Romania lui Boc, un model pentru lumea a III-a (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 17 Aprilie 2011, ora 18:33
4721 citiri
Romania lui Boc, un model pentru lumea a III-a (Opinii)

Nu cred ca a existat o sfidare mai mare la adresa bunului simt decat afirmatia premierului Boc despre Romania care a devenit o tara ... "model de redresare economica" pentru toate statele lumii. Asa ceva rar poate fi auzit.

Nici macar nu mai este vorba de tupeu si cinism aici, e doar o strategie foarte bine pusa la punct de a bulversa cu totul valorile si ideile spatiului public.

Desigur, prima reactie care iti vine este sa te intrebi cum Dumnezeu poate premierul unei astfel de tari - care este ultima in Europa in toate cele bune si prima in tot ce este rau, are cele mai mici salarii, cea mai mica putere de cumparare, cele mai proaste sisteme de educatie si sanatate, cea mai scazuta natalitate, unde spetanta de viata este cea mai redusa si unde procentul celor care mai cred in Guvern nu depaseste 9% - sa arunce pur si simplu o asemenea grozavie in public.

Ei bine, tehnica si strategia de comunicare sunt bine stabilite. Desigur, toata lumea stie ca aici reducerile bugetare, taierile salariilor si pensiilor au fost cele mai mari din lume, ca aici criza tine deja cel mai mult si efectele ei sunt percepute mai dureros decat oriunde in Europa si lumea civilizata. Insa Emil Boc vrea sa spuna exact acest lucru - datorita acestor taieri, ajustari, reduceri si alte "austeritati", care au avut ca efect lesinul majoritatii populatiei, suntem unde suntem si am devenit un model pentru ceilalti.

Cu alte cuvinte, cu cat vor taia mai mult, cu cat vor reduce si vor inchide mai multe spitale si vor disponibiliza mai multi bugetari, cu cat vor inchide mai multe firme si societati particulare, cu atat vor considera ca au reusit sa asaneze si sa redreseze economia Romaniei. Desigur, daca vor reduce cu inca 25% salariile si pensiile, daca vor inchide jumatate dintre spitalele si scolile din tara, daca vor disponibiliza inca 30% din totalul bugetarilor, se poate spune ca vor fi terminat reforma promisa si vor obtine astfel modernizarea statului pana acum niciodata infaptuita.

In realitate, Emil Boc si-a inceput campania electorala, atat la nivelul partidului cat si la nivel national in numele PD-L. Pentru ca, nu-i asa?, cum ar putea sa se afle in campanie in interiorul partidului fara ca asta sa coincida la nivel national? Si pentru ca se afla in campanie electorala, Emil Boc toarna cu nemiluita minusculele si imperceptibilele "realizari". Nu s-a tinut de cuvant si a incalcat legea care prevedea reducerea cu 25% pana la 31 decembrie 2010, iar acum promite la fel sa dea restul de marire pe parcursul lui 2012, exact inainte de alegerile locale si parlamentare.

O oferta de cumparare a voturilor romanilor mai clara nici ca s-a facut, totusi, vreodata pana acum. Cu un avant utecist halucinant, Boc vorbeste intocmai asa cum a invatat in urma cu peste 21 de ani. In termeni grandiosi despre propriile infaptuiri. Totul este la superlativ, totul este nemaivazut si nemaipomenit. Boc ne spune acum ca va investi sume colosale, desi s-a mai jurat pana acum de cateva ori la fel, iar rezultatul il vedem cu totii - 20 de kilometri de autostrada in pustietate, care leaga nimic de nimic.

Cioturi de drumuri izolate, stadioane in sate parasite si fara echipe de fotbal, sali de sport in comune parasite de lume si abandonate de tineri, patinoare de 3-4 ori mai scumpe - acestea au fost "investitiile" mandatului de doi ani si jumatate al lui Emil Boc. Astazi promite alte miliarde, la fel ca in trecut. Probabil si acestea vor lua acelasi drum al clientelei de partid, combinand datoriile si cumpararea voturilor intr-un mod mai mult decat perfect.

Ascultandu-l pe Emil Boc aflam ca astazi Romania are cea mai mare productie la export de dupa 1989 si ca suntem pe locul intai in UE la comenzile noi in industrie. Am putea sa juram ca urmarim un jurnal TVR inainte de '89 - primii in toate, recorduri la recolta si depasiri ale productiei cu 150%. Ce sa mai...plutim pe culmile redresarii si cresterii economice. Iar numele eroului nostru este Emil Boc - cel mai curajos si mai bun premier pe care l-a avut Romania vreodata.

Intr-adevar, daca ne aducem aminte si de proclamatiile Elenei Udrea care spunea ca toata tara este un santier si ca se construieste cum nu s-a mai construit niciodata, atunci avem o imagine a Romaniei completa. O tara pe varful progresului si modernizarii, intr-un avant economic asa cum nicio alta tara din lume nu s-a aflat. Pentru asta, evident, PD-L trebuie sa guverneze cel putin pentru urmatorii 100 de ani. Pana cand vom ajunge o super-putere mondiala.

Pentru asta avem, este evident, toate premisele. Printre cele mai importante fiind mai ales debutul ignorarii si incalcarii legilor si deciziilor justitiei chiar de catre institutiile statului care ar trebui sa fie primele care le respecta. Un inceput promitator, orice s-ar spune...

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Emil Boc prim ministru Romania, #Elena Udrea ministrul Dezvoltarii si Turismului, #Victor Ponta presedinte PSD, #Crin Antonescu presedinte PNL , #guvern
Comentarii
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
S-a scremut dl Leca si uite ce a iesit: unul galben si cu motz !!!
I
I.E.Feher
rank 1