Presa de azi: Promisiunea lui Boc

Miercuri, 23 Iulie 2008, ora 06:16
1652 citiri
Presa de azi: Promisiunea lui Boc

Boc anunta c-ar putea demisiona, informeaza miercuri Romania libera. Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat marti, la Cluj, ca va demisiona "in secunda doi" daca partidul pe care il conduce nu va intra la guvernare.

"Daca nu duc, in calitate de presedinte, PD-L la guvernare, demisionez in secunda doi, cand se formeaza un Guvern fara PD-L. De aceea principalul meu angajament este sa duc PD-L la guvernare si sunt convins ca PD-L are si resursele umane pentru a avea un premier care sa duca PD-L la guvernare cu o echipa de ministri performanta, cu un program de guvernare ce va prezenta credibilitate in fata romanilor", a declarat Boc.

El a refuzat sa dea amanunte referitoare la persoana care va fi nominalizata pentru functia de premier in luna august. Din perspectiva lui Boc, calitatea de presedinte de partid nu se suprapune cu cea de premier. Totodata, Emil Boc a spus ca deocamdata el este primarul municipiului Cluj-Napoca.

"Eu am o misiune foarte importanta pe care mi-au dat-o clujenii, aceea de a conduce destinele acestui oras, prin vot uninominal. Deocamdata aceasta este preocuparea mea principala in acest moment", a mai spus Boc.

Intrebat pana cand preocuparea sa de baza va fi municipalitatea clujeana, liderul democrat-liberal a afirmat ca "nimic nu este etern in lumea asta".

Promisiunea lui Boc, titreaza si Ziua. "Daca nu duc, in calitate de presedinte, PD-L la guvernare, demisionez in secunda doi cand se formeaza un guvern fara PD-L.

Principalul meu angajament este sa duc PD-L la guvernare si sunt convins ca partidul are si resursele umane pentru a avea un premier care sa duca partidul la guvernare, cu o echipa de ministri performanta, cu un program de guvernare care sa ofere credibilitate in ochii romanilor", a declarat liderul democrat-liberalilor, Emil Boc.

El a precizat ca nu vrea sa se inteleaga o supra-punere a calitatii de presedinte de partid cu cea de premier.

Boc: Imi dau demisia daca PD-L nu va ajunge la guvernare, este titlul din Cotidianul. Demisia lui Vasile Blaga din fruntea organizatiei PD-L Bucuresti, dupa pierderea alegerilor pentru Primaria Capitalei, pare sa-l fi inspirat pe seful si colegul sau de partid, Emil Boc.

Liderul democrat-liberal a anuntat marti, la Cluj, ca va renunta la sefia partidului "in secunda doi" daca pedelistii nu vor intra la guvernare la toamna.

Totusi, liderul democrat-liberal a facut o precizare care ar putea lasa se inteleaga ca nu se gandeste prea mult la scaunul de sef al Guvernului.

Din perspectiva lui Boc, calitatea de presedinte de partid nu se suprapune cu cea de premier. Totodata, Emil Boc a spus ca deocamdata el este primarul municipiului Cluj-Napoca.

"Eu am o misiune foarte importanta pe care mi-au dat-o clujenii, aceea de a conduce destinele acestui oras, prin vot uninominal. Deocamdata, aceasta este preocuparea mea principala, in acest moment", a mai spus Boc.

Intrebat pana cand preocuparea sa de baza va fi municipalitatea clujeana, liderul democrat-liberal a afirmat ca "nimic nu este etern in lumea asta".

Emil Boc: "Daca nu intram la guvernare, demisionez", consemneaza si Evenimentul Zilei. Pe modelul lui Vasile Blaga, Emil Boc a anuntat marti ca va demisiona de la sefia PDL daca partidul nu va intra in guvern dupa alegeri.

"Daca nu duc, in calitate de presedinte, PD-L la guvernare, demisionez in secunda doi cand se formeaza un guvern fara PD-L", s-a angajat Boc.

El spune insa ca nu este "preocupat" sa ocupe personal functia de premier, ci sa ramana la Primaria Cluj-Napoca. "Nu am in vedere asemenea alternativa si ipoteza. Misiunea mea este, ca presedinte, sa duc PD-L la guvernare, iar ca primar sa-mi onorez votul in fata clujenilor", a mai spus Boc.

Si Gardianul anunta ca Boc demisioneaza din functia de presedinte al PD-L daca nu baga partidul la guvernare.

Emil Boc este dispus sa isi salveze onoarea dupa modelul lui Vasile Blaga. El a anuntat marti ca-si va da demisia din functia de presedinte al PD-L in situatia in care viitorul guvern va fi format fara democrat-liberali.

"Daca nu duc PD-L la guvernare, demisionez in secunda doi cand se formeaza un guvern fara noi ", a declarat Boc, convins ca tot democrat-liberalii trebuie sa dea si viitorul prim-ministru. Pe de alta parte, Boc a spus ca nu vrea sa se inteleaga ca ar urmari o suprapunere a calitatii sale de lider de partid cu cea de premier, asa cum a facut Nastase.

"Eu am o misiune foarte importanta pe care mi-au dat-o clujenii, prin vot uninominal, aceea de a conduce destinele acestui oras. Preocuparea mea de baza este si ramane Primaria Cluj-Napoca", a tinut liderul partidului sa precizeze, in replica la informatiile potrivit carora viitorul premier al PD-L se va decide intre Stolojan, Blaga si Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#Emil Boc, #demisie, #guvern, #alegeri , #guvern