Motiunea PD-L e gata marti: Tariceanu, da banii inapoi! (VIDEO)

Luni, 25 Februarie 2008, ora 14:21
1018 citiri
Motiunea PD-L e gata marti: Tariceanu, da banii inapoi! (VIDEO)

Presedintele PD-L, Emil Boc, a anuntat, luni, ca va inainta o motiune de cenzura pe tema taxei auto, deoarece Guvernul nici nu a anulat-o si nici nu le-a dat cetatenilor banii inapoi.

Motiunea se va numi "Tariceanu, da banii inapoi!", iar textul ei va fi gata marti, pana la ora 13:00, fiind semnata de 100 de democrat-liberali.

"Motiunea cu titlul 'Tariceanu, da banii inapoi', va fi finalizata, maine (marti, n.red), pana la ora 13:00, cu cele 100 de semnaturi adunate, iar textul va fi inaintat in vederea semnarii de catre celelalte formatiuni politice". a spus Boc.

"Daca Guvernul nu tine cont de parerea Parlamentului, a romanilor, a Curtii Constitutionale, atunci sa plece!", a adaugat liderul PD-L.

Boc a precizat ca spera ca motiunea sa fie sustinuta de PSD si de PRM, deoarece ei au sustinut si motiunea simpla de cenzura. "Impreuna cu celelalte formatiuni motiunea poate trece, iar guvernul va trebui sa plece!", a incheiat Boc.

PD-L se duce la Cotroceni sa semneze pentru educatie

Emil Boc a anuntat totodata ca partidul sau va participa la Cotroceni la consultarile in vederea semnarii unui pact national pentru educatie, un pact necesar pentru modernizarea invatamantului romanesc, in opinia acestuia.

"Trebuie sa existe o politica educationala coerenta, iar aceste lucruri sa nu se schimbe de la un ministru la altul", a spus Boc.

El a precizat ca PD-L doreste asigurarea in perioada 2008-2013 a unui minim de 6% din PIB pentru educatie, dar si fundamentarea curriculumului in functie de nevoile fiecarei comunitati.

"Cand UDMR serveste propriilor lor interese este bun"

In ceea ce priveste declaratiile liderilor politici apartinand PSD, PRM sau PNL ce au acuzat UDMR ca este un partid antinational, Boc considera ca acestia dau dovada de duplicitate.

"Atunci cand UDMR serveste propriilor lor interese este bun", a spus Boc, referindu-se la sprijinul oferit de UDMR atunci cand a fost vorba de suspendarea presedintelui Basescu din functie sau de respingerea motiunii de cenzura impotriva Cabinetului Tariceanu.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Ciolacu le promite românilor menținerea prețurilor plafonate la energie: „Prelungim cu încă 3 luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie”
Ciolacu le promite românilor menținerea prețurilor plafonate la energie: „Prelungim cu încă 3 luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în şedinţă se...
#boc, #PDL, #motiune, #taxa auto, #guvern , #guvern