Boc: Guvernul a schimbat legea Referendumului dupa declansarea suspendarii

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 12:40
3642 citiri
Boc: Guvernul a schimbat legea Referendumului dupa declansarea suspendarii

Primarul Clujului, Emil Boc, participa sambata la sedinta conducerii PDL de la sediul din Aleea Modrogan, cu toate ca nu mai detine nicio functie in partid. "Am fost si voi fi intotdeauna un partener al presedintelui, si la bine si la greu", a subliniat fostul premier.

"Aceasta campanie e cea mai buna sansa de a le explica romanilor ce s-a intamplat si de ce s-a intamplat", le-a declarat Emil Boc jurnalistilor, punctand inca o data ca Romania ar fi fost intr-o situatie mult mai grava, daca nu s-ar fi luat masurile de austeritate din 2010.

In opinia sa, romanii au avut "sansa de a avea in fruntea tarii un om care spune lucrurilor pe nume, in detrimentul unei politici care ar fi dus Romania in prapastie".

Emil Boc a subliniat ca avizul Curtii Constitutionale arata clar ca nu exista incalcari grave ale Constitutiei de catre Traian Basescu, de aceea nu exista motive de suspendare a acestuia.

"Nu e moral, nu e corect ca un presedinte care face ce e bine pentru tara sa plece inainte de a termina mandatul", a mai spus Emil Boc, adaugand ca va discuta cu noul lider PDL, Vasile Blaga, despre posibilitatea de a ajuta in campania electorala.

Noua putere schimba regulile in timpul jocului

Emil Boc a mai remarcat ca, de cand a venit USL la putere, avem parte numai de certuri si scandaluri, in timp ce "economia se duce de rapa".

"Sunt profund uimit si consternat ca se schimba regulile in timpul jocului si nimeni nu comenteaza. Daca noi am fi incercat asa ceva...", s-a aratat fostul premier indignat de "derapajele" de la democratie ale USL.

Emil Boc a dat exemplu schimbarea Avocatului Poporului. "Cu ce a gresit, ca sa fie schimbat pe parcursul mandatului? Doar ca sa nu atace deciziile la Curtea Constitutionala!", a explicat el.

Mai mult, acesta s-a aratat consternat de schimbarea legii Referendumului prin ordonanta de urgenta, subliniind ca acest lucru nu este posibil potrivit Constitutiei, si, mai mult, ca s-a facut dupa declansarea suspendarii, adica vineri seara, dupa ce presedintele fusese deja prezent in Parlament pentru a-si spune punctul de vedere ceea ce demonstreaza foarte clar ca procedura suspendarii incepuse deja.

"Daca domnul Dorneanu (noul Avocat al Poporului, n.red) are verticalitate si impartialitate politica, trebuie sa sesizeze Curtea Constitutionala. Daca nu, este un aservit politic!", a acuzat Emil Boc, aratandu-se inca o data indignat de "schimbarea peste noapte" a lui Gheoghe Iancu, fostul Avocat al Poporului, "un om care nu a gresit" si care nu merita sa i se intrerupa mandatul.

Emil Boc a reamintit ca Ioan Muraru, numit Avocat al Poporului pe timpul guvernarii PSD, nu a fost schimbat din functie de guvernarea PDL. "Domnul Muraru a fost 10 ani Avocatul Poporului, pana cand i-a expirat mandatul", a reamintit el.

In plus, pe perioada guvernarii PDL "deciziile CCR au fost respectate in integralitate, nimeni nu a intevenit sa le modifice sau sa le ignore", a mai spus el, criticand atitudinea contrara a USL.

"Niciodata nu a fost sfidata o institutie a statului de drept asa cum se intampla in momentul de fata", a avertizat Emil Boc, punctand inca o data ca va fi alaturi de colegii sai de PDL in campania electorala pentru sustinerea lui Traian Basescu, chiar daca nu mai detine nicio functie in partid.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...