Boc: Nu am fructificat suficient gafele Guvernului Ponta

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 18:02
1606 citiri
Boc: Nu am fructificat suficient gafele Guvernului Ponta
Foto: Arhiva

Fostul presedinte al PDL Emil Boc afirma ca formatiunea nu a fructificat inca suficient gafele Guvernului Ponta, erorile pe care le-a facut si le face, adaugand ca, asa "cum zicea Lenin intr-un alt context, opozitia trebuie facuta ceas de ceas si in proportie de masa".

Emil Boc a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca vina pentru situatia in care se afla PDL ca partid de opozitie apartine "de la presedintele partidului pana la ultimul membru", si ca trebuie taxat "fara menajamente" ceea ce face Executivul.

"E clar ca PDL nu se manifesta cu suficienta forta ca partid de opozitie si asta este vina fiecaruia dintre noi, fiecare membru are obligatia de a face opozitie, vizibila, iar argumentele sa fie corecte si credibile, este o vina de la presedintele partidului pana la ultimul membru. Asta ne revine fiecaruia dintre noi, in calitate de partid de opozitie, sa facem opozitie in fiecare zi.

Evident ca tonul il da conducerea partidului, tonul face muzica si in politica. Nu am fructificat, inca, suficient gafele Guvernului Ponta, erorile pe care le-a facut si le face, si ele trebuie taxate. (...) Datoria de a face opozitie apartine de la presedinte pana la ultimul membru PDL. Trebuie sa fim mai vocali.

Cum zicea Lenin intr-un alt context, opozitia trebuie facuta ceas de ceas si in proportie de masa, iar in varianta capitalista actuala as spune ca trebuie facuta in fiecare zi, cu argumente si profesional. Taxat fara menajamente ceea ce face Guvernul. Opozitia poate corecta multe erori ale puterii, daca le spune.

Cand puterea nu are o opozitie, crede ca totul este perfect. Si din perspectiva procesului democratic este nevoie de o opozitie puternica, pentru ca se pot corecta in timp real deciziile puterii", a spus Boc.

El a afirmat ca nu s-a spus suficient de mult despre greselile Guvernului Ponta legate de liberalizarea pretului la utilitati, despre cresterea preturilor la gaz si energie electrica.

"In timp ce noi ne-am batut sa ducem termenele spre 2020, Guvernul Ponta le-a adus in 2013 si de aici inainte vor avea loc cresteri masive, cu impact major pentru buzunarul oamenilor. Trebuie spus acest lucru in fiecare zi, iar Guvernul sa isi asume raspunderea. A cedat prea usor si a pus o povara prea mare pe umerii contribuabililor", a spus Boc.

El a criticat si impozitarea agriculturii, facuta "pompieristic", care va duce la disparitia multor ferme si la "lipirea de pamant a multor intreprinzatori din mediul rural, a micilor fermieri".

"Este o piatra de moara pe picioarele Guvernului", a subliniat Boc.

Fostul prim-ministru a criticat si "distrugerea" Oltchim, pe care a echivalat-o cu "o bomba nucleara din punct de vedere politic".

"Cum poti sa distrugi un combinat ca si Oltchim, prefacandu-te ca il vinzi si facand un simulacru de vanzare si aruncand in disperare mii de oameni? Oltchim poate avea viitor, daca se doreste din punct de vedere politic. In fiecare zi trebuie obligat Guvernul sa raspunda ce a facut cu Oltchim", a spus Boc.

Boc a acuzat si privatizarea CFR Marfa, care este o decizie exclusiva a Guvernului Ponta.

"Nu solutia vanzarii este solutia ideala. Cat am fost prim-ministru am refuzat privatizarea Tarom, Hidroelectrica, a Postei Romane, aceste companii fiind << perla coroanei >>. Daca le instrainam, va disparea un avantaj competitiv. Am fost de acord cu management privat, nu cu vanzarea acestor companii care pot aduce plus valoare si resurse la bugetul de stat", a spus Boc.

El a criticat si cheltuielile de personal ale Guvernului si faptul ca functioneaza 28 de ministere.

"Credeti ca e usor de intretinut un Guvern cu 28 de ministere? La noi, daca aparea un singur functionar in plus, eram tocati nelimitat de opozitie. Nimeni nu comenteaza infiintarea in perioada de criza de structuri guvernamentale noi. Cum se poate justifica un Guvern cu 28 de ministere, spunand ca atatea tari sunt in UE? Dar ce, fiecare ministru reprezinta o tara? Este o ofensa la adresa bunului simt.

Ce a mai ramas din revolutia bunului simt a USL? Praful de pe toba. Aceste masuri, cu 28 de ministere, cu ministri cu dosare penale, infiintarea Cancelariei primului ministru, faci 588 de parlamentari, asta este expresia suprema a revolutiei bunului simt", a spus Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Boc greseli PSD, #Boc gafe guvern Ponta , #PDL