Boc: Ponta se comporta ca un nabab dintr-o tara bananiera, terfelind justitia

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 17:38
1879 citiri
Boc: Ponta se comporta ca un nabab dintr-o tara bananiera, terfelind justitia

Fostul premier Emil Boc spune ca actualul sef al Guvernului, Victor Ponta, "realizeaza cel mai violent atac la adresa justitiei de la Adrian Nastase incoace", comportandu-se "ca un nabab dintr-o tara bananiera, terfelind justitia si amenintand independenta acesteia".

Emil Boc a declarat, joi, ca a constatat "cu mare ingrijorare" ca practicile Guvernului Nastase revin in Romania prin comportamentul premierului Victor Ponta la adresa justitiei.

"Victor Ponta realizeaza cel mai violent atac la adresa justitiei de pe vremea lui Adrian Nastase incoace. Numai pe vremea lui Nastase, ministrul Justitiei, Rodica Stanoiu, dadea directive judecatorilor si procurorilor cum sa se comporte si cum sa faca dosare. Numai pe vremea aceea independenta justitiei era o carpa de sters pe jos.

Ponta, despre demiterea lui Papici: Sa mai stea si procuror simplu, ca nu s-a nascut procuror-sef

Constat, acum, cu mare ingrijorare, ca practicile Guvernului Nastase revin in Romania prin comportamentul primului ministru Victor Ponta la adresa justitiei. Actualul premier se comporta ca un nabab dintr-o tara bananiera, terfelind justitia si amenintand independenta acesteia", a spus Boc.

Potrivit acestuia, independenta justitiei este un bun castigat de Romania si niciun premier nu are dreptul sa isi bata joc de tara si sa compromita "sansele Romaniei de aderare la spatiul Schengen si de ridicare a MCV".

"Victor Ponta trebuie sa stie ca fiecare atac la adresa justitiei este un atac la fiecare roman, prin diminuarea sanselor noastre de a fi o tara egala in UE cu celelalte tari, inclusiv sub aspectul justitiei si al eliminarii MCV.

Orice declaratie de aceste fel, pune piedici serioase aderarii Romaniei la spatiul Schengen, un club select al democratiilor europene, unde nu sunt acceptate declaratii de genul celor facute de Ponta si interventii violente in justitie din partea politicienilor. Daca Victor Ponta nu a inteles, inca, acest lucru, inseamna ca nu a inteles nimic din politica si nu serveste interesele Romaniei", a subliniat Boc.

Basescu: Cineva s-a urcat cu piciorusele pe Cazanciuc si pe Nitu, care accepta presiunea politica

Fostul premier a mentionat ca procurorii trebuie sa administreze dosare in mod independent si sa le judece justitia, iar oamenii politici trebuie sa se abtina de la orice comentariu cu privire la independenta justitiei.

"Revocarea intempestiva a unui procuror care instrumenteaza dosarul unui politician este nepermisa intr-o tara a UE. Aceste practici umbresc serios democratia din Romania", a conchis Emil Boc.

Ponta despre scandalul procurorilor: Lui Papici i s-a terminat mandatul. Dosarul referendumului este politic

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri seara, la Romania TV, ca Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de sef al Sectiei I din DNA, el precizand ca acesta va fi simplu procuror si mentionand ca, la fel ca Daniel Morar, Papici a facut "dosare politice".

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...