Boc a anuntat prioritatile PDL pentru 2012 - vezi ce vrea sa le explice romanilor

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 14:19
2929 citiri
Boc a anuntat prioritatile PDL pentru 2012 - vezi ce vrea sa le explice romanilor

Emil Boc a anuntat ca printre prioritatile PDL in 2012 se numara revizuirea Constitutiei, reorganizarea administrativ teritoriala a tarii, adoptarea Legii Sanatatii, reforma companiilor de stat, consolidarea reformei fiscale, atragerea a sase miliarde de euro din fondurile europene, crearea de locuri de munca, investitii si combaterea evaziunii fiscale.

"Si in acest an vom continua procesul de modernizare a statului roman. Cele mai importante obiective pe care PDL le are pentru 2012: revizuirea Constitutiei Romaniei pentru a putea implementa deciziile luate de popor la referendum, adica unicameral si reducerea numarului de parlamentari, dar si limitarea deficitului si datoriei. De asemenea reorganizare administrativ teritoriala a tarii trebuie sa fie finalizata in 2012, sa facem reforma in domeniul sanatatii si sa adoptam Legea Sanatatii", a declarat presedintele PDL.

Emil Boc a mai anuntat ca PDL si Guvernul isi propun ca anul acesta sa reformeze companiile de stat, ca sa nu mai cheltuiasca bani de la bugetul de stat.

"Companiile de stat trebuie sa aduca la bugetul de stat nu sa consume bani de la bugetul de stat. Azi din nefericire foarte multe companii cheltuiesc banii care ar trebui sa mearga la salarii si pensii. Prin reforma vor aduce bani la stat si nu vor inghiti bani publici asa cum o fac de 20 de ani. Asta va fi o prioritate majora pentru PDL si Guvern. Un alt obiectiv este consolidarea reformei fiscale si indeplinirea obiectivelor pe care ni le-am pus prin legea bugetului de stat, de incadarare in deficit de 1,2%.

Din perspectiva locurilor de munca ca obiectiv prioritar pentru PDL sunt impunerea masurilor: absorbtia fondurilor europene si sustinerea investitiilor publice. In 2012 vrem sa aducem in tara 6 miliarde de euro fonduri de coeziune si pentru agricultura, iar 38,1 miliarde de lei, alocati de la buget, ca sa sustinem investitiile din aceasta tara pentru a incheia proiectele incepute care aduc beneficii pentru oameni. In acest cadru avem in vedere si procesul de realocare a unor bani din fonduri europene pentru reabilitarea termica a blocurilor. Continuam politica de a-i sustine in continuare pe cei care investesc si creaza locuri de munca in Romania, continuam programul prima casa si de sustinere a tinerilor debutanti in afaceri, dar ne vom axa si pe combaterea evaziunii fiscale", a mai explicat premierul Romaniei.

Emil Boc a mai spus ca anul acesta pentru PDL este foarte important sa le explice oamenilor masurile pe care le-au luat.

"Pentru PDL este foarte important sa poata explica mai bine masurile pe care le-a luat, ne ajuta ce se intampla in Europa sa explicam masurile pe care le-am luat. Din 2009 incoace platim factura chermezelor date de Tariceanu fara acoperire in economie si de abia acum intram in normalitate.

Mai vreau sa spun ca Guvernul si PDL va colabora in continuare cu presedintele Traian Basescu in proiectul de modernizare al tarii, parteneriat care este cheia succesului economic al tarii si al succesului electoral al partidului", a conchis premierul.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...