Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Boc: Reintregirea salariilor nu e un miracol, e meritul PDL

Luni, 07 Mai 2012, ora 14:07
2530 citiri
Boc: Reintregirea salariilor nu e un miracol, e meritul PDL
Foto: TVR Info

Presedintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca USL nu ar trebui sa-si aroge merite pe care nu le are, precum reintregirea salariilor sau proiecte incepute de guvernele PDL.

"As vrea ca lucrurile sa fie foarte clare - reintregirea salariilor bugetarilor e rezultatul reformelor economice adoptate de catre guvernele PDL. Faptul ca azi putem vorbi de reintregirea salariilor bugetarilor se datoreaza performantelor economice ale guvernului pe care l-am reprezentat si guvernului Ungureanu.

Nu exista miracole economice peste noapte, ca e posibil pentru ca se schimba un guvern cu altul", a spus fostul premier.

Guvernul Ponta in Parlament - LIVE

El a adaugat ca negocierile cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana pentru reintregirea salariilor au inceput inca din toamna lui 2011.

"Negocierile privind reintregirea salariilor au inceput din toamna anului trecut cu delegatiile FMI, Bancii Mondiale si Comisiei Europene, de atunci ne-am pus de acord. Aceste date economice se confirma astazi - cresterea economica din 2011, de 2,5%, reducerea cheltuielilor cu bugetarii (...) disparitia a peste 200.000 de bugetari in acest interval de timp. Sunt intrunite toate conditiile pentru a avea ultima parte a reintregirii salariilor.

E important sa se stie si sper ca Guvernul Ponta sa recunoasca faptul ca acest lucru e posibil pentru ca guvernele anterioare au facut lucruri dureroase, grele, pentru ca avem stabilitate economica", a completat liderul PDL.

Guvernul Ponta, probleme cu legea si huzureala

Emil Boc a repetat hotararea PDL de a nu vota Guvernul Victor Ponta, din cauza problemelor "cu legea" a unora din membrii sai, dar si pentru ca acesta a marit deja schema guvernamentala.

"PDL va vota impotriva, va participa la vot si va vota impotriva. Cateva motive pentru care am luat aceasta decizie - in primul rand, multe probleme de incompatibilitate si de cearta cu legea si justitia pe care unii ministri propusi sau retrasi le au.

Sunt suspiciuni in privinta lui Mircea Diaconu sau ceea ce presa a sesizat cu privire la ministrul pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, expulzat din mediul bancar dupa ce a lansat un atac speculativ asupra leului", a subliniat Boc.

"In al doilea rand - majorarea numarului de ministere - sa ne intelegm bine, am traversat partea cea mai grea a crizei, dar vremurile nu sunt stabile in Europa, nu cred ca trebuie sa trecem la huzureala pe bani publici prin marirea numarului de ministere de la 18 la 21, incluzand primul ministru, daca va fi nominalizat si domnul Alistar, 22. Nu cred ca trebuie majorat numarul pentru a da satisfactie unor oameni din USL.

Decenta impunea pastrarea numarului de ministere - ce spuneau despre chibzuirea cheltuielilor banului public au uitat, ca multe alte lucruri. Daca va amintiti, reducerea numarului de parlamentari era un lucru pe care Victor Ponta si Crin Antonescu il rosteau in fiecare zi. Ati mai auzit de reducerea numarului? N-ati mai auzit. Au uitat de toate promisiunile pe care le-au facut si ignora votul romanilor.

Vorbeau tot a doua zi de alegeri anticipate, ati mai auzit acest lucru? Nu doreau sa se intalneasca nici in acelasi oras cu UNPR, acum semneaza protocoale de guvernare", a adaugat fostul sef al Guvernului.

O alta dovada de risipa, in opinia lui Boc, e faptul ca se va privatiza Oltchim in septembrie, dupa ce in iunie se va fi impus managementul privat, ceea ce duce la pierderea a 200.000 de euro.

S-a pierdut un bun castigat - independentul la Justitie

Emil Boc a acuzat si faptul ca s-a renuntat la independentul Catalin Predoiu la Justitie si a fost pus un ministru politic.

"La justitie s-a pierdut un bun de pret castigat - pastrarea protejarii justitiei printr-un ministru independent. Au renuntat la acest bun (...) Au trecut la politizarea justitiei. Au pus un ministru politic si cunoasteti declarariile privind necesitatea arestarii procurorilor. Ce credibilitate poate sa-si pastreze Romania cand peste noapte treci la nominalizarea unui ministru politic? Din nou, un compromis pe care nu-l putem accepta", a conchis Boc.

Se revina la apa calduta a mediocritatii in Educatie

Un alt punct de atac asupra USL a fost programul pe Educatie, despre care Boc crede ca va impune mediocritatea.

"Noul program de guvernare ataca reforma in educatie si propune reintroducerea mediocritatii in sistemul educational. Programul de guvernare al PSD si USL incurajeaza mediocritatea si ameninta credibilitatea greu castigata. Pozitiile UE au fost extrem de apreciative la adresa reformelor din sistemul educational", a punctat Boc in declaratia sa.

El a cerut USL sa nu-si mai aroge realizarea unor proiecte pe care PDL deja le-a inceput, dand exemplul laserului de la Magurele, cel mai mare din Europa, pe care USL promite sa-l initieze, desi Guvernul Boc deja a facut acest lucru.

Funeriu acuza USL: Au trecut in program laserul deja inceput

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Boc miracol salarii Ponta, #Boc guvern Ponta salarii , #PDL