Boc: Am ajuns la guvernare in cea mai grea perioada dupa Al Doilea Razboi Mondial

Autor: Ana Ilie
Sambata, 03 Septembrie 2011, ora 12:56
2219 citiri
Boc: Am ajuns la guvernare in cea mai grea perioada dupa Al Doilea Razboi Mondial
Foto: Antena 3

Premierul Emil Boc, prezent la scoala de vara a PDL, a subliniat sarcina dificila cu care s-a confruntat partidul imediat dupa venirea la putere, intrucat, sustine acesta, a preluat tara in cel mai greu moment dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

"Am fost nevoiti sa facem ordine in aceasta tara; am gasit tara ca dupa o petrecere", a spus Boc, insistand ca PDL are nevoie sa fie "motorul pentru revizuirea Constitutiei".

"Am avut nesansa sa ajungem la guvernare in cea mai grea perioada dupa Al Doilea Razoi Mondial, cand s-au pus cap la cap doua conjuncturi negative - am gasit o tara cu bugetul secatuit; cu un deficit bugetar peste linia admisa de UE, de 5,4%, cand banii din vanzarea BCR, care puteau fi pusi deoparte, au fost cheltuiti de PNL si PSD pe pomeni electorale; se declansase procedura de deficit excesiv, cu visteria golita de banii din privatizari. Si cum un necaz nu vine singur, a venit si criza mondiala, pe care a trebuit sa o infruntam, a trebuit sa punem pe prim plan conceptul potrivit caruia sa consumam cat producem, nu pe imprumuturi sau consum iluzoriu".

Boc sustine ca deficitul bugetar ar fi ajuns la -14% daca PDL nu facea "ordine". "Daca noi n-am fi adus bugetul sub control si am fi urmat politicile lasate de Tariceanu si PSD, Romania ajungea la un deficit bugetar de -14%. Inmultiti cu un procent din produsul intern brut si ati fi vazut de cati bani era nevoie doar ca sa poti functiona de pe o zi pe alta in Romania".

In schimb, "presedintele, PDL, Guvernul au avut taria sa spuna lucrurilor pe nume: ori riscam sa intram in colaps, ori avem curajul ca politicieni si luam la timpul potrivit masurile potrivite; chiar daca au fost aspre, au corectat dezastrul spre care ne indreptam".

In opinia lui Boc, PDL trebuie sa faca un efort de comunicare, pentru a-i informa pe cetateni in legatura cu ce a realizat partidul.

"Stiu, dragi colegi de partid, cat de greu va este sa explicati oamenilor, nu trebuie sa fim suparati pe romani ca sunt suparati pe politiceni; oamenii obisnuiti nu stiu ce inseamna greutatile finantarii unui deficit, ei vad doar ca unii politicieni le-au dat, iar altii vin si spun: atat se poate". De aceea, sustine premierul, "trebuie sa facem acest efort de comunicare in continuare, dar merita, pentru ca ce s-a intamplat la Maramures si Neamt e inceputul sfarsitului USL".

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Deputatul PNL care a anunţat că vrea să candideze împotriva lui Emil Boc la Cluj-Napoca şi a criticat partidul. Cum „s-au răzbunat” colegii
Deputatul PNL care a anunţat că vrea să candideze împotriva lui Emil Boc la Cluj-Napoca şi a criticat partidul. Cum „s-au răzbunat” colegii
Deputatul PNL Sabin Sărmaş, preşedintele Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, a anunţat într-o emisiune la Digi24 că vrea să candideze...
Liderul UDMR se așteaptă ca PNL și PSD să aibă candidat unic la prezidențiale: ”Probabil că PNL-ul va încerca să-i fenteze pe PSD-işti”
Liderul UDMR se așteaptă ca PNL și PSD să aibă candidat unic la prezidențiale: ”Probabil că PNL-ul va încerca să-i fenteze pe PSD-işti”
Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale nu reprezintă nicio surpriză, a declarat miercuri, 21 februarie, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care s-a arătat convins că această...
#Emil Boc, #Emil Boc PDL, #emil boc scoala vara , #PDL