Boc: Alianta Socialista PSD-PNL a regizat un circ mediatic pentru a pune presiune pe justitie (Video)

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 13:15
2824 citiri
Boc: Alianta Socialista PSD-PNL a regizat un circ mediatic pentru a pune presiune pe justitie (Video)
Foto: Antena3

Liderul PD-L Emil Boc a acuzat "Alianta Socialista PSD-PNL-PC" ca a regizat un show mediatic in apararea presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, acuzat de grave fapte de coruptie, si a pus astfel o presiune mediatica asupra justitiei, incercand sa influenteze deciziile magistratilor.

Intr-o scurta declaratie de presa, premierul Emil Boc a condamnat, vineri, "incercarile PSD si PNL de influentare a actului de justitie" si i-a acuzat direct pe liderii Opozitiei ca incearca sa ascunda faptele de coruptie de care Constantin Niculescu este acuzat.

"PSD, PNL si PC fac zid impotriva justitiei, Alianta socialista PSD-PNL actioneaza ca o alianta impotriva justitiei. Fara nicio dovada, fara nicio proba, lideri ai PSD si PNL incearca sa exploateze mediatic si politic o actiune normala a justitiei. (...)Ei incearca sa manipuleze opinia publica amestecand un miting pasnic (n.red. - cel de la Mioveni) cu un act de justitie si un incident medical. Liderii PSD si PNL au regizat acest circ mediatic pentru a ascunde o posibila fapta de coruptie a unui lider important al PSD", a declarat Emil Boc.

Mai mult, premierul i-a acuzat de iresponsabilitate pe liderii PSD in frunte cu Victor Ponta, care au acuzat DNA ca a raspuns la comenzi politice in cazul Niculescu si au anuntat ca urmatoarea sedinta a BPN se va tine in semn de protest in fata sediului DNA si ca vor da in judecata procurorul general al Romaniei.

"Acestea sunt dovezi clare despre presiunea pe care o fac asupra justitiei .PD-L respinge orice acuzatie in cazul Nicolescu si condamna atitudinea iresponsabila a liderilor opozitiei. Circul mediatic risca sa submineze credibilitatea justitiei, iar PSD si PNL fac un mare deserviciu Romaniei intr-un moment extrem de important, cand suntem in faza finala privind aderarea la Schengen", a mai acuzat Emil Boc, precizand ca aceasta atitudine nu face decat sa adanceasca temerile celor care aveau indoieli ca in Romania justitia este independenta.

Liderul PD-L a mai subliniat ca independenta justitiei este o conditie fundamentala a statului de drept si ca "justitia romana este independenta si asa trebuie sa ramana".

Emil Boc a mai sustinut ca PD-L nu s-a amestecat niciodata in actul de justitie si a respectat toate deciziile judecatoresti, facand un apel la liderii PSD si PNL sa procedeze in acelasi sens.

"Sunt obligat sa fac acest apel. Nu spune cineva ca domnul Nicolescu este vinovat, dar nu trebuie sa impiedicam justitia ci sa o lasam sa aiba ultimul cuvant", a mai afirmat Emil Boc, exprimandu-si regretul cu privire la problemele de sanatate ale presedintelui Consiliului Judetean Arges.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Emil Boc Nicolescu, #Boc Alianta Socialista, #Constantin Niculescu arestat , #PDL
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Ei, din cauza asta nu esti bun de nimic, Boc. Nu ai inteles si nu vei intelege niciodata ce cauti tu in fruntea guvernului. Esti cel ma slab si inutil premier de la faurirea statului roman modern