Boc: Opozitia nu e "Nufarul" sa-l spele pe Antonescu, sa fie inger neprihanit

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 17:35
2302 citiri
Boc: Opozitia nu e "Nufarul" sa-l spele pe Antonescu, sa fie inger neprihanit

Fostul premier Emil Boc spune ca liderul PNL, Crin Antonescu, nu poate fi spalat la "Nufarul" si sa apara "crai nou pe cal alb, inger neprihanit", ci trebuie sa isi asume guvernarea USL, "care a compromis dezvoltarea Romaniei si a oprit modernizarea tarii".

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, daca PDL ar putea face alianta cu PNL in opozitie, Emil Boc a spus ca nu vede posibil un asemenea lucru.

"Opozitia nu este 'Nufarul' sa il spele pe Crin Antonescu, numai la 'Nufarul' te speli peste noapte, Antonescu nu cred ca poate utiliza spalatoria 'Nufarul' si sa fie astazi crai nou si pe cal alb, inger neprihanit. Are de platit politele USL si le are de platit in continuare. Antonescu nu este nici calul alb si nici ingerul care trebuie sa reformeze Romania. El este alaturi de USL si este cel care a compromis doi ani dezvoltarea Romaniei (...) ", a spus Boc.

Blaga, despre ruperea USL: Ce surpriza! Antonescu, daca face un dus, nu e Alba ca Zapada

Potrivit acestuia, atat Crin Antonescu, cat si Victor Ponta au incercat prin ruperea USL maximizarea sanselor pentru prezidentiale, "Antonescu crezand ca doar iesind de la guvernare are mai mari sanse, iar Ponta incercand sa il tina cat mai mult acolo, pentru a evita ca Antonescu sa treaca in opozitie".

Boc a sustinut ca PNL nu este vocea autorizata a opozitiei, "nu poate emite pretentii de a fi fata care vine mireasa si ia stindardul opozitiei si il duce mai departe".

Fostul premier a afirmat ca, in timp ce guvernul pe care l-a condus a promovat 11 reforme fundamentale, USL a compromis toate proiectele prezentate.

"Cei din USL au baut, au mancat, au stat la televizor, au injurat si acum se cearta cine sa plateasca nota de plata, au compromis si ratat doi ani de modernizare a Romaniei. (...) In timp ce noi am promovat 11 reforme fundamentale ale statului roman, am restabilit echilibre bugetare si ne-am asumat masuri nepopulare economice, USL timp de doi ani a beneficiat de pe urma eforturilor si suferintelor romanilor din anii 2010-2011 si de rezultatele reformelor pe care le-am promovat.

Nu au facut altceva decat sa se certe, sa poarte un razboi pe toate fronturile cu Traian Basescu, sa uite de Romania si problemele ei, iar Revolutia bunului simt s-a incheiat cu cel mai corupt Guvern din istoria Romaniei de dupa 1989 si cu cel mai lipsit de performanta din toate domeniile", a subliniat Boc.

Crin Antonescu: USL si-a incetat existenta. Cerem demisia lui Victor Ponta

Intrebat daca premierul Ponta ar trebui sa demisioneze, asa cum a cerut PNL, Boc a raspuns ca actualul sef al Guvernului nu este obligat.

"Daca are majoritate, nu e obligat sa demisioneze, va trebui sa vina in Parlament cu un nou Guvern, daca are majoritate ramane, daca nu, pleaca. Guvernul ar fi trebuit sa plece de mult, am stiut de la inceput ca va fi un guvern demagogic", a conchis Boc.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...