Mita electorala mascata a Guvernului Boc?

Sambata, 05 Februarie 2011, ora 23:47
2625 citiri
Mita electorala mascata a Guvernului Boc?
Foto: Arhiva

Partidul de guvernamant a intrat in campanie electorala. Semnalul transmis de domnul Basescu a fost pentru mobilizarea generala a intelighentiei portocalii, in vederea atingerii telului din 2012. Un numar cat mai mare de mandate in Parlament nu se atinge de la umbra biroului, ci luptand in fata microfoanelor cu prejudecatile romanilor fata de guvernarea domnului Boc.

Prezenta premierului in studiourile televizunii publice nu a fost intamplatoare. Singura tribuna de la care se poate vorbi fara a fi derutat de intrebarile moderatorului s-a dovedit a fi studioul TVR.

Nici acum nu se putea gasi un loc mai potrivit din care semnalul cresterii nivelului de trai in Romania sa fie transmis in sensul dorit de Putere. Fara intrebari incomode, fara presiunea moderatorilor sceptici si a invitatilor nemultumiti din platou fata de capacitatea Guvernului de a relansa economia tarii.

Primul care a transmis masurile de crestere a salariilor bugetare si indexarea unor pensii a fost domnul premier, la o ora de varf, in cadrul postului national.

Propagarea mediatica a fost asigurata in zilele urmatoare de portdrapelul Gelu Visan si alti purtatori de cuvinte infloritoare, apartinand coalitiei de guvernare.

Bineinteles, acestia din urma au de luptat si cu incisivitatea, uneori exagerata, a moderatorilor si a invitatilor din studiourile televiziunilor "moguliste".

Presedintele Basescu a fost destul de transant in cadrul ultimelor discutii intrapedesliste: "Mergeti, vorbiti-le si derutati-i. Expuneti-va piepturile pentru binele partidului, indiferent daca aveti raspunsuri concrete sau nu".

Un alt argument, in favoarea supozitiei referitoare la inceperea campaniei electorale a portocaliilor, este acela al studiului comandat de Guvern pentru masurarea nivelui de satisfactie a populatiei, sub guvernarea Cabinetelor succesive Boc.

15 lei va primi fiecare respondent, nemultumit sau nu de masurile austere ale Executivului. Putem ghici, de pe-acum, care va fi rezultatul sondajului?

Greu de explicat cum ii va ajuta pe guvernanti acest studiu sociologic, dar este cert ca va fi un mare balon de oxigen pentru firma care va obtine contractul de sondare a opiniei publice.

Nu putem decat presupune ca masuratorile sociologice vor indica un public intelegator si multumit de actuala Putere. Un public care a inteles ca nu sunt bani si reformele au fost cele corecte.

Foarte putini se vor gandi de ce a fost nevoie de austeritatea anvelopei salariale a bugetarilor, pentru ca la sfarstiul anului excedentul bugetar sa fie redirectionat pentru achizitii publice de genul laxativelor sau ciorapilor.

Satisfacuti sau nu de actiunile guvernamentale, multi romani se vor inghesui sa puna mana pe cei 15 lei oferiti de coalitia de guvernamant. Coalitie care nu va uita sa aminteasca, probabil, celor intervievati ca PD-L le doreste toate cele bune si le ofera o mica atentie.

Cam cum se intampla cu ajutoarele de la UE, cand diversi primari din tara mergeau din casa in casa si se foloseau de culoarea politica pentru a-i convinge pe primitori cat de atent este partidul lor la nevoile alegatorilor.

Analiza simpla releva o certitudine: nici pensionarii, dar nici bugetarii nu vor trai mai bine odata cu aceste masuri de indexare. Inflatia de 8 la suta, care a incheiat anul 2010, reduce semnificativ puterea reala de cumparare a tuturor categoriilor socio-profesionale mai sus amintite.

Crestera galopanta a preturilor, coroborata cu veniturile mici ale populatiei, nu va face altceva decat sa mentina rata inflatiei la acelasi nivel, poate chiar mai ridicat.

Esenta masurilor anuntate s-ar putea sa fi fost redata de domnul Videanu intr-un mod foarte transant. Conform domniei sale, PD-L a reusit sa capitalizeze vreo 8 procente in sondaje alaturi de cele 15-16 de pana acum.

Sa fi ramas romanii la acelasi nivel al gandirii colective: ne iei din bani, te huiduim, ne mai dai ceva, incercam sa te iubim?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Emil Boc guvern, #masuri Guvern reforma, #studiu Guvern populatie, #campanie electorala PDL , #guvern