Un Guvern aproape perfect

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 02 Iulie 2009, ora 23:32
2347 citiri
Un Guvern aproape perfect

Editand perfect frazele, Emil Boc ne-a anuntat ca Guvernul sau a pus in practica 28 din cele 32 de masuri anticriza decise la inceputul acestui an.

Ce succes! Ce reusita, mai ales intr-o perioada atat de dificila! Daca ne intoarcem in timp, relatarea lui Boc seamana leit cu raportarile pline de avant muncitoresc dinainte de '89, cand sefii de CAP afirmau cu mandrie cum si-au depasit planurile cu peste 150%.

In prezent, criza fiind, Emil Boc a reusit o raportare de doar 90% a sarcinilor de serviciu. Dar sa nu sarim la gatul Executivului doar pentru atata lucru.

Totusi, se simte cineva sfidat de raportarea lui Boc si de un calcul rece si gol, contabilicesc, al performantei cabinetului sau? Simte cineva ca actualul Guvern incerca sa ne prosteasca in cel mai obraznic mod si sa ne vrajeasca cu niste realizari care nu trec niciun milimetru dincolo de hartiile lor?

Emil Boc se comporta de ca si cum ar trebui sa fie evident pentru noi ca am scapat de criza si mai avem putin de lucrat, pe ici pe colo, la detalii. Nu asta vrea sa ne transmita atunci cand ne povesteste cum, eroic, colegii sai au indeplinit 28 din cele 32 de masuri anticriza? Mai are doar cateva masuri de luat, pentru ca apoi veselul Boc sa editaze rapid in cateva fraze anuntul ca Romania a iesit cu totul din criza si se indreapta spre noile culmi ale capitalismului.

Sa presupunem ca noi suntem cei mai ingaduitori si creduli oameni si inghitim raportul lui Boc. Sa ne facem ca nu vedem ca nici macar jumatate dintre masurile anticriza ale lui Boc nu au fost puse, de fapt, in practica.

Sa ne prefacem ca intr-adevar banii de la investitii nu s-au dus catre salarii, sa ne prefacem ca nu stim ca au crescut si mai mult cheltuilile bugetare in comparatie cu anul trecut, sa ne prefacem ca nu am auzit de privilegiile pe care politicienii si le-au pastrat si le-au marit si inmultit sau, daca nu le aveau pana acum, si le-au infiintat.

Un singur lucru nu ne putem preface ca nu vedem. Nu putem sa ne amagim ca masurile lui Boc ar avea vreun efect pozitiv. Oricat de bine intentionati am fi, oricat l-am simpatiza sau nu pe Boc, nu putem sa depistam niciun indiciu care sa ne spuna ca lucrurile merg in directia buna. Inspre orice sector al economiei am privi nu dam decat peste concedieri, blocaje financiare, falimente de societati si cresterea constanta a numarului somerilor.

Masurile anticriza nu mai acopera de mult timp adevarata criza financiara si economica, iar guvernantii nu par a lasa impresia ca s-ar adapta din mers cu transformarile si accentuarea crizei. Efectele guvernarii de pana acum se pot calcula doar in cifre negative.

In schimb, preocuparile membrilor cabinetului Boc tradeaza orice altceva numai interes pentru rezolvarea si diminuarea problemelor generate de criza economica nu. Rafuiala politica este principala ocupatie a membrilor guvernului. Important este sa isi "faca" partenerii din coalitie, sa ii scoata de la guvernare si sa acapareze singuri puterea. Scopul lor final in viata este capatuirea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Boc guvern bilant, #Emil Boc criza , #guvern