Planul PD-L pentru castigarea alegerilor (Opinii)

Marti, 08 Februarie 2011, ora 19:18
3870 citiri
Planul PD-L pentru castigarea alegerilor (Opinii)
Foto: realitatea.net

Cea mai simpla strategie prin care Partidul Democrat Liberal viseaza sa recastige intreg capitalul de incredere pierdut in anii de guvernare este aceea prin care realitatea este deformata, intoarsa pe dos si prezentata apoi ca un succes obtinut cu sacrificii uriase si costuri de imagine colosale.

Se incepe cu teza clasica - "noi am salvat Romania de la colapsul in care erau cat pe ce sa o arunce partidele din Opozitie, care intre 2007 si 2008 au praduit bugetul, am stabilizat economia cu ajutorul banilor de la FMI, iar acum ne pregatim pentru reformarea, modernizarea si dezvoltarea ei economica. Totul se indreapta spre cele mai inalte culmi, roadele guvernarii noastre fara de greseala se vor vedea in curand, tineti aproape si ramaneti fideli eroilor care si-au sacrificat carierea politica pentru viitorul vostru".

Discursul acesta este doar in forma imaginar, el fiind aproape identic cu oricare dintre vorbele pe care mai toti liderii PD-L le prezinta poporului si presei in ultimele luni. "Altfel nu se putea, noi am fost si suntem singura solutie, mai bine de atat nimeni nu ar fi reusit". Se intelege fara doar si poate ca ei sunt o binecuvantare pentru aceasta tara sarmana si acest popor nefericit, care nu isi pot aprecia conducatorii si liderii care ii scot la lumina din bezna saraciei si a mizeriei.

Deformarea realitatii. O tehnica la care nu se pricepe orisicine. Traian Basescu este un as al ei, un adevarat virtuoz al jocului de alba - neagra. Cand vine vorba de a spune minciuni si a induce populatia in eroare cu ajutorul informatiilor trunchiate, aranjate invers si prezentate pe bucati sau inexact, si Emil Boc a demonstrat ca poate manui cu mare arta adevaruri relative din fapte disparate, pentru a ajunge in final sa poata sustine cu barbatie si mandrie cele mai mari manipulari, minciuni si retractari ca si cum ar insira fapte stiintifice irefutabile.

Nimeni insa nu o poate intrece in aceasta meserie pe Elena Udrea. Doar un ministru atat de capabil poate pune la punct o pensionara, care a avut proasta inspiratie sa se planga de venitul ei, demonstrandu-i batranei nu numai ca va castiga mai multi bani in viitor la pensie, dar si cat de recunoascatoare ar trebui sa ii fie femeia pentru ca i-a acordat onoarea de a o fi bagat in seama.

Asadar, pentru liderii talentati ai Partidului Democrat Liberal sportul intoarcerii realitatii cu fundul in sus si capul in jos este ultima solutie de a mai spera la niste rezultate onorabile la viitoarele alegeri. Ei spera ca astfel oamenii nu vor mai vedea cum banii pentru care le-au taiat salariile si pensiile se duc in continuare catre firmele de partid, cum nu exista bani pentru educatie, sanatate sau transporturi, dar exista fonduri pentru inaugurari de zeci si sute de milioane de euro total inutile si multe alte exemple de "gospodarire" chibzuita si onesta a banului public.

Lovitura de gratie pe care sa o lanseze PD-L va veni nu din banii care au inceput deja sa fie impartiti in teritoriu si vor curge si mai usor in 2012, pentru intarirea filialelor locale si asigurarea bazinului de voturi minim, ci din schimbarea imaginii pe care o au in prezent in randul electoratului. Probabil ca realizeaza ca nici toti banii din lume nu vor reusi sa-i ajute de la un anumit punct. Dar de acolo va interveni strategia cosmetizarii, iluzionarii si amagirii publicului cu povesti frumoase.

Pasul I: negarea realitatii. Pasul II: schimbarea imaginii proprii a partidului. Pasul III: armonizarea realitatii brute cu cifrele si teoriile manipulatorii prezentate oficial de Guvern. Pana la metamorfoza definitiva a PD-L si pana cand partidul va reusi sa isi impuna manipularile ca politica oficiala de stat, consemnata eventual si in strategia nationala de aparare, sa nu uitam nicio clipa vorbele pe care s-au grabit chiar astazi sa le repete. Cel putin cand le vor contrazice, peste cel mult cateva luni, sa le aducem aminte cata importanta le dadeau astazi.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Traian Basescu presedinte, #Emil Boc presedinte PDL, #Elena Udrea ministrul Dezvoltarii si Turismului , #guvern