Infrastructura si absorbtia fondurilor europene, prioritatea Guvernului

Sambata, 25 Iulie 2009, ora 12:51

   

Infrastructura si absorbtia fondurilor europene, prioritatea Guvernului
Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la Bistrita, ca prioritatile Guvernului Romaniei sunt investitiile in infrastructura si absorbitia fondurilor europene.

Premierul a facut aceste declaratii, sambata dimineata, la o intrunire cu autoritatile locale si judetene din Bistrita-Nasaud.

"Romania are acum sansa de a spera la o crestere economica, de a opri caderea economica generata de criza si de a reporni motoarele economiei prin cel putin doua domenii majore: domeniul infrastructurii si cel al absorbtiei fondurilor comunitare, care sunt prioritati majore", a spus Boc.

El a adaugat ca subiectul discutiilor cu autoritatile din Bistrita-Nasaud va fi despre proiectele de investitii care sunt derulate in Bistrita-Nasaud atat din fonduri guvernamentale, cat si din fondurile bugetelor locale.

"Obiectivul nostru este sa asiguram cei 20% pe care ii avem prevazuti in buget pentru a fi investiti in infrastructura si care ajuta, oarecum, economia in conditiile in care mediul privat are nevoie de comenzi pana se reintra in normalitate", a spus premierul.

Emil Boc a mentionat trei proiecte principale de infrastructura in acest judet. Primul dintre acestea este reabilitarea drumului national care leaga Bistrita de Cluj-Napoca si de Suceava, o lucrare de 30 de milioane de euro, lucrarile urmand a fi incepute chiar in acest an.

De asemenea, tot in aceasta toamna, ar putea incepe lucrarile la drumul care leaga Targu Mures de Reghin si Reghin de Sartel, cu o lungime de 71 de kilometri, din care 28 de kilometri se afla pe teritoriul judetului Bistrita-Nasaud. Al treilea proiect se refera la varianta de ocolire a municipiului Bistrita.

"Nu avem bani pentru toate proiectele de care are nevoie Romania. Ar fi nevoie de zeci de miliarde de euro. Avem bani limitati si trebuie folositi cu chibzuinta", a declarat premierul.

Depinde de noi sa atragem banii UE

In privinta fondurilor comunitare, absorbitia lor este prioritara. "E vorba de cele 30 de miliarde de euro care au inceput sa vina in Romania. Pentru asta trebuie proiecte care sa fie implementate. Este in mainile noastre si ale dumneavoastra sansa de a aduce acesti bani in Romania. Acum sunt cateva proiecte in derulare, cum este masura 322 cu 31 iulie a.c. termen de depunere finala a proiectelor. Este cea mai consistenta sesiune de depunere de proiecte, peste 700 de milioane de euro vor fi alocati. Este ultima pentru ca am adus toti banii din 2013 in 2009 tocmai pentru a realiza o infuzie de bani europeni in 2009 si in 2010 cand probabil vor intra in lucru aceste proiecte", a declarat Emil Boc in deschiderea intrunirii cu autoritatile din Bistrita-Nasaud.

Emil Boc a ajuns, vineri seara, la Bistrita, s-a intalnit cu activul de partid, iar sambata cu atutoritatile locale si judetene, sefi de institutii descentralizate si primari din tot judetul.
Sursa: rNews

Articol citit de 993 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
zzz
rank 1
bis...bis...idem
La atata se reduce activitatea actualului guv.:
-... guv a declarat
-...premierul a declarat
-...basescu a declarat
-...ministru x adeclarat

de 7 luni au facut bataturi la limba de la acest "declarat"
de aia si "traim bine"
tulos
rank 1
demagogie
bai lasatine draku cu prioritatie voastre ca timp de 20 de ani nu ati facut nimic pt tara asta, poate faceti anul asta o gramada !!!!!!!
unu..
rank 1
Cum dracu de mai crede cineva dupa 20 de ani..???
Ba.da mai poti cu atata palavrageala..????

de 1 an tot prioritate e infrastructura..prioritara e burta voastra imensa,nesatula..pana la alegeri o mai intindeti cum puteti..cu declaratii..si va faceri plinu asa...pe ultima suta si ruine...dupa aia va fi jale...si voi va pregatiti de pe acuma iesirea din piata...inainte de crah!..
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor