Primariile care au facut cheltuieli nejustificate nu mai primesc bani

Sambata, 18 Iulie 2009, ora 17:55
350 citiri
Primariile care au facut cheltuieli nejustificate nu mai primesc bani
Foto: emaramures.ro

Premierul Emil Boc a declarat sambata, la Rm. Valcea, ca Guvernul va ajuta primariile aflate in dificultate financiara din cauza crizei economice, doar daca acestea nu au facut cheltuieli nejustificate.

"Sunt primarii care fie deja au ajuns in imposibiltate de functionare, fie vor ajunge in imposibilitate de functionare. Acele primarii care au avut o cadere de resurse la bugetul local vor fi sprijinite", a spus premierul.

Boc a subliniat, insa, ca primariile care au cheltuit banii pe plimbari in strainatate, spre exemplu, nu vor primi niciun leu.

"Acele primarii care au dat prin hotarari de consilii locale, sau prin alte mijloace, bani sa plece consilierii in strainatate, sa faca schimburi de experiente pe diverse continenete, sa isi ia adio ca vor primi vreodata un sprijin financiar de la Guvernul Romaniei.

Vom sprijini acele primarii care sunt in dificultate reala, nu cele care au cheltuit banii in strainatate si acum vin sa se planga ca nu au bani de salarii sau de curent electic", a averitzat Emil Boc.

Premierul a mai spus ca Guvernul are in vedere o solutie pe termen mediu pentru rezolvarea problemelor primariilor, anume impunerea standardelor de cost.

"Vom face standarde de cost pentru fiecare primarie, in functie de categoria in care se incadreaza. Primarii cu o populatie de 100 de locuitori, vor avea standarde de cost pentru personal si servicii aferente. De asemenea, primarii cu pana la 10.000, 100.000. de locuitori, etc, alte standarde".

Primul ministru a declarat ca astfel spera sa elimine abuzurile din primarii. "Astazi exista primarii cu structuri supradimensionate, care, in loc sa aiba 100 de persoane angajate, au 300, si care nu justifica acest numar, nici ca dimensiune a populatiei pe care o gestioneza, nici pe complexitatea problemelor, dupa cum sunt primarii subdimensionate, pe care blocarea posturilor le-a pus intr-o situatie in care cu greu se descurca", a spus Boc.

Potrivit primului ministru, standardele de cost pentru primarii se practica si in tarile din spatiul european.

Premierul Emil Boc a efectuat, sambata, o vizita in judetul Valcea, unde s-a intalnit cu autoritatile locale. Tot sambata, premierul se va intalni la Slatina si cu autoritatile locale din Olt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#bani primarii Guvern, #Boc bani primarii, #criza primarii , #guvern