Boc: Victor Ponta a picat examentul de drept constitutional

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 16:44
2183 citiri
Boc: Victor Ponta a picat examentul de drept constitutional
Foto: TVR Info

Presedintele PDL, premierul Emil Boc, a anuntat ca partidul sau va sustine atat semnarea de catre Romania a Acordului european de guvernanta fiscala cat si revizuirea Constitutiei, criticandu-i pe liderii Opozitiei ca vin cu solutii legislative gresite.

La finalul sedintei BPN a PDL de luni, Emil Boc a afirmat ca democrat-liberalii au decis sa sustina pozitia anuntata de presedintele Traian Basescu, mai exact semnarea acordului la care au ajuns vineri liderii europeni prezenti la Consiliul European de iarna, si sa militeze consecvent pentru revizuirea Constitutiei.

"PDL sustine ca Romania sa fie parte a acordului european de guvernanta fiscala. Romania, inca din 2010 a intreprins masurile pe care astazi UE le solicita statelor si celor care doresc sa adere(...)Romania va avea un deficit de 4,4% in 2011, in proiectul de buget este de 1,9% pe 2012 si se indreapta spre un deficit 0% in 2013, adica exact ceea ce UE solicita statelor, de a avea bugete echilibrate, daca se poate in surplus, dar care oricum sa nu depaseasca 0,5! Romania, prin acordul pe care il are cu UE si FMI indeplineste exact aceste conditii", a tinut sa sublinieze Emil Boc.

"Mai multa integrare, nu mai putina"

Liderul PDL a punctat si faptul ca principalele obiective prevazute in acest acord, deficit bugetar de maximum 3% si datorie publica sub 60%, nu sunt obiective noi in Uniunea Europeana, ele au mai fost prevazute, dar au fost incalcate cu buna stiinta de o mare parte din statele membre.

"Acum se doreste stabilirea unor garantii pentru respectarea lor!", a explicat premierul de ce este necesara semnarea acordului de catre Romania.

"In privinta datoriei publice Romania va avea in jur de 33% din PIB in 2011 si se va situa cu mult sub plafonul maxim admis de UE. Ceea ce Romania a facut in 2010 UE isi propune sa faca de acum inainte. E un motiv suplimentar pentru a fi parte a acestui acord", a mai precizat liderul PDL.

In plus, acesta a reamintit ca Romania s-a pronuntat intotdeauna pentru o Europa unita si nu pentru una cu doua viteze si a spus ca partidul sau a militat constant pentru "mai multa integrare, nu mai putina".

"Pozitia PDL e de a sustine o Europa unita, a celor 27, care sa faca fata provocarilor pe care le are", a mai spus Emil Boc.

In plus, acesta a amintit si faptul ca Romania si-a fixat obiectivul de a adera la moneda euro in 2015, iar respectarea prevederilor acordului anuntat vineri la Bruxelles inseamna "garantia ca Romania va ajunge in zona euro in 2015".

"Si nu in ultimul rand acest acord european de guvernanta fiscala este impotriva politicilor populiste si demagogice(...)Acum mai mult ca oricand Romania nu trebuie sa ramana izolata, ci sa fie parte a acestui demers. Sunt putin lideri politici in Romania care inteleg ca Europa se schimba, liderii Opozitiei nu inteleg ca populismul nu mai are viitor. Cine crede ca viitorul UE va fi al deficitelor mari si al datoriilor publice mari se insela amarnic", a mai spus liderul PDL.

In calitate de premier, acesta si-a exprimat opinia ca in lipsa semnarii acestui acord tarile europene risca sa nu mai gaseasca finantare, in special cele cu datorii publice mari.

"O decizie de neparticipare la acest acord ar fi o decizie de excludere din UE", a mai spus Emil Boc.

"Liderii Opozitiei au ramas prizonierii populismului si demagogiei "

In ceea ce priveste necesitatea introducerii in Constitutie a "regulii de aur", respectiv deficit sub 3% si datorie publica sub 60%, Emil Boc a spus ca PDL respinge teza Opozitiei prin care este suficienta o lege care sa fie adoptata de Parlament si nu introducerea acestor cifre in Constitutie.

"Victor Ponta a picat examentul de drept constitutional!", a afirmat Emil Boc, precizand ca Opozitia si-a fundamentat pozitia pe art 148 din Constitutie, or acesta se refera la revizuiri de tratate europene, acesta nefiind cazul Acordului despre care se vorbeste acum, in conditiile in care Marea Britanie s-a opus.

"S-a gasit solutia acordului interguvernamental, iar UE solicita garantii ferme ca aceste reguli noi sunt asumate si se pot aplica sanctiuni(...)UE doreste predictibilitate si stabilitate pe termen mediu si lung, de aceea cere sa fie introduse in Constitutie, nu intr-un acord care poate fi oricand modificat", a mai explicat premierul Emil Boc.

Liderul PDL a mai precizat ca formatiunea politica pe care o conduce nu numai ca sustine revizuirea Constitutiei ca urmare a semnarii acestui acord, dar se va bate si pentru introducerea rezultatelor referendumului din 2009 in Legea Fundamentala, cu acest prilej.

"E cea mai buna ocazie de a le fructifica(...)PDL se pronunta pentru sustinerea amandurora in cadrul procesului de revizuire a Constitutiei. Liderii Opozitiei au ramas prizonierii populismului si demagogiei. Sunt ultimii care mai vorbesc aceasta limba a populismului fara acoperire", i-a acuzat Emil Boc pe liderii USL care au anuntat foarte clar, in repetate randuri, ca se vor opune revizuirii Constitutiei de catre actualul Parlament precum si trecerii la un parlament unicameral.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Boc acord guvernanta fiscala, #Boc revizuire Constitutie, #Boc Ponta Antonescu constitutie , #PDL