Boc, hotarat sa nu plece din PDL, desi s-ar putea implica in campania Elenei Udrea

Miercuri, 27 August 2014, ora 17:47
2187 citiri
Boc, hotarat sa nu plece din PDL, desi s-ar putea implica in campania Elenei Udrea
Foto: Arhiva

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri ca nu intentioneaza sa plece din PDL si a reafirmat sustinerea sa pentru candidatura la alegerile prezidentiale a Elenei Udrea, liderul PMP.

Emil Boc a negat, intr-o conferinta de presa, si ca ar vrea sa devina membru al PMP. Fostul presedinte al PDL a precizat, ca raspuns la intrebarile jurnalistilor, ca nu a avut nicio discutie personala cu liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, referitor la iesirea sa din partid.

Jurnalistii l-au intrebat pe Emil Boc de ce si-a schimbat optiunile de sustinere a candidatului la presedintie catre Elena Udrea, dupa ce isi afirmase orientarea catre candidatul PDL.

Boc o sustine pe Udrea la prezidentiale: A fost printre cei mai buni ministri! Ce raspunde candidatul PMP

"La acea vreme nu erau anuntati toti candidatii la alegerile prezidentiale. Elena Udrea fost un membru in guvernul pe care l-am condus. Dintre toti candidatii pe care ii avem in acest moment o cunosc cel mai bine, stiu ca are experienta administrativa. Proiectele pe care le-a realizat stau marturie in acest sens. Stiu ca poate fi un adversar redutabil la adresa lui Victor Ponta si aceasta campanie are nevoie de un adversar redutabil la adresa lui Victor Ponta", a afirmat Emil Boc.

Fostul premier a spus ca ar putea fi implicat in campania electorala a liderului PMP, Elena Udrea, insa a precizat ca este prea devreme pentru a da amanunte.

Intrebat de jurnalisti daca Romania este pregatita pentru un presedinte femeie, Boc a raspuns ca este momentul ca oamenii sa renunte la clisee.

"De ce nu, orice drum incepe cu primul pas, asa a fost peste tot in lume. De ce in Romania sa nu poata fi un presedinte femeie. Trebuie sa renuntam la prejudecati si la clisee. Trebuie sa judecam omul in functie de ceea ce a facut si in functie de proiectul pe care il are", a spus Boc.

In ceea ce priveste proiectul privind migratia primarilor, pe care Guvernul ar intentiona sa il adopte joi, Boc a mentionat ca este clara intentia social-democratilor de a atrage sprijin pentru campania electorala.

Vasile Blaga - Emil Boc este liber sa paraseasca PDL

"Este o forma de atragere a primarilor din opozitie la putere, prin ademenirea lor cu resurse financiare sau acces la resurse. Pentru ca de fapt asta este miza acelei ordonante, de a putea duce cat mai multi primari la PSD in an de campanie electorala", a afirmat Boc.

Proiectul l-ar avantaja pe primarul municipiului Cluj-Napoca, in cazul in care acesta ar dori sa intre in PMP, insa Emil Boc a negat ferm ca l-ar interesa sa treaca la partidul Elenei Udrea.

El nu poate alege nici solutia unei demisii din PDL fara a renunta in acest fel la pozitia de primar al municipiului Cluj-Napoca, care are unul dintre cele mai mari orase ale Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Emil Boc sustinere Udrea, #Emil Boc plecare PDL, #Boc Udrea prezidentiale , #PDL