Boc anunta deciziile finale: CNC, derogare de vechime, alegeri cu 1.450 de delegati

Duminica, 17 Iunie 2012, ora 21:18
3459 citiri
Boc anunta deciziile finale: CNC, derogare de vechime, alegeri cu 1.450 de delegati
Foto: B1TV

Emil Boc a anuntat deciziile adoptate in sedinta Colegiului Director al PDL de duminica seara, confirmand informatiile aparute anterior pe surse, potrivit carora pe 30 iunie va fi aleasa o noua conducere a partidului.

Liderul demisionar al PDL a tinut sa precizeze inca de la inceputul declaratiei politice ca atat el, in calitate de presedinte, cat si intregul Birou Permanent National au decis joi sa demisioneze pentru a-si asuma astfel raspunderea politica pentru rezultatele slabe inregistrate la alegerile locale.

Emil Boc a subliniat ca, insumand cat au obtinut candidatii PDL atat separat cat si in aliante, partidul a obtinut 23% in alegerile locale, cu 2% mai putin decat isi propusese. Demisia in bloc a conducerii a venit insa ca urmare a faptului ca PDL a pierdut multe Consilii Judetene si primarii.

Pasii urmatori

Liderul demisionar al PDL a continuat prezentand pasii urmatori:

"Am hotarat convocarea Consiliului National de Coordonare pentru marti, 19 iunie, la ora 11:00, la Palatul Parlamentului.

Am hotarat sa propunem CNC organizarea Conventiei Nationale Extraordinare pentru data de 30 iunie, Conventie care sa aleaga presedintele PDL si celelalte persoane care vor compune conducerea.

Numarul de delegati pe care il vom propune marti este de 1.450", a anuntat Emil Boc.

In plus, acesta a declarat ca in sedinta Colegiului Director s-a aprobat "derogarea de vechime" pentru toti cei care doresc sa candideze, inclusiv pentru functia de presedinte.

"Exact ca la Conventia din mai 2011, cand s-a acceptat sa nu existe o bariera de vechime", a reamintit Emil Boc.

Intrebat de jurnalisti daca aceasta derogare ii va permite sa candideze si lui Mihai Razvan Ungureanu, Emil Boc a raspuns: "Va putea candida orice persoana care la data la care isi depune candidatura va fi membru PDL".

Colegiul Director a mai stabilit ca in sedinta de marti a CNC se va pune la punct calendarul depunerii candidaturilor. Alegerile vor fi organizate de o comisie formata din 8 persoane desemnate dintre liderii de filiale judetene care au obtinut cele mai bune rezultate la alegerile locale.

Tot la cererea jurnalistilor, Emil Boc a precizat inca o data ca isi mentine decizia de a nu mai candida la nicio functie in PDL.

Liderul demisionar al PDL a mai explicat ca deciziile luate in Colegiul Director au valoare de propuneri pentru CNC-ul de marti, acela fiind, potrivit statului, forul indreptatit sa voteze decisiv ce va face PDL in continuare.

"CNC e singurul care va putea convoca Conventia pentru alegeri, marti se stabileste forma finala", a precizat Emil Boc.

De asemenea, la cererea jurnalistilor, el a precizat ca in sedinta de duminica au fost formulate doua puncte de vedere. Pentru organizarea Conventiei Extraordinare au fost 36 de voturi, iar pentru propunerea existentei unui directorat, care sa conduca partidul pana dupa alegerile parlamentare, au fost doar 14 voturi.

Despre MRU si telefonul presedintelui

Emil Boc le-a mai spus jurnalistilor ca nu s-a discutat in mod particular despre Mihai Razvan Ungureanu, ci doar despre ce va face noua echipa de conducere si care va fi strategia pentru alegeri.

In opinia sa, este "sanatos" ca toate fortele de dreapta sa colaboreze pentru ca la toamna sa se bata cu "blocul de stanga, reprezentat de USL".

"Mihai Razvan Ungureanu este un castig pentru dreapta romaneasca. In ce forma, unde si cum se va gasi formula de colaborare, ramane sa vedem", a mai precizat Emil Boc, adaugand ca formula derogarii de vechime este o cutuma si s-a practicat si la alegerile anterioare.

Emil Boc a recunoscut razand si ca a fost sunat de presedintele Traian Basescu. "Am vorbit cu presedintele la telefon, dar nu despre Conventie. I-a urat mamei mele 'La multi ani!, a fost ziua ei in weekend", a declarat Emil Boc, spre dezamagirea jurnalistilor prezenti la conferinta de presa.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Boc alegeri PDL, #Mihai Razvan Ungureanu PDL, #Colegiul Director PDL, #Conventie alegeri PDL , #PDL
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Au obtinut un scor bun dar au pirdut aproape tot , felicitari ,
Poza firuta
firuta
rank 3
"Basescu i-a urat mamei mele -La multi ani !