Boc, despre Guvernul Ponta: Are capul in nori si picioarele in mocirla

Marti, 15 Mai 2012, ora 22:13
2031 citiri
Boc, despre Guvernul Ponta: Are capul in nori si picioarele in mocirla

Presedintele PDL, Emil Boc, a acuzat, marti, intr-o conferinta de presa, la Cluj-Napoca, Guvernul Ponta ca este "cu capul in nori si cu picioarele in mocirla" si ca ia masuri demagogice si populiste care afecteaza stabilitatea economica a tarii.

Fostul premier a declarat ca Guvernul Ponta "fugareste leul in fiecare zi", potentiala majorare a salariilor fiind inghitita de inflatie si de cursul leu-euro.

"In ultimii trei ani am luat toate bobarnacele posibile si imposibile privind situatia economica din tara. Ceea ce am facut a fost corect din punct de vedere economic pentru ca a asigurat stabilitatea tarii si nu am ezitat sa imi asum masuri nepopulare, dar dure, exact ceea ce guvernantii refuza sa faca. Prefera populismul in detrimentul unor masuri ferme care sa sustina stabilitatea tarii.

Guvernul Ponta fugareste leul in fiecare zi, iar potentiala majorare a salariilor este inghitita de inflatie si de majorarea cursului leu-euro. Romanii platesc demagogia si populismul Guvernului Ponta, care nu mai prezinta credibilitate, una a spus in opozitie si alta face la putere", a spus Boc.

El a afirmat ca "Guvernul Ponta este cu capul in nori si picioarele in mocirla".

"Este cu capul in nori pentru ca nu este capabil sa genereze stabilitate economica si crestere economica. Este cu picioarele in mocirla incompetentei, pentru ca are trei ministri remaniati intr-o saptamana. Aceasta spune suficient despre credibilitatea Guvernului si despre sansele lui de a da stabilitate Romaniei. Din cauza amatorismului si incompetentei riscam sa pierdem aceasta stabilitate in fiecare zi", a afirmat presedintele PDL.

Economia a scazut cu 0,1% in primul trimestru fata de octombrie-decembrie si a intrat in recesiune, intrucat este al doilea trimestru consecutiv de scadere comparativ cu lunile anterioare, conform datelor anuntate, marti, de catre Institutul national de Statistica (INS). Evolutia a fost anticipata de analisti, care estimau insa o contractie putin mai mare, de 0,2-0,3%.

Romania reintra astfel in recesiune tehnica, situatie in care s-a regasit pentru doi ani si jumatate, in perioada 2008-2011.

Estimarile analistilor plaseaza cresterea economica din acest an in jur de 1%, sub nivelul prognozat de FMI, de 1,5%.

Economia zonei euro a stagnat in primul trimestru, ca si Produsul Intern Brut al UE, potrivit datelor prezentate marti de Eurostat, surpriza placuta pentru economisti si piete, care anticipau intrarea blocului monetar in recesiune.

Situatia Romaniei este stabila si aflata sub control, iar Banca Nationala si Ministerul Finantelor dispun de toate instrumentele pentru a atenua si diminua orice eventuale efecte negative, a declarat, marti, premierul Victor Ponta, dupa ce INS a anuntat reintrarea economiei in recesiune.

Romania nu inregistreaza, deocamdata, incasari mai mici la buget, dar va putea obtine crestere economica doar din zona privata, a declarat, marti, premierul Victor Ponta, care a precizat insa in acelasi timp ca Guvernul nu renunta la majorarea in acest an a salariilor din sectorul bugetar.

Citeste si:
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Sursa: MEDIAFAX