Boc: Reintregirea salariilor este 100% efortul PDL

Duminica, 06 Mai 2012, ora 12:56
2576 citiri
Boc: Reintregirea salariilor este 100% efortul PDL
Foto: TVR 1

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat duminica, la festivitatea de lansare a candidatilor, ca reintregirea salariilor este 100% efortul PDL si ca aceasta masura a fost pregatita din scrisoarea cu FMI din decembrie 2011.

"Vreau sa stiti ca ce se discuta in aceste zile pe tema reintregirii salariilor este 100% produsul si efortul PDL. Acest lucru a fost si va fi posibil datorita eforturilor pe care Guvernele PDL reprezentate de mine si de domnul Ungureanu a facut posibil ca astazi sa putem discuta despre aceste lucruri. Vreau sa stiti ca inca din scrisoarea cu FMI din decembrie 2011 si din raportul la bugetul pentru 2012 am pregatit aceasta masura", a spus el.

Boc a adaugat ca FMI sau Comisia Europeana nu ar accepta reintregirea salariilor daca tara nu ar fi pregatita din punct de vedere economic.

"In economie sa stiti ca nu sunt miracole care sa se intample peste noapte. Comisia Europeana sau FMI nu ar accepta niciun fel de reintregire a salariilor daca n-ar fi pregatit din punct de vedere economic. Ori asta a facut PDL. Am luat aceste decizii necesare, dar acum, repet, tara este in masura sa stea dreapta in fata greutatilor economice din UE" , a sustinut Emil Boc.

Presedintele PDL a precizat ca, in Romania, de la o cadere economica de -7 in 2009 s-a ajuns la +2,5, in 2011. "Si sa stiti ca in afara tarii foarte multi se intreaba cum a reusit aceasta tara. Cum a reusit ca de la o cadere economica de -7 in 2009 sa ajungem la +2,5 in 2011 si sa continuam cresterea economica in 2012. Cum am reusit de la un potential deficit de -14 daca am fi urmat politicile lui Tariceanu sa ajungem la 3% deficit in 2012?", a explicat el.

"Astazi Romania are datorie publica printre cele mai scazute din UE. Daca ne-am fi aruncat in politici populiste Romania era in cosmarul Greciei sau Spaniei cel putin astazi. Avem toate motivele sa fim mandri ca suntem pedelisti pentru ceea ce a facut pentru Romania. Si sunt convins asa cum v-am spus ca si rasplata politica se va intoarce in perioada urmatoare", a conchis Emil Boc.

FMI si Comisia Europeana au agreat cresterea salariilor bugetarilor pentru a reveni la nivelul din 2010, in prima etapa urmand a se da 8%, de la 1 iunie.

Anuntul a fost facut de Florin Georgescu, ministru desemnat pentru Finante, la finalul unei zile intregi de discutii cu delegatia FMI si CE. Potrivit lui Georgescu, negocierile s-au incheiat cu succes.

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...