Boc: Este o magarie ce face Guvernul cu Codul Insolventei

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 16:49
1751 citiri
Boc: Este o magarie ce face Guvernul cu Codul Insolventei
Foto: Arhiva

Fostul premier Emil Boc considera "o magarie" ceea ce a facut Guvernul cu Codul Insolventei, refuzand o dezbatere publica si preferand adoptarea acestuia prin OUG, tinta codului fiind "distrugerea mass-media si compromiterea firmelor care se afla in dificultate".

ntrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza Codul insolventei, Emil Boc a acuzat Guvernul ca nici macar nu a avut curajul sa isi asume raspunderea pe un asemenea proiect in Parlament, care ar fi permis unele amendamente din partea parlamentarilor in vederea imbunatatirii lui.

"Este o magarie ceea ce face Guvernul, pentru ca, desi a promis ca va prezenta in Parlament Codul insolventei pentru o dezbatere serioasa, l-a promovat pe 'sestache', prin OUG. Nici macar nu a avut curajul sa isi asume raspunderea pe un asemenea proiect in Parlament, care ar fi permis unele amendamente din partea parlamentarilor in vederea imbunatatirii lui.

Practic, este un cod care are ca tinta distrugerea mass-media si compromiterea firmelor care se afla in dificultate. Faptul ca nu s-a realizat niciun fel de dezbatere publica si s-a preferat forma unei OUG inchisa, fara posibilitati de completare, demonstreaza ce vrea acest regim si de la presa si de mediul de afaceri. De la mediul de afaceri, sa piarda cat mai multe locuri de munca, iar daca la presa pune calusul in gura, foarte bine. Cam asta este ce doresc ei", a spus Boc.

Potrivit acestuia, odata cu aparitia Codului insolventei se vad mai bine atacurile la adresa statului de drept facute anul trecut de catre cei din USL.

"Printre aceste atacuri a fost si schimbarea, peste noapte, a Avocatului Poporului, de pe o zi pe alta. De ce au facut-o? Pentru ca, azi, cand Avocatul Poporului ar trebui sa fie gardianul apararii drepturilor cetatenilor, a presei, a libertatii de exprimare, a firmelor aflate in dificultate, Avocatul Poporului tace malc, pentru ca este complice cu puterea. Se vede ca atacurile la adresa statului de drept au fost o actiune premeditata a USL, care asta stie sa faca. Asta au facut pe vremea lui Nastase, asta fac acum, atacuri murdare la adresa democratiei, functionarii independente a justitiei si statului de drept", a subliniat Boc.

Ponta: A ajuns presedintele sa moara de grija presei, dupa ce era dusmanul ei

Fostul premier a mentionat ca Romania are nevoie de o guvernare de dreapta, pentru ca "stanga pierde locurile de munca, omoara investitiile si isi bate joc de justitie si de statul de drept".

"Poate doar pe vremea lui Nastase mai era un asemenea regres, cand Stanoiu dadea dispozitii judecatorilor si procurorilor cum sa analizeze si sa judece dosarele. Ne-am intors la vremurile lui Nastase si Stanoiu, cand politicienii dictau dispozitii justitiei cum sa judece sau pe cine sa numeasca. Acest regres este inadmisibil pentru o tara membra a UE, iar asemenea lucruri ne costa in exterior, pentru ca cei din afara vor ca in Romania sa existe democratie si stat de drept", a mai spus Emil Boc.

Acesta a precizat ca a avut o discutie privata in Germania cu mai multi oameni de afaceri germani care i-au relatat ca au oprit investitii de zeci de milioane de euro in Romania, pentru ca premierul Ponta a atacat-o anul trecut pe cancelarul Angela Merkel.

"Au spus ca nu pot merge intr-o tara in care cancelarul lor este atacat si desconsiderat. Nu va dati seama ce mare impact are o vorba spusa la o sueta de catre premier. Oamenii de afara se uita foarte serios la ce spune un demnitar, sef al Guvernului. Dar oamenii acestia nu au responsabilitatea vorbelor pe care le spun, nici cu privire la justitie, nici la impactul asupra investitiilor. Si ne miram ca investitiile straine directe sunt in cadere libera? Aceste vorbe se duc ca un tunet in cancelariile occidentale si au impact indirect si asupra mediului de afaceri, care reactioneaza", a afirmat Emil Boc.

Avocatul Poporului a contestat Codul Insolventei la CCR - ce articole sunt neconstitutionale

Codul insolventei a fost promovat de Guvern, in 2 octombrie, prin ordonanta de urgenta, nu printr-un proiect de lege, deoarece evaziunea fiscala si neplata catre buget a contributiilor indicau o situatie de urgenta, chiar FMI cerand Guvernului sa imbunatateasca rata de colectare, declara, marti, premierul Victor Ponta.

Avocatul Poporului a contestat, miercuri, la Curtea Constitutionala Ordonanta de urgenta privind insolventa, invocand lipsa conformitatii unor dispozitii legale din actul normativ fata articolul 1 alineatul 5 si articolul 15 alineatul 2 din Constitutie.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...