Opinii: Planul secret al Guvernului Boc

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 18 Iunie 2010, ora 18:23
8696 citiri
Opinii: Planul secret al Guvernului Boc
Foto: Arhiva

Nu cred ca au existat trei luni legate cap coada in care guvernantii nostri sa fie coerenti, sa nu se contrazica, sa nu isi nege, renege, schimbe, inverseze ideile, aproximarile, viziunile si previziunile.

Trei luni, ca sa nu spunem una singura, din momentul in care Boc a preluat fraiele Executivului si pana acum, fara ca premierul sau cel putin unul dintre ministri sa nu isi schimbe declaratiile, sa nu spuna ca s-au inselat sau ca ne-au mintit cu buna stiinta chiar.

Cand spuneau sa stam linistiti ca se vor plati si pensiile si salariile, ba chiar se vor mari, iar unii jurnalistii isi exprimau scepticismul, mai ales din cauza perspectivelor crizei si lipsei de masuri economice care sa stimuleze cresterea economica, reprezentantii Puterii ii acuzau ca fiind vanduti mogulilor si denatureaza adevarul, falsificand realitatea. Ba chiar Traian Basescu sfatuia romanii sa isi ia o pauza de la privit posturile de stiri pentru a vedea "Romania asa cum este ea".

La doar cateva luni, aceiasi oameni, acelasi Basescu, Boc, Videanu, care pana atunci ne spuneau ca economia isi revine, cifrele arata crestere economica, iar viitorul suna bine, au venit si ne-au spus ca s-au inselat si, infinit mai rau, ne-au inselat si ne-au mintit cu buna stiinta si pe noi. Apoi ca, de fapt, ar fi stiut aproape exact cum sta economica si viitorul, dar ca au preferat sa mai taraganeze masurile, pentru a castiga alegerile.

Daca lucrurile s-ar fi oprit aici, daca totul s-ar fi terminat cat de cat bine si nu ar fi trebuit sa isi recunoasca incompetenta, minciunile si balbaielile, poate ca nu am fi ajuns ziua in care fiecare ministru sa iasa si sa isi dea cu parerea despre ce urmeaza sa se intample, despre ce masuri se vor lua sau nu, despre cati bugetari vor fi concediati, de unde se va taia si de unde nu - adica exact ceea ce se intampla de cateva saptamani.

Ministrul Economiei, premierul si Vladescu, ca sa nu il mai mentionam si pe omul Muncii, Seitan, si-au dat fiecare cu presupusul, au bajbait si au aproximat tot ce se putea despre viitorul nostru. Planul secret al Guvernului Boc, asadar, este cel de a nu sti nimeni, nici macar Basescu sau Boc, ceva sigur si clar despre viitorul nostru apropiat. Desigur, se stie ca nu mai sunt bani, ca nu au facut nimic nici pentru a-i avea, nici pentru a-i strange, ci dimpotriva, insa nimeni nu stie de aici incolo cand ii vor mai avea.

De fapt, nimeni nu stie nimic. Nu se stie cati oameni vor fi dati afara din sistemul bugetar, nu se stie cand si daca se va relua cresterea salariilor si pensiilor, daca se va mai ajunge vreodata la nivelul de la care au fost taiate, desi, in lege, se specifica clar ca reducerile sunt valabile pana la 1 ianuarie 2011. Planul secret al Guvernului Boc este mai haotic decat insasi situatia care se naste in tara in aceste momente. Este lipsa de viziune si de program a intregii clase politice.

Planul secret al lui Basescu si Boc este ca importanta este ziua de maine, niciodata o viziune sau un program pe termen lung, niciodata o actiune care sa concentreze intreaga natiune, ci mereu sacrificarea unora pentru binele celorlalti. De fapt, sinceritatea guvernantilor din ultimele saptamani - aceea ca ne-au mintit si ne-au pacalit pentru a castiga Puterea - ar trebui tinuta minte si considerata o conditie sine qua non a intregii lor activitati.

Guvernantii de astazi, mai mult decat cei de ieri si alaltaieri, au programat in codul lor genetic minciuna si pacaleala ca unica strategie si plan secret de rezolvare a problemelor cu care se confrunta. Niciodata prioritatile lor nu sunt si nu vor deveni "binele poporului", ci doar pacaleala si prostirea inca o data, si inca o data, si inca mereu pana cand va veni altcineva cu o putere de convingere mai mare ca va reusi sa pacaleasca si mai bine "populimea" decat au facut-o precedentii.

Pana atunci trebuie sa platim pentru naivitatea si credulitatea noastra, mai corect spus a majoritatii noastre care ne-a reprezentat la ultimele scrutine, si sa asteptam intre resemnare si autocompatimire un viitor in care procentul minciunilor pe cap de guvernant se va diminua considerabil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Guvern Boc masuri criza, #masuri austeritate Guvern Boc, #Emil Boc Traian Basescu, #ministri Boc masuri declaratii , #guvern
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Ma intreb daca dl Leca nu este una din "nepoatele" mass mediei...
Poza karma
karma
rank 5