Ministrii Guvernului Boc - lista finala va fi anuntata duminica, la ora 17,00

Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 14:14
5399 citiri
Ministrii Guvernului Boc - lista finala va fi anuntata duminica, la ora 17,00

Emil Boc va anunta, la ora 17.00, lista finala a ministrilor care vor face parte din cabinetul sau, ce va fi depusa la Parlament, cel mai tarziu la ora 18.00. Tot atunci va fi depus si programul de guvernare.

Cabinetul Boc 3 va contine 15 portofolii, dintre care trei au fost adjudecate de UDMR (Sanatatea, Cultura si Mediul), pe langa functia de vicepremier.

Vasile Blaga va conduce Ministerul Administratiei si Internelor, Adriean Videanu se va afla in continuare la Ministerul Economiei si Comertului, iar Radu Berceanu ramane la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii. Elena Udrea a fost desemnata pentru conducerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Orest Onofrei, propunerea pentru ministerul Agriculturii, s-a aratat dispus sa renunte la functie, dupa ce presa a reamintit faptul ca a fost implicat, in urma cu multi ani, intr-un accident soldat cu moartea unui copil.

Este posibil ca ministerul Agriculturii sa fie preluat de Valeriu Tabara sau de Mihai Dumitru, expert la Comisia Europeana, potrivit unor surse din PD-L citate de Realitatea Tv.

La ministerul Muncii, propunerea ar fi Mihai Seitan, fostul presedinte al Casei de Pensii. In ceea ce priveste Ministerul de Externe, la conducerea acestuia ar urma sa fie Teodor Baconschi, actualul ambasador al Romaniei la Paris. Gabriel Sandu ar urma sa fie ministru al Comunicatiilor, iar Catalin Predoiu la Justitie, Finantele fiind adjudecate de Sebastian Vladescu.

Calendarul audierilor ministrilor in comisiile de specialitate va fi stabilit luni, la ora 12.00, in sedinta Birourilor Permanente reunite ale celor doua camere, Camera Deputatilor si Senatul.

Dupa audierile ministrilor in comisiile parlamentare de specialitate, Guvernul Boc va fi supus votului in plen.

In cazul in care va trece de votul Parlamentului, Guvernul Boc ar urma sa fie instalat in data de 23 decembrie, iar in Ajun de Craciun va avea loc prima sedinta de guvern, dedicata aprobarii proiectului de buget pe 2010.

Reamintim ca de adoptarea proiectului de buget pe 2010 depinde acordarea urmatoarei transe de bani de catre FMI tarii noastre.

Ramaneti pe Ziare.com pentru a afla, la ora 17,00, in format live text, lista finala a ministrilor guvernului Boc.

Citeste si:
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
Camera Deputaţilor a votat marţi, 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. UPDATE 14:40...
Adrian Chesnoiu, acuzat de abuz în serviciu, și-a susținut nevinovăția și în parlament: ”În mandatul meu am încercat să aplic principiile mele de viaţă”
Adrian Chesnoiu, acuzat de abuz în serviciu, și-a susținut nevinovăția și în parlament: ”În mandatul meu am încercat să aplic principiile mele de viaţă”
Deputatul PSD Adrian Chesnoiu a afirmat marți, 28 iunie, la dezbaterea din plenul Camerei a solicitării DNA privind ridicarea imunităţii parlamentare, că va vota la vedere pentru...
Comentarii
Ghilotina
rank 5
Pentru mine faptul ca Dl. Emil Boc va fi din nou prim-ministru , inseamna ca in sfarsit vom avea finalizate portiuni de autostrazi si