Remanierea Guvernului: Mai multi lideri PD-L vor demisia lui Boc

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 16:12
2703 citiri
Remanierea Guvernului: Mai multi lideri PD-L vor demisia lui Boc

Remanierile ministrilor Agriculturii si Finantelor - Mihail Dumitru si Sebastian Vladescu - nu par sa fie de ajuns, mai multi lideri ai PD-L urmand sa ceara, in cadrul sedintei Colegiului Director de joi, care a inceput la ora 16.00, demisia premierului Emil Boc si remanierea intregului Cabinet.

Printre nemultumiti se numara Roberta Anastase, Raluca Turcan, Gheorghe Falca sau Anca Boagiu, informeaza NewsIn. Lui Boc i se reproseaza ca nu are curajul sa faca o remaniere profunda si ca modificarile in structura Cabinetului sunt un pas inapoi pentru partid, informeaza Antena 3.

"Da, avem sa-i reprosam premierului faptul ca a ignorat parlamentarii si ca a refuzat sa-i remanieze pe grei ai partidului, precum Adriean Videanu sau Radu Berceanu", au precizat, pentru NewsIn, surse democrat-liberale.

Remanierea Guvernului: Dumitru si Vladescu au ramas fara functii

Si miercuri seara aceiasi lideri au cerut intregului Guvern sa-si depuna mandatul in Parlament. Potrivit unor surse, Roberta Anastase a facut o analiza in care s-au propus doua variante: sa ramana la guvernare in formula actuala sau sa faca un Guvern nou, care implica ministri noi, dar si alt premier.

In cele din urma, parlamentarii PD-L au votat, miercuri seara, in majoritate, pentru remanierea Guvernului, inregistrandu-se doar 12 abtineri, varianta ca Executivul sa-si depuna demisia intrunind doar sase voturi "pentru".

Printre cei care i-au facut reprosuri lui Boc merita amintit Vasile Blaga, ministrul de Interne, care i-ar fi cerut premierului "sa struneasca partidul" si sa puna ministri persoane de valoare, care nu doresc astfel de functii.

Si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, pare sa fi criticat Guvernul din care face parte avand in vedere ca a votat penru remanierea intregului Executiv.

Citește și:
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
În ciuda speculațiilor privind candidații la alegerile prezidențiale din 2024, niciunul dintre principalele partide politice din România nu și-a prezentat opțiunea. Cu toate astea,...
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Kathleen Ann Kavalec, propunerea președintelui SUA Joe Biden pentru funcția de ambasador în România, a fost audiată marți noaptea de către senatul american. În timpul audierii, aceasta a...