ca guvernul sau sa treaca in Parlament.

"Avem sustinerea, inclusiv prin participare in Guvern, a grupului deputatilor si senatorilor independenti si sustinerea grupului minoritatilor nationale(...). Este un guvern care are sustinerea politica a PD-L, a UDMR, a grupului minoritatilor si a grupului parlamentarilor independenti", a declarat Boc.

Emil Boc a mai anuntat ca va depune, duminica, lista de ministri si programul de guvernare la Parlament si a enuntat cateva dintre obiectivele programului de guvernare.

Acesta ar fi, potrivit premierului:

1. Continuarea procesului de modernizare a statului si punerea in aplicare a rezultatului referendumului national din noiembrie;

2. Restructurarea aparatului administratiei publice pe principii de eficienta si performanta;

3. Luarea masurilor care sa asigure relansarea economiei si consolidarea cresterii economice. Dintre acestea, premierul a enumerat:

-intentia de a mentine pe intreaga perioada de guvernare acelasi nivel al cotei unice, acelasi nivel al TVA-ului (16%, 19%)
- respectarea angajamentelor internationale ale Romaniei cu FMI si Banca Mondiala;
- adoptarea de urgenta in sesiune extraordinara a Parlamentului a proiectului legii bugetului de stat pe 2010 (porneste de la indicatori macroeconomici cum ar fi: cota unica, TVA-ul, o crestere economica 1,3%, deficit bugetar de 5,9%).

"Anul 2010 va fi inca un an dificil, dar sa speram ca odata cu sfarsitul anului 2010, putem vorbi de crestere economica consistenta. Vestea buna este ca nu vom avea scadere economica de -7%, ca in acest an, ci vom avea o usoara crestere economica", a declarat Boc.

Intrebat de jurnalisti daca 1,3% este o crestere economica realista, Boc a declarat ca aceasta cifra este bazata pe analizele si estimarile facute de FMI si alte organisme internationale.

Alte obiective ale programului lui Boc sunt sustinerea mediului de afaceri si a IMM-urilor prin alocarea a 20% din banii bugetului pentru investitii, protejarea categoriilor sociale afectate de conditiile dificile, promovarea si adoptarea legii sistemului de pensii si a legii responsabilitatii fiscale.

In ce priveste agricultura, obiectivul pe termen mediu este ca Romania sa se transforme dintr-o tara importatoare de alimente intr-o tara exportatoare, largirea sferei drepturilor identitatii nationale, continuarea reformei in domeniul justitiei.

Ce spun cei nominalizati pentru portofoliile ministerelor guvernului Boc

Kelemen Hunor, nominalizat pentru Cultura, propus pentru Ministerul Culturii, a declarat, imediat dupa anuntarea ministrilor: "Nu are de ce sa fie o problema, am experienta la Ministerul Culturii, am fost secretar de stat. Sunt un om al dialogului, sunt scriitor si cat stau eu la Cultura nu se va intampla nimic care sa alimenteze tensiuni".

Marko Bela, nominalizat vicepremier, a explicat ca va sustine - pe langa implementarea unor masuri precum predarea limbii romane din alte manuale decat cele actuale si predarea istoriei si geografiei in limba materna -, drepturile minoritatilor de a lua parte la decizii in ce priveste scolile sau institutiile culturale.

"UDMR nu vine in guvern si la guvernare numai cu aceste probleme, ci avem cu totii o prioritate absoluta: relansarea economiei", a mai spus liderul UDMR intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

In ce priveste atributiile sale, Marko Bela a explicat ca "vicepremierul Romaniei are in primul rand un rol politic, trebuie sa il ajute pe premier in rezolvarea tuturor problemelor si sa imparta anumite atributii. Ne vom intelege cu primul ministru Emil Boc care vor fi domeniile pe care le voi coordona in mod direct. Invatamantul, cultura, educatia sunt domenii mai apropiate de mine, dar voi lua in discutie si alte domenii, daca va fi cazul", a mai spus Marko Bela.

Independentul Mihail Dumitru, desemnat pentru functia de ministru al Agriculturii, a declarat duminica pentru Agentia NewsIn ca principalele sale prioritati vor fi acordarea la timp a subventiilor din agricultura, modernizarea sectorului si reducerea importurilor.

"Problemele agriculturii sunt foarte multe, perioada urmatoare va fi una foarte grea, pentru ca agricultura, ca si celelalte sectoare, este puternic afectata de criza economica. Voi avea ca prioritati subventiile agricole, care vor trebui sa ajunga cat mai repede la agricultori. De asemenea, ma voi axa pe modernizarea sectorului si printre prioritatile mele va fi si cresterea gradului de aprovizionare din productia proprie, ca urmare a reducerii importurilor", a spus Dumitru.

Citeste aici ce prevede protocolul de guvernare semnat de PD-l si UDMR


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 14872 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
104 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

avem un guvern si cred cà tara are nevoie de el ca de aer

de acest guvern atarnà sperantele a milioane de romani.
in loc sà criticàm cà àla nu e bun si cà celàlalt ar fi fost mult mai potrivit in functie de premier,ministru etc. cred cà ar trebui màcar 5 minute sà ne intrebàm dar bietii romani care isi asteaptà pensia,salariul sau alocatia lunarà mà refer la copii ce incà mai sunt la scoalà, ce vinà au ei cà nu sunt bani in tarà .
e simplu sà criticàm si sà aruncàm cu pietre vom vedea ce e in stare acest nou guvern iar pe urmà dacà nu au fàcut nimic và rog sà treceti la cuvant .

 

Aprodul Purice nu se dezminte.

Considerat cel mai slab Aprod din istoria Romaniei sau de la "facera lumii" insista sa fie mare guvernator. O Romanie intreaga a fost scarbita de felul cu a condus un an. Unealta fidela a "piratului" vrea in continuare sa scarbeasca 15 milioane de romani. La 20 de ani de la revolutie ne conduce o adunatura care nu are respect fata de cei care au murit pentru izbavirea neamului romanesc. Nomenclaturistul Basescu sluga a securitatii comuniste nu poate sa ne ofere mai mult. Soarta noastra fuse cruda de asta data.

 

misto

UDMR-istii in final au fost baieti destepti.PSD-istii ...........oricum,nimic din ce sa comentat pe aici pe ziare.com,unde este Udrea?Deci Basescu baiat destept,si acum curatenia in tara,la puscarie cu toti hotii.

 

UDREA VA DA LA TOATA TARA

Elena va da la toata tara. E vorba evident de fondurile europene, ce credeati? Adica toate se strag la ea, apoi ce ramane ajunge la pedelacii din tara....

Plus de asta Croitoru a renuntat la Educatie. Va dati seama cum arata proiectul de buget pe educatie daca si un om avid de putere precum Croitoru a ramas nauc si a renuntat?

sa traiti bine!

Multumim, Mos Craciun !

Bravoooo ! Ma bucur ca s-a umplut Boc de "independenti"....Cum poate domnule, sa-i numeasca pe Oprea, Baconschi, Predoiu, independenti ?! Si spune asta, fara sa roseasca...Asta ma sperie cel ai mult...Incepe sa conduca un Executiv cu minciuna....Uite ca ne-a adus Mos Craciun, ceea ce am dorit ! Un guvern capabil. Multumim, Mosule, asta din cauza ca n-am prea fost cuminti....

Cu ce viteza se deplaseaza ...un pumn pe secunda ?

Si Fun eriu este bun...Cit s-a mai chinuit el, pe la toate televiziunile, sa calculeze viteza cu care se deplaseaza ...un pumn....Uite rasplata ! Mai lipsea Avramescu si era perfect.

de ce i se spune "guvernul poc" cand furerul l-a lipit dupa inca o noapte de betie, uitand ca aproape aceiasi adunatura a fost respinsa???

Vicepremier - Marko Bela (UDMR) - unul cu mai multa schimbare de pozitie si avid dupa "orice" putere nu exista... inclusiv maghiarilor le e greata de el... a declarat ca va schimba manualele de istorie si geografie sa fie predate in maghiara in judetele "diferite"... el are boala lui basexu... da indicatii in ministerul culturii a lui Attila (hunor)...

Ministerul de Interne - Vasile Blaga (PD-L); - normal orice vames securist poate "aranja orice"... ilegal evident... vezi preumblarile ilegale tocmai la minister cu celelalte javre implicate in furtul voturilor... in "colaborare" cu securistul de la STS...

Ministerul Transporturilor - Radu Berceanu (PD-L); - omul care nu are fonduri suficiente pentru un pasaj corect... dar va autostrada tot estul europei...

Ministerul Sanatatii - Cseke Attila (UDMR); aici e de inteles... cu astia nu te intelegeai nici in romana... de acum incolo...

Ministerul de Externe - Teodor Baconschi (independent); - "magicianul" voturilor fulger cu o moralitate conform securistului principal... ne va reprezenta la modul "exceptional"...

Ministerul Apararii - Gabriel Oprea (independent); - hotul de la voturi pana la stele... scapat de puscarie si transformat pe principiul ipocrit pdlist in "aparatorul" natiunii! eu zic sa aducem un kgbist din Siberia si sa nu riscam atata cu gabitza cel penal... poate totusi la o demonstratie, de ziua carmaciului ii vor "scapa" colegii de armata si a cincea "stea" fix intre ochi!

Ministerul Educatiei, Tineretului si Sportului - Daniel Funeriu (PD-L); - asta da ministru al Tineretului... nu a fost in stare sa ridice vre-odata ochii din minciunile debitate la televiziuni, semn distinct al minciunii, nesigurantei si supuseniei... atat de dragi "educatului" suprem ce a promovat-o pe balcaza "modea" tocmai la Bruxelles!

Ministerul Mediului - Laszlo Borbely - figura asta de soarece nu va avea taria sa opreasca "proiectul Rosia Montana" atat de drag jefuitorilor guvernamentali...

Ministerul Agriculturii - Mihail Dumitru; -

Ministerul Comertului - Adriean Videanu; - sa vindem tot pentru pdl... sa promitem tot pentru restul...

Ministerul Comunicatiilor - Gabriel Sandu; - noul securist necunoscut cu grad de???

Ministerul Culturii - Kelemen Hunor; ha, ha, ha, ha, ha, ha il si vad cantand imnul la ceremonii... si terminand in Petofi...

Ministerul Justitiei - Catalin Predoiu - exact cat a fost... exact atata va fi... pe principiul ca din rahaat, doar prajituri ale guvernului poc pot iesi!

Ministerul Muncii - Mihai Seitan; - ministerul furtului national ar fi corect!

Ministerul Finantelor - Sebastian Vladescu; - boemul fara nici un plan, inafara de cheltuieli barosane aprobate udrei...

Minsitrul Dezvoltarii si Turismului- Elena Udrea - cireasa amara de pe tortul de rahhat guvernamental! turismul erect-oral va fi dezvoltat la maximum!

in final e vre-o unul care sa aiba macar o urma de profesionalism sau cinste pe aproape?

Starpitorule

Numai pe unul nu l-ai desfiintat-hai ca-ti spun eu, acest Mihail Dumitru, de la Agricultura, e gras: deci, un nemernic care s-a ingrasat din sudoarea bietului taran.

O intrebare: Stii sa bati un cui? Dar sa schimbi un bec?

@CETATEANUL_REvoltat ...DECLARATIA de la Timisoara o faci tu probabil din alt osasel ! La Timisoara a fpst lansata PROCLAMATIA DE LA TIMISOARA , iar ceia ce vrei tu se numeste legea lustratiei ! Incearca sa te revolti mai putin si sa gandesti mai mult !

.

PD-L, Basescu, Romania, Stima Noastra si Mindria, Ha, Ha, Ha!!! PD-L, Basescu, Romania, Stima Noastra si Mindria, Ha, Ha, Ha!!! PD-L, Basescu, Romania, Stima Noastra si Mindria, Ha, Ha, Ha!!!

Sa ne traiesti in veci stimate conducator si tara s-o infunzi in sute de miliarde de dolari in datori ca, sa-ti imbogatesti pina la saturatie clanul si gasca ta de ciorditori: Berceanu, Videanu, Boc, Blaga, Stolojan, Udrea, Casuneanu, Sulfina, Boureanu, Ridzi, Flutur, Silvian Ionsescu, Popoviciu, Paunescu, Anasrase, Flutur, Frunzaverde...

 

PARIEZ CA MULTI PARLAMENTARI DIN OPOZITIE VOR VOTA GUVERNUL,CA SA NU-SI PIARDA SCAUNELE.

Avand in vedere ca, daca va cade acest guvern, vom avea alegeri parlamentare anticipate si multi din parlamentarii actuali isi vor pierde scaunul din Parlament unde isi faceau somnul diurn,chiar daca partidele le va cere sa nu voteze actualul guvern, propriul interes va fi mai puternic si ei vor vote guvernul. Mai ales ca dupa viitoarele alegeri, numarul parlamentarilor va fi mult redus, maxim 300.

Salut propunerea, Daniel Funeriu la Ministerul Educatiei

Ar fi fost o mare dezamagire daca ar fi fost nominalizata
o alta persoana.
Sa-i dea Dumnezeu intelepciune si pricepere sa puna invatamantul romanesc pe drumul cel bun. Va avea mult de lucru. Ar trebui sa atraga oameni de valoare ca sa poata sa se opuna fosilelor din invatamant.

@xilopolous

ia uite ce frumos graieste cineva !
Fabula electorala 2009

"Aveam odata, intr-o glastra,
Dintr-un cristal, sensibil, fin,
Pe un pervaz, la o fereastra,
Trei rosii trandafiri si-un crin.

Ce stranie alaturare,
Total opusa legii firii,
Asa o delicata floare,
Intr-un pocal cu trandafirii!

I-a luat aseara bunicuta,
C-asa e dansa, grijulie,
Si le-a dat apa cu canuta,
Si un banut, ... asa, ... sa fie!

Afara,-n stratul din gradina,
In frigul aspru si zbanghiu,
Se ridica, langa-o sulfina,
Un trandafir portocaliu.

Avea pe varf, cumva, lasate,
Un numar mare de petale
Dar si suvite adunate
Pe zonele occipitale.

Crestea cu spini si cu prestanta,
Asa cum trandafirii cresc,
Imprastiind in ambianta,
Un damf de rom marinaresc.

Din vaza chicotea buchetul,
Ca-n casa-i cald si este bine,
Si-afara,-ncetul cu incetul,
Te uita, iarna crunta vine.

Dar, vai, nenorocita faza,
Numai un pic batut-a vantul,
Ca geamul s-a izbit de vaza
Facand-o una cu pamantul.

Iar trandafirul din poiata,
Udat si adapat de ploi,
A inflorit a doua data,
Iar cei cu crinul... la gunoi!

Rezulta-nvataturi morale:
Cand pierd contactul cu pamantul,
Buchetele artificiale,
Le-mprastie pe data vantu’!"

AVIZ POLITICIENILOR PDL!

PROPUN TUTUROR MEMBRILOR PDL SA NU MAI PARTICIPE LA NICI O DEZBATERE POLITICA IN PLATOURILE RTV SI ANTENA3!
OBSERVAM CA DESI BASESCU A CASTIGAT ,DESI BOC ESTE SEFUL GUVERNULUI,DESI MINISTRI IMPORTANTI SUNT DE LA PDL ,NE ASTEPTAM CA JURNALISMUL MOGULESC SA INTRE IN ...REPAUS!DIN PACATE LATRATUL ISI PASTREAZA INTENSITATEA SI CULOAREA ...PESTICIDA!
CRED CA PRESEDINTELE PDL DOMNUL BOC NU VA MAI PERIMITE BATAIA DE JOC DIN PARTEA RIVALILOR PERDANTI DIRIJATI DE TONOMATE!
ALEGERILE DE ORICE FEL S-AU TERMINAT,NU MAI AVEM CAMPANII ELECTORALE,PRIN URMARE PARTICIPAREA MEMBRILOR PDL NU ISI MAI ARE RATIUNEA!UN NEISPRAVIT CA CIUVICA,UN LIBIDINOS CA SI BANICIOIU,SAU UN ECONOMIST DEVENIT ...POLITICIAN IN PIELEA LUI SOVIANI- CATEL LA VANTU,NU AU CADEREA SA FACA MISTOURI SI ACUZATII LA ADRESA CASTIGATORILOR!

Succes domnule Emil Boc ! Incercati sa duceti mai departe egortul dumneavoastra dincolo de toate contestatiile nefondate cu care opozitia va gratuleaza ! Avem incredere in forta dumneavoastra Dumnezeu sa va ajute sa va duceti la capat si acest mandat !

.

Un exercitiu de aritmetică a democratiei si a bunului simt

Fie o colectivitate formată din 2n indivizi. Dacă n+1 indivizi acceptă minciuna, este minciuna o virtute? Dacă n+1 indivizi apreciază ipocrizia, este ipocrizia o virtute ? Dacă n+1 indivizi acceptă frauda, este frauda acceptabila? Dacă n+1 indivizi acceptă sau chiar admiră violenta verbală si fizică, este violenta o normă de moralitate? Dacă n+1 indivizi acceptă si admiră preacourvia, este preacourvia un precept al moralei crestine? Dacă n+1 indivizi acceptă tupeul, este oare tupeul o caracteristică demnă de laudă? Si dacă n+1 indivizi exprimă acordul privind toate aceste “calităti", sunt oare obligati ceilalti n-1 indivizi să le accepte si ei?

SCRISOARE DESCISA -catre GUVERNUL BOC

DOMNULE PRIM MINISTRU al ROMANIEI

In REGIM de URGENTA solicit punerea in aplicare a punctului nr. 8 din DECLARATIA DE LA TIMISOARA :
Punctul 8 /12.03.1990
8. Ca o consecinta a punctului anterior, propunem ca legea electorala sa interzica pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatura, pe orice lista, al fostilor activisti comunisti si al fostilor ofiteri de Securitate. Prezenta lor in viata politica a tarii este principala sursa a tensiunilor si suspiciunilor care framanta astazi societatea romaneasca. Pana la stabilizarea situatiei si reconcilierea nationala, absenta lor din viata publica este absolut necesara. Cerem, de asemenea, ca in legea electorala sa se treaca un paragraf special care sa interzica fostilor activisti comunisti candidatura la functia de presedinte al tarii. Presedintele Romaniei trebuie sa fie unul dintre simbolurile despartirii noastre de comunism. A fi fost membru de partid nu este o vina. Stim cu totii in ce masura era conditionata viata individului, de la realizarea profesionala pana la primirea unei locuinte, de carnetul rosu si ce consecinte grave atragea predarea lui. Activistii au fost insa acei oameni care si-au abandonat profesiile pentru a sluji partidul comunist si a beneficia de privilegiile materiale deosebite oferite de acesta. Un om care a facut o asemenea alegere nu prezinta garantiile morale pe care trebuie sa le ofere un Presedinte (...)".

Sincer sa fiu , daca se va pune in practica acest punct , nu imi mai trebuie nimic.
Dar pina atunci am sa strig cit ma tine gura si am sa string din dinti - SA TRAIASCA REPUBLICA SECURISTA ROMANIA - condusa de Toavrasul care a fost ofiter de Securitate si turnator la Securitate cu dosar nr 3990/9.11.1973, Traian Basescu .

vise

vise cetatene revoltat. Asa ceva nu va vota nimeni. Asteptam sa dispara pe cale naturala. Din pacate, alta sansa nu avem.

sa zicem ca boc e de acord

dar parlamentul va fi ?
legea ar trebui votata uninominal,votul sa fie public.
desi e cam tirziu,au trecut 20 de ani...

Programul este bun iar ministrii il vor aplica sau vor pleca

Mie programul de guvernare imi pare extrem de corect si decent, adecvat necesitatilor si conditiilor actuale din tara. Daca ministrii nu vor reusi sa conduca spre aplicarea cu succes a programului sunt sigur ca nu o sa stea mult in functie. Cei care fac valuri aici pe forum, le atrag atentia ca nu o sa-i plateasca nimeni inca 3 ani, termenul cand vor avea loc noi alegeri, asa ca recomand sa caute ceva de lucru mai util societatii. Sunteti deja penibili.

punctul 8

sunt politicieni care nu se incadreaza in punctul 8, dar sunt mai derbedei decat unii comunisti. Pot sa-ti dau exemple din toate partidele politice de politicieni tineri care se comporta precum activistii comunisti

asa este - basil

Sa spun ca sunt vise , dar vreu sa iti spun ceva , stau si ma intreb daca aceasta declaratie a fost facuta public de cineva...
Eu maine daca ma duc si bag cutitul in BOC , am un motiv .
Macar cu atit sa ma descarc asupra la ESCROCI care ne conduc inca 5 ani...

Foarte bine,revoltatule...

Vai avea painea asigurata pe inca 5 ani de zile,de acum incolo,daca n-o da faliment monstrul de la Grivco.
Pana atunci,mai scrii si pe blogul tau ciutacesc...mai instigi oamenii la injuraturi pe forum...si tot asa.

cetatenne rev

BRAVO ?????????????

cetatene revoltat

am zis ca asta este ultimul mesaj, dar ma vad nevoit sa revin. eu iti inteleg nemultumirile, nu sunt numai ale tale. Dar solutile extreme nu duc la nimic bun. A baga cutitul in cineva nu rezolva situatia. Trebuie sa intelegi ca, toata clasa noastra politica este ticaloasa. Nu merita sa fim partizanii unor sau altora fara sa-i judecam cu rele si bune. Din pacate mai multe rele. Cred ca ratiunea trebuie sa invinga.

revoltat

da vero?///

pt cetateanu revoltat

ma scuzi pt smn??.,NU VREAU SA SE INTELEAGA ALCEVA DOAR CA AI DRETATE scuze pt semnul intrebari.

Haida de ... adica stie "revoltat' " ce nu stie CNSAS si inca multi alti dusmani declarati si puternici ai lui Traian Basescu ....

"Cetateanu' revoltat" , care pana mai ieri se numea si "Gelu" , care avea un repertoriu calat anti-Pinalti , anti Piatra Neamt , care se ruga de Mazare "sa vina la ei in Piatra , sa faca ordine!" , are de la alegeri incoace o singura placa : Traian Basescu .
Si ne toaca la ficati cu aceeasi placa la fiecare articol sau articolasi , cum ca "stie el" din sursele lui nr. de dosar al lui Basescu , si ca mai "stie el" ce mare informator era acesta !!!

Mai tare ca Dinescu in dosare si acces la arhive , "cetateanu' rivoltat" face exact ce a invatat la scolile alea de plutonieri ai Securitatii : "calomniaza , calomniaza , ca tot ramane ceva !"

A dat drumu' la nesanatosi pe net .....

cred ca esti dus

rau de tot cu capul, nu esti cetatean revoltat a baga cutitul in cineva este crima si te aranjezi pentru 20 de ani cred ca esti un frustrat te las sa alegi tu in ce domeniu te-am urmarit mereu ce spui pe forum esti un om daca te pot numi asa tu si gelu care cred ca faceti jocul la careva. guvernul va trece ca vrem s-au nu vrem si ii vom suporta ca va fi bine s-au rau

Ptr. porfi

De la spus si pina la facut este o diferenta...
Nu vezi ca ei NE CIURUIE , NE OMOARA , etc....

Dar de ce ma urmaresti ?? - Haaaaaaaaaa Am uitat ca traiesc in REPUBLICA SECURISTA ROMANIA....

Bine SARBATORI FERICITE si URMARIRE USOARA...:)):))=))
Prin acea vorba " Eu maine daca ma duc si bag cutitul in BOC , am un motiv " - am exprimat cu totul alceva....dar te las sa ma urmaresti mai departe...:))

hehe

Aia a fost abrogată acum 5 ani cand a ieșit Băsescu președinte.
Vino și tu cu legislație actuală, adică din aia dinainte de 89, că ne-am cam intors la regimul de atunci.

@CETATEANUL_TURMENTAT habar n-ai tu cu cine votezi ... chiar daca iti spun sant sigur ca nu te pot lamuri !

Stii care este diferenta intre eternitate si vesnicie ?
Mi-ar trebui o eternitate sa-ti explic, iar tie ti-ar trebui o vesnocie sa intelegi ! In toate interventiile tale vorbesti de multe lucruri noi si adevarate ! Numai ca lucrurile adevarate nu sant noi, iar lucrurile noi nu sant adevarate !

Buuuuuuuun!

Ne-am pricopsit!

 

Ne-au - CIURUIT - :((:(( ?????

Aspus ca vom "STRINGE din DINTI " :((:((:((
Dar daca noi stringem din dinti , voi din ce o sa stingeti ???
Vom trai si vom vedea ...
Ce s-a schimbat si noi nu stim ???? -

 

Bine zis!

Acum Base poate spune alegatorilor sai: "V-AM CIURUIIIITTTTT." Noul guvern, in frunte cu primul ministru, este o rusine pentru Romania lui Basescu.
Ah, ce-mi place! Romania isi merita soarta, deci, nu va mai plangeti, Basestilor ! Asa va trebuie! Are grija Udrea si de voi, stati calmi.

nu vezi nici măcar o asemănare ?

Și acum 20 de ani conducătorul și-a ciuruit poporul

Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga,...

...totul se transforma!
Un guvern deja respins, cu prim ministru demis, carpit pe ici-colo, repus pe tapet, spre umilirea parlamentului, a jumatate din alegatori, a presei si a "mogulilor", si spre marea bucurie a presedintelui cel vanitos!
Semanam tot mai mult cu Belarus-ul!

 

stiai ca...

...parlamentul ARE VOIE sa nu voteze guvernul propus ?
asa,ca sa nu fie umilit :)
astept ca tirlamentul sa tina coada sus si sa nu voteze,sa vezi distractie !

PS mai "atotstiutorule",exista vreo lege care interzice unui prim-ministru al carui guvern a fost demis,sa nu mai poata conduce viitoare guverne ?
stii bine ca demiterea guvernului a fost opera bandei grivco al carei ideolog se pare ca esti si tu...

Care e mai tare ?

Stai sa vezi "banda" de la Golden Blitz, cum se arunca pe bugetul tarii ! Dupa aceea, putem sa mai discuam...

Ptr. DemonBanal

Parlamentul o sa voteze acest GUVERN , mai putin P.D.L.-U.D.M.R. si INDEPENDENTI , pentru ca ei nu doresc sa treaca acest GUVERN.
Toavrasul care a fost ofiter de Securitate si turnator la Securitate cu dosar nr 3990/9.11.1973, Traian Basescu, in mod intentionat la numit pe BOC - cu scopul de a se infiinta MAREA ADUNARE NATIONALA.
Deci in primul mandat a obtinut GUVERNUL si C.C.R., acum vrea infiintarea MAREI ADUNARI NATIONALE....

OOOOOOOOO..!, Ce veste Minunata!

Parlamentul are voie sa nu valideze din nou un Guvern care reprezinta vointa liber exprimata a Poporului Roman!
Care la o adica, inseamna ca Parlamentul nu mai este expresia vointei Poporului Roman ci o adunatura de interese oculte care faulteaza consecvent institutiile Statului Roman! Asta insemna tentativa de Lovitura de Stat si se pedepseste conform Legii! Avet grija baieti, sa nu se dizolve Parlamentul,pana la alegerea noului Parlament unicameral Republica sa devina Prezidentiala, sa sa va teziti scosi in afara Legii cu tot cu partide cu TOT! Aviz PSD si PNL, iara voi sa infundati gras puscariile la secti POLITIC, dupa cum prea bine meritati!! S-au vazut multe! Jucati- va voi mult de-a DEMOCRATIA!

Boby draga

Orice guvern opereaza cu bugetul statului; deci care-i problema?
Cu ce a fost mai bun Dan Ion Popescu, saracul de el(care a plecat din minister cu mobiler cu tot) decat Videanu sau Dan Matei Agathon, cu palmierii lui, decat d-na Udrea, care a inclus Romania in catalogul TUI?
Si da, se vor face investitii, se va opera cu bani, asa e in orice tara din lume!!
Deci care-i problema?

Raspuns !

Nu exista o asa lege,dar ar trebui sa existe bunul simt al unui presedinte de a propune pe altcine eliminind astfel o parte din conflictele dintre partide !

se putea si mai rau

Din pacate tripleta Videanu, Berceanu , Udrea a ramas laa post.In rest e ceva mai bine decat inainte.daca se schimba si boc era si mai bine.Pana una alta des nu am mari sperante sper sa ma insel si sa mearga treaba bine.Deci le urez "succesuri" si astept remanierea din vara.

 

Cainii latra , caravana trece!

Ca deobicei, carcotasii Wert, boby, vasi, revoltatul si sa nu-l uitam pe MARELE GELU, carcotesc, la instalarea unui guvern PDL. Asteptati , baieti ca nu se poate schimba nimic , cat ai bate din palme, mai ales ca inca suntem in criza care ne-a venit din afara. Ciocu' mic pana la anul pe timpul asta ca sa faceti aprecieri. Pana atunci, sfatul meu este sa va relaxati pe niste meleaguri exotice , ca sa scapati de "dictatura odioasa" a lui Basescu. Asta ca sa scapati de "carceii" care vi s-au pus pe creierul vostru imbacsit de politica rautacioasa.

Ptr. T.P.LICA

Ce te face sa crezi ca acest GUVERN DISTRABALAT - va ajunge pina la anu pe timpul acesta ???

Si ce te face pe tine sa crezi ca NU?

Lapidarea presedintelui, asa cum clameaza in fiecate postare prietenul Gonzague? Sau mai stii de alte planuri?

la munca

inchideti botul opozitiei prin rezultate.
mult succes.

 

Oare

Daca cistigau PSD-istii,care ea lista lor?Aia cred ca era super,Geoana-presedinte
Nastase-prim
Patriciu-sef de banci

 

sper sa traiesti cum ai votat

Deci il vrei pe Oprea ministru! Ce spunea tatucul tau de Oprea in 2004?

Gabriel Oprea si armata romana

Taticul lui spunea asa :" Gabriel Oprea, este capul mafiei lui Adrian Nastase"...Ei, dar acum, in noua conjunctura, nu mai este cazul...Acum Oprea este tocmai indicat sa conduca ARMATA Romana....Interesant...

Bobyta

De ce esti contra psd-ilor?
Pai psd nu l-a nominalizat pe acelasi Oprea la Interne, apoi Vanghelie l-a schimbat, fiindca nu a fost de acord sa aiba subalterni "garantati vanghelie"? Si atunci, d-l Basescu nu a avut nimic impotriva, fratii lui l-au indepartat!!

un guvern relativ omogen, care va trece de parlament

si care va conduce Romania pe vreme de criza. dincolo de sustinerea parlamentului, are nevoie si de sustinerea romanilor, pentru ca doar impreuna putem trece cu bine de criza cu care ne confruntam. certurile intestine nu fac decat sa ne divizeze si nu ne aduc nimic bun. aceleasi reactii de ostilitate ar fi intampinat si un guvern psd-pnl din partea celeilalte jumatati a populatiei romaniei. prin urmare orice guvern am fi avut, el n-ar fi intrunit sustinerea tuturor romanilor.

 

pe udrea si oprea sa ii iei tu acasa

I AI PE CEI DOI LA TINE ACASA DACA II IUBESTI ATAT. DAR NU NE CERE CELOR CARE MAI SI GANDIM SA II ADMIRAM

Asta e !

Sa se faca doar ,sau sa lucreze!
In parlament,nu vor trece toti,dar s-au mai indreptat lucrurile!
Sunt sanse sa treaca !

 

p(T)irlamentul nici nu conteaza !

vrem referendum pentru desfiintarea tirlamentului care consuma intr-o luna ma mult decit educatia+invatamintul+sanatatea !
afara cu bestiile care halesc cu nesimtire din banii publici sforaind cu burtile in sus si indopindu-se ca porcii cind se trezesc.
cerem presedintelui tarii instituirea unui INALT TRIBUNAL EXCEPTIONAL,care sa judece pe actualii parlamentari pentru inalta tradare si sa-i condamne la pedeapsa capitala prin spinzurare in piata revolutiei,fara sa tina seama de partidele din care provin.
traiane,scapa de toti,baga-i la bulau,vei conduce tara si o vei salva numai cu ajutorul nostru.
daca nu ne asculti,astia iti vor lua capul,te vor trada si cei care par fideli.
lichideaza-i tu pe toti,scapa romania de banditi si romanii nu te vor uita niciodata.

Fara suparare...

Cat de naiv poate fi un roman sa creada ca Traian Basescu si-ar sacrifica oile parlamentare din propria turma,nebazandu-se pe criterii politice?E evident pentru oricine ca in mod normal nu ar face asta in vecii vecilor,lasand la o parte situatiile exceptionale,la limita cand l-as crede in stare sa-si sacrifice tot partidul ca sa se scape pe sine...
Eu personal nu-l vad ca pe Traian Basescu ca vreun justitiar si nu stiu de unde vin atatea asteptari de la el,postul de presedinte e (oficial) pana la urma unul pur reprezentativ si de mediere.

@monnario

pentru ca te intrebi de atributele presedintelui ar fi bine sa meditezi la:
1.este presedintele CSAT
2.participa la sedintele guvernului
...mai sunt si altele care implica actiune si nu doar reprezentativitate.

din postarea ta se intelege ca iti doresti un secretar de...stat,nu un presedinte cnf. constitutiei!

@Galileo

Da,de acord cu tine,se implica in toate sedintele guvernului,vegheaza la respectarea constitutiei (pur teoretic in cazul nostru),desemnarea premierului si a guvernului,promulgarea legilor etc...dar nu are putere executiva,asta vreau sa subliniez.El practic nu poate face nimic,asa ca asteptarile nu vin de la Traian Basescu,asteptarile vin de la Guvern.

Desfiintarea parlamentului? Asa zici tu?

Ca se cheltuie multi bani? Pai, Institutia Prezidentiala, patronata de Basescu are un buget/luna cat al senatului Romaniei. Atat consuma Basescu!
Nu-l desfiintam si pe el? Sau chiar pe toti!
Stii ce, mai bine asculti tu ce ti-a zis doctorul, si-ti iei medicamentele la timp!

galileo

Presedintele Romaniei, conform Constitutiei, are functie executiva doar pe politica externa.

Se fac multe confuzii in legatura cu ce spune Constitutia, in special de cand este Basescu presedinte.

Presedintele, aici, in tara, este presedintele Romaniei iar in afara tarii este sef de stat.

Chiar si auto-intitularea de "sef al statului" nu este folosita corect atunci cand ni se adreseaza noua, cetatenii Romaniei, pentru noi el fiind presedintele Romaniei si cam atat.

Tind sa cred ca nu este deloc intamplatoare aceasta practica, intrucat doar ca sef de stat are functie executiva, si asta, reamintesc, doar in afara tarii.

Probabil doreste sa ne inoculeze faptul ca ar fi valabila aceasta functie si in interiorul tarii. Si, de ce sa nu recunoastem, pentru o parte a cetatenilor a si reusit.

nu-i un guvern chiar rau

5 independenti, comunitatea maghiara cooptata la guvernare (ceea ce arata ca suntem cu adevarat europeni, toleranti, ca nu excludem minoritatile de la conducerea treburilor statului), oameni bine pregatiti (predoiu, baconschi, vladescu), competenti (blaga, seitan, funeriu). asa ca...spor la treaba!

 

Las-o balta

Unde scrie ca nu am fi europeni sau toleranti daca reprezentantii uner comunitati nu ar fi la conducerea unor ministere?

Le-ar sta in gat daca ar fi doar secretari de stat sau sefii unor agentii guvernamentale, pe langa reprezentarea in parlament?

S-a ajuns ca o comunitate care reprezinta 6% din populatie sa controleze 20% din portofoliile guvernamentale si functia de Vicepremier. Si nu se opresc aici. Au si alte pretentii, vezi statutul minoritatilor, autonomie teritoriala etc.

Deci nu dovedim decat ca suntem cu adevarat luati de prosti.

Da Mahan, suntem prosti si dezbinati!

Ce ar fi fost daca PNL, un partid romanesc DE DREAPTA ar fi acceptat sa intre la guvernare alaturi de PDL? Atunci maghiarii nu ar mai fi avut prea multe sanse la guvernare sau la prea multe pretentii. Dar liberalii condusi din umbra de ANTIROMANUL PATRICIU, prin "consecventul" ANTONESCU au refuzat sa intre la guvernare pentruca sunt verticali si consecventi. Parca IORGA spunea ca NUMAI BOUL ESTE CONSECVENT.

Nu,

Este chiar foarte rau!

mari pierderi

unde este Romania bunului simt(pnl&psd)au pierdut trenul???
asa se intampla cind faci figurii si nu vrei sa pui umarul la treaba.Dl.Hunor K. cu ai lui 5% si cu Partidul cel mai cuminte uite cum au prins 3 cabinete si un vice-premier si cu inca cativa independenti fosti Psd si Pnl iata un guvern majoritar in care, cei care erau Leii cei tari de acum citeva saptamanii 75% sunt pe tusa in opozitie.
Baieti nu a-ti invatat nimic de la grecii antici(referinta politica de valoare).
ps Acum inteleg de ce merge si a mers asa bine habar n'aveti ca si Gigi cu ranga la MayBach.Lasati-va toti de politica.
va pup nea Geo, Anton si ceilalti

 

UD-MEREU la putere

Romania bunului SIMT, este in opozitie...La guvern se afla cei care, prin frauda, minciuna, manipulare, tradatorii plecat de pe la alte partide (numiti fara pis de rusine "independenti") au acces din nou la putere....Ca i-au luat pe UDMR-isti, nu este nici o noutate...UDMR-ul, de aceea se numeste ud-MR-eu, deoarece, este MEREU....acolo unde se imparte ciolanul.Cred sigur ca de data asta, s-au pacalit...Astia, nu le dau nimic....

Boby !

Stiu ca esti nemultumit de prestatia opozitiei.Ei ti-au creat nemultumirea. Noi,proguvernamentali,facem ce pute si nune mai ruga de nimenea.
Nu cred ca este corecta dictatura din partide,statutul lor nu poate ingradi dreptul de a firmare si guvernare,ar fi contrar constitutiei.Ce zici ?

Bobytica, asculta aici un pic la taica

Bogdan Niculescu Duvaz, Adrian Severin,Alexandru Sassu,
Petre Roman,Marius Marinescu,Adriana Saftoiu, Elvis Claudiu Saftoiu, Olguta Vasilescu,Teodor Melescanu, Cosmin Gusa,Aurelian Pavelescu,Mihai Lupoi...

Purtatorul de cuvant Emil Boc a anuntat lista lui schindler.

.

 

Avem guvern!

Si abia acum, mult succes Guvernului Romaniei, mult succes Domnului Prim Ministru, Emil Boc!

 

Si multumim din inima partidului!

.


Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor