Opinii: Vantu' bate, apa trece... bolovanii raman

Luni, 30 August 2010, ora 10:56
2301 citiri
Opinii: Vantu' bate, apa trece... bolovanii raman
foto: gov.ro

Sa presupunem ca Emil Boc si vreo cativa subalterni de-ai lui ies in Piata Victoriei si se pun in cap. Lumea va trece pe langa ei impasibila, neluandu-i in seama. "Bai, voi nu vedeti? Eu cu Seitan si cu Vladescu am reusit sa ne punem cu fundu-n sus?", va striga Emil Boc. "Ei, si ce? Vi se pare ca noi stam alfel?", ii va raspunde vreun curios care va avea rabdarea sa se opresca langa ministeriabili.

Cabinetul Boc poate face promisiuni catarat pe varful Pietrosu sau pe Moldoveanu. Sau in direct de la Balea Lac. Totul va fi considerat divertisment pur.

Recentele reverente facute bugetarilor, prin promisiuni de mariri salariale, nu vor fi asimilate de catre cei carora Traian Basescu le-a dat nefericitele vesti din 6 mai. Dupa jocul indelungat, "uite criza, nu e criza", sau "azi la serviciu, maine in concediu fara plata", Seitan si Boc au impresia ca dau pe-afara de credibilitate, datorita recentei cresteri de 0,000099 anuntata de Vladescu.

Forma impersonala si modul conditional al verbelor au devenit adevarate pietre de moara pentru guvernarea Boc. "Ar trebui sa creasca salariile", "ar trebui ca subventia sa ramana la fel", "se vor face analize peste analize". Deci, cine tot analizeaza si care este conditia ca lucrurile sa fie mai putin apasatoare pentru populatie? Evident, banii. Iar, la capitolul analiza sunt de serviciu "Blogul lu' Preda", interventiile doamnei Sulfina sau "pozitiile nefiresc de dure ale lui Sever".

Ministrul Seitan, cel care nu poate distinge o coada de persoane pe un monitor, promite cresteri substantiale ale salariilor bugetarilor. Dupa scaderi, mai mult decat subsatntiale, Seitan da inapoi ceva maruntis. Dar, pana la acel maruntis, cine restituie bancilor maruntisul din ratele lunare ale oamenilor sau de unde se vor mai face colectari de TVA, ca pe vremea liberalilor, daca hypermarketurile sunt goale si nici macar la bufetul Guvernului nu se da bon fiscal?

Oamenii sunt derutati, pentru ca Basescu a spus foarte clar ca nu e timpul pentru promisiuni "de dat bani". Boc promite senin ca se vor da. Datorita legii salarizarii unitare. Dar, nu mai avem una in vigoare? La ce bun, toata tevatura contabililor de anul trecut? Nu-i buna legea sau este, iarasi, neconstitutionala? In ordonanta care legifereaza reducerile salariale se spune ca aceste masuri sunt temporare. Deci, revin salariile la normal si mai si cresc, pe deasupra? Sau este un semnal clar ca oamenii trebuie sa se linga pe bot, ca ce-au avut nu vor mai primi inapoi?

Pe 6 mai, Traian Basescu a dat un termen de gratie Guvernului. Cica, sa puna in practica asa-zisele masuri. In concluzie, pe 1 sau poate pe 6 septembrie, ar trebui Basescu sa vada daca s-a taiat sau nu. De taiat, s-a retezat tot. Dar, masuri certe de viitor nu avem. Avem iarasi promisiuni in van, venite intr-o perioada in care oamenii se calca in picioare sa-si plateasca multele dari la stat. Intr-o perioada in care Cseke Attila nu e remaniabil si nici alt ministru UDMR, cu toate ca operatiile pe inima, din spitale, se vor face cand vor fi bani. Iar, bani vor fi, cand va dori Dumnezeu. Iar, bolnavii tot la mana divinitatii se vor afla.

Daca Guvernul Boc urmareste sa mareasca salariile bugetarilor tot pe baza de impozite si taxe, aruncate pe piata peste noapte, atunci bilantul de la 1 septembrie nu-si mai are rostul. Sa vina Basescu si sa remanieze, nu poate. Parlamentul poate da jos Guvernul. Traian Basescu poate, doar, sa-l bata pe umar pe Emil Boc, soptindu-i la ureche un cuvintel miraculos, "demisie".

Presedintele nostru ramane tot Basescu. Si, dupa cum a fortat Constitutia si in alte dati, o va forta si de acesta data. Desemnand un nou prim-ministru. Dupa indelungi cautari, isi va da seama ca masurire de reforma din societate nu vor fi luate in seama de nimeni. Nici macar Negoita nu se va inhama la dezastrul produs de Emil Boc. Cel care va fi reinscaunat, ca cel desemnat, intr-o noua era, cu un guvern remaniat. Vorba imnului PD-L, "Vantu' bate, apa trece...bolovanii raman".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Guvern Boc remanire, #Basescu Boc bugetari, #crestere salarii bugetari , #guvern