Boc: Vom pune accent pe dezvoltare, locuri de munca si investitii in 2011

Luni, 13 Decembrie 2010, ora 17:22
1473 citiri
Boc: Vom pune accent pe dezvoltare, locuri de munca si investitii in 2011

Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat, dupa consultarile de la Cotroceni cu presedintele Traian Basescu, ca, din punctul de vedere al coalitiei de guvernare, pana la sfarsitul anului vor fi adoptate cele trei legi de mare importanta pentru "reformele structurale de anul viitor".

"In acest moment exista o vointa deplina, din punct de vedere politic, a Coalitiei de guvernare pentru a finaliza, pana la sfarsitul anului, cele mai importante proiecte aflate pe agenda dezbaterii Parlamentului", a spus Emil Boc.

Premierul a calificat adoptarea celor trei legi ca fiind o promisiune respectata in fata romanilor, avand in vedere ca proiectele legislative "constituie temelia reformelor structurale pentru anul viitor".

Basescu se consulta din nou cu Puterea - urmareste minut cu minut

"Astfel, vom pune accent pe dezvoltare, locuri de munca si investitii, in 2011. Prioritatile majore ale Guvernului sunt: sustinerea investitiilor, a locurilor de munca si a intreprinderilor mici si mijlocii. Pentru ca aceste lucruri sa se intample, trebuie sa avem aprobate Legile Bugetului, Educatiei si Salarizarii. La intalnirea de astazi, am constatat ca la nivelul Coalitiei, nu exista obstacole pentru ca acestea sa fie adoptate", a mai spus premierul Emil Boc.

In ce priveste aderarea la Spatiul Schengen, premierul a subliniat ca, din punct de vedere al Guvernului, toate componentele tehnice au fost indeplinite.

"Ramane ca si CSM-ul, si partea de justitie sa-si indeplineasca pe MCV sarcinile pe care le au in raport cu statul roman si obligatiile pentru fiecare cetatean, intrucat la fel precum Guvernul, Parlamentul, si puterea judecatoreasca are obligatii de indeplinit potrivit Constitutiei si angajamentelor asumate", a afirmat premierul, referindu-se la subiectul intrarii Romaniei in spatiul Schengen.

Presedintele Traian Basescu a anuntat luni, in contextul subiectului Schengen abordat la consultarile de la Cotroceni, ca se prefigureaza un esec, "cel putin partial", in privinta raportului pe Mecanismul de Cooperare si Verificare, indicand drept responsabil CSM-ul.

Citeste si:
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Sursa: Ziare.com