Dialogurile Ziare.com: Asigurarea locuinței, primul scut în calea dezastrelor naturale

Boc: Liderii de filiale locale vor fi maturati de viitoarea conducere a PDL

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 14:08
3437 citiri
Boc: Liderii de filiale locale vor fi maturati de viitoarea conducere a PDL

Fostul premier Emil Boc a comentat demisia in bloc a conducerii PDL, mentionand ca partidul va participa la alegerile parlamentare pentru ca a avut mereu puterea "sa se ridice". El a precizat, insa, ca viitoarea conducere "va matura" si liderii de filialele locale, care au obtinut un scor slab la alegerile din 10 iunie.

"In plan individual, am demonstrat ca se poate castiga, cu portocaliu, asumandu-mi culoarea partidului si numele, fara nicio alianta. Ca presedinte PDL mi-am dat demisia, ca o forma de raspundere colectiva. Raman sefii de organizatii, care vor fi oricum maturati de viitoarea conducere, ca o a doua etapa. Nu se poate sa fii sef de organizatie cu un scor de 10%", a subliniat fostul premier.

"Partidul va participa la alegerile parlamentare pentru ca a avut mereu puterea sa se ridice", a continuat Emil Boc.

Presedintele interimar al PDL a vorbit si despre ipoteaza in care Mihai Razvan Ungureanu ar putea prelua fraiele partidului.

"Are un proiect politic tot de dreapta, asa ca nu il percep ca pe un adversar al nostru", a declarat Boc.

Intrebat de jurnalisti daca Vasile Blaga ar fi un candidat viabil pentru presedintia partidului, primarului Clujului a spus ca "oricine este deschis sa isi depuna candidatura, partidul va decide cine este cel mai potrivit".

Boc a accentuat ca decizia de a-si depune mandatul este "o forma politica de asumare a unei raspunderi pentru rezultatele de la alegerile locale", precizand ca infrangerile obtinute la consiliile locale si judetene au dat amploare rezultatului final.

Blaga nu exclude "nici pe departe" candidatura la sefia PDL

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, joi seara, ca ia in calcul o candidatura la presedintia PDL, dupa ce Emil Boc si intreaga conducere si-au prezentat demisia, ca urmare a rezultatelor obtinute la alegerile locale.

"Oricine candideaza intr-o echipa. Eu nu am spus ca nu voi candida, cum nici nu am spus ca voi candida. Probabil ca, daca colegii vor ajunge la concluzia asta - si au fost astazi voci destule in BPN care se indreptau spre astfel de solutie - atunci o sa ma consult si vom merge mai departe. Numai ca important e cum va merge partidul unit mai departe", a subliniat Blaga, pentru Realitatea TV.

Intrebat daca exclude candidatura la sefia PDL, senatorul PDL a raspuns: "Nici pe departe".

#Boc demisii conducere PDL, #Boc Ungureanu PDL, #Vasile Blaga sefie PDL , #PDL